HÄLSA
209 dagar sedan

Bluff på internet

Jag har fått flera mail om att mitt namn och min bild har använts i reklam för något preparat. Jag har själv inte sett det, jag vet inte  var det finns. Jag vill deklarera att jag inte har varit involverad i någon försäljning av något preparat, utan det är en kriminell bluff...
213 dagar sedan

Skräpmat har bytt namn till ”ultraprocessad”

Artikel av Nina Teicholz . Många västerlänningar har vuxit upp med ”skräpmat”. Exempel är: söta kakor, söta flingor, sockerdrycker,  chips, godis etc. Dessa livsmedel kan vara beroendeframkallande. Skräpmat kallas numera för ultraprocessad mat (UPF, UltraPro...
215 dagar sedan

Ozempic

Ozempic m fl, GLP-1-analoger, har blivit en väldigt populär medicin de senaste månaderna. Det kom för flera år sen som diabetesläkemedel för diabetiker 2. Det sänker blodsockret genom att öka insulinproduktionen i bukspottkörteln, och minska glukosproduktionen i levern. Ma...
222 dagar sedan

Motion bättre mot depression än antidepressiva läkemedel

Artikel av Mercola . Antidepressiva läkemedelsindustrin baserar sin reklam på forskningsfusk.  De redovisar många gånger högre förbättringsfrekvens än i verkligheten. Till exempel uppgavs att efter ett år befann sig nästan 70% av deltagarna i remission – i verklighe...
222 dagar sedan

Fruktrik kost kan försämra metabolt syndrom

Effekten av en fruktrik kost.. . Mantrat ”frukt och grönt” är grundfäst i etablissemangets kostråd. Men här är en studie som visar/tyder på att en fruktrik kost försämrar de metabola labvariablerna, vilket tyder på att metabola syndromet  förvärras, för dem som...
224 dagar sedan

Är klinisk erfarenhet värdelös? –  ”Lämna det till forskarna”

Artikel av Gary Taubes . Etablissemangets företrädare, i detta fall tex Dariush Mozzafarian, säger att klinisk erfarenhet hos kliniska läkare är värdelös. Det är bara ”riktig forskning” av etablerade forskare som visar sanningen. Detta även om det gäller klinis...
235 dagar sedan

Årets matbluff, finalisterna

Här är finalisterna i tävlingen Årets matbluff 2023 , anordnat av föreningen Äkta Vara.
236 dagar sedan

Internationella LCHF-dagen

Idag är Internationella LCHF-dagen. Vi firar den på varsitt håll. Jag har inte följt med allt som skrivits och sagts, men jag upplever att motståndet mot LCHF har hårdnat, och att försvaret av detsamma har försvagats. Varför har motståndet hårdnat? Knappast för att rikti...
238 dagar sedan

Lås upp sanningen om diabetes!

Lås upp sanningen om diabetes, ”Vetenskapen har varit ganska hemsk” En bra artikel om Gary Taubes’ nya bok: ”Rethinking Diabetes” , av Rebecca Seal, i The Guardian.
238 dagar sedan

Lågkolhydratkost mot Typ 2 Diabetes

I publikationen MD Edge en artikel om att Low Carb är bra vid diabetes 2.
240 dagar sedan

En recension av Rethinking Diabetes, av Gary Taubes

Jag såg en länk till en bra recension av Gary Taubes nya bok, Rethinking Diabetes .
241 dagar sedan

LCHF-dagen den 16 jan

Sedan några år är det internationella LCHF-dagen den 16 jan. Dagen är vald pga det var den dagen 2008 som Socialstyrelsen offentliggjorde att den godkände LCHF som dietmetod mot diabetes typ 2 och övervikt. Januari -23 arrangerade jag och några medhjälpare ett evenemang i lo...
247 dagar sedan

Ny Diabetesbok: Rethinking Diabetes (Behöver Diabetes en kurskorrigering?)

Gary Taubes har för några dagar sedan utkommit med en ny bok: Rethinking Diabetes, What Science Reveals About Diet, Insulin,  and Successful Treatments . Gary har i Unsettled science skrivit en bra presentation av boken . Gary berättar i boken hur det har gått till att f...
247 dagar sedan

LCHF eller KETO?

Det känns som att LCHF har minskat avsevärt i popularitet. Jag tycker att det är tråkigt eftersom det fungerar så bra för hälsan, och även för vikten. Jag pratade med en vän om detta, och hon föreslog att vi skulle använda beteckningen KETO i stället. Keto står för Ketogen ko...
249 dagar sedan

Matfrihet och Intuitivt Ätande?

Artikel i Sundsvalls Tidning den 28/12. Jag hittar inte artikeln på nätet, men den är också låst för icke prenumeranter. Den handlar om My Westerdahls (tidigare) problem med vikten. Hon är författare, influencer, föreläsare, utbildare och civilingenjör. Hon har sedan hon v...
262 dagar sedan

Mercola idag: Helmjölk en hälsokost

Helmjölk – en hälsokost . Mercola idag, raderas imorgon. Kostrådsetablissemanget har sedan 1980 avrått från mjölk, allra mest helmjölk, pga dess innehåll av mättat fett, som de felaktigt anklagar för att täppa till artärerna.. De flesta studier på mjölk har dock vi...
263 dagar sedan

Debatt om kost och hälsa i Sundsvalls Tidning

Mai-Lis Hellenius har varit i Sundsvall och blivit intervjuad i Sundsvalls Tidning. Jag skrev en insändare med argumentet att människor har ätit animaliskt fett i miljontals år, och livsstilsjukdomarna har exploderat sedan vi övergick till vegetabiliskt och industriellt pro...
266 dagar sedan

Pharma Food – Biotech på din tallrik

Mercola idag – raderas imorgon . Den nederländska journalisten Elze van Hamelen har undersökt verksamheten med labodlat kött, som farmakaindustrin och livsmedelsindustrin driver. Att producera labodlat kött är ”vansinnigt” dyrt, och plågas av infektion a...
268 dagar sedan

Växtsteroler sänker kolesterol, men ökar risken för hjärtsjukdomar

Artikel av Zoë Harcombe och Julien S Baker . Växter innehåller växtsteroler, vilket motsvarar det animaliska kolesterolet. Människokroppen uppfattar växtsterolerna som kolesterol och tillverkar därför mindre kolesterol, vilket man ser i provtagning. Men växtsterolerna ha...
275 dagar sedan

Viktminskningsläkemedel inte garanterat ofarliga

Jag läser en rapport av Maryanne Demasi , och del 2 , angående risker med viktminskningsläkemedel av typen GLP-1ra, tex Ozempic och Rybelsus. Dessa medel har blivit enormt efterfrågade globalt eftersom de har en viss viktminskande effekt. Efter avslutad behandling brukar...
297 dagar sedan

Diabetes Wellness Sverige

Det kom i brevlådan ett tjockt brev från Diabetes Wellness  Sverige, en insamlingsstiftelse för diabetesforskning. Det står inget om vilka som står  bakom stiftelsen, men det skulle inte förvåna mig om det är ett eller annat läkemedelsföretag. Där finns en ruta som informera...
297 dagar sedan

Lite eller mera salt?

För några dagar sen var det en ”nyhet” i media att det var nyttigt med mindre salt i maten. Vi borde minska saltintaget med en tesked per dag. Orsaken var att blodtrycket minskade med mindre salt. Hjärtinfarkt och stroke minskade. Mindre salt har ´kostexpertisen&...
299 dagar sedan

Världsdiabetesdagen, 14 november

Idag har Zoë Harcombe ett inlägg med anledning av Världsdiabetesdagen . Hon refererar utvecklingen av diabetesbehandling under de senaste decennierna. Det har kommit många forskningsrön om att lågkolhydratkost är bäst mot de höga blodsocker som är signifikanta för diabetes...
301 dagar sedan

Kostnaden för diabetesvård exploderar

Om kostnaden för diabetes i USA, i Diabetes Care , och i Healio . En fjärdedel av sjukvårdskostnaderna går till diabetesvård, direkt och indirekt. Det är alarmerande med tanke på att diabetes typ2 var en sjukdom som knappt existerade för 40 år sen. Sjukdomen har exploderat...
303 dagar sedan

Vad hände när ”ketokvinnor” bytte till ”Eatwell”?

Veckans Zoë:  Vad hände när ketokvinnor bytte till ”Eatwell ”? Forskaren Isabella Cooper gjorde ett ovanligt genialt experiment. Hon  lät 10 friska slanka unga kvinnor, som ätit keto-kost (LCHF) i flera år, och trivts med det, övergå till lågfett-högkolhydratko...
306 dagar sedan

Stalkning

Jag har just sett färdigt det tredje avsnittet av Stalker på SVT play . Jag känner mig rubbad i balansen. Det är skrämmande hur en person med viss kunskap i internetteknik kan så totalt förstöra livet för en oskyldig person, genom stalkning. Det leder vidare till tankar o...
307 dagar sedan

Fråga Doktorn, om Migrän

Fråga Doktorn ikväll, om migrän . Det var ett intressant program, men något jag saknade var information om att flera/många(?)migräniker förbättras av LCHF/Ketogen kost. Neurologen nämnde att en del patienter provade kostomläggning, men det hade tydligen ingen betydelse̷...
308 dagar sedan

Harvard har varit anti-kött i 30+ år. Varför?

Harvard har varit anti-kött i 30+ år. Varför ? Nina Teicholz skriver i Unsettled Scienc e. Hon har studerat Walter Willets utveckling under 30 år. Sedan ca 30 år har vi tilltagande blivit avrådda från att äta rött kött, och i förlängningen avrådda från allt animaliskt. Nä...
314 dagar sedan

Vem lever till 100?

Veckans Zoë: Vem lever till 100 ? Det gäller en svensk studie. Man hade följt 44636 personer från 64 till 99 års ålder, och jämfört en rad av deras blodprovsvärden (biomarkörer). Man fann att det som visade resultat var att de som levde till 100 år framför allt hade högr...
314 dagar sedan

Duktiga, vansinniga & utbrända hellre än mänskliga?

Mitt förra inlägg handlade om hur det gick till när jag bestämde mig för att göra en mer radikal livsstilsförändring, för att hitta ett sätt att förhålla mig till tillvaron som inte var så centrerad till arbete och prestationer. Du kan läsa det här! Jag var inte helt s...
<< Nyare Äldre >>