49 dagar sedan
Utflyktsmacka
Nu i helgerna har jag tagit fram ett nytt recept på formbröd som jag bakat flera gånger, det blev så gott så jag bara måste dela med mig av det.
Det passar perfekt att ta med ut på en vinterutflykt till en kopp varm dryck.
På bilden ovan var jag nere v...
https:
50 dagar sedan
Jag är väldigt förtjust i det som brukar kallas det italiensk-amerikanska köket. Det är en matkultur som vuxit fram genom invandringen från Italien till USA, Fortsätt läs
https:
51 dagar sedan
Idag firar vi Tulpanens Dag! Fortsätt läs
https:
51 dagar sedan
Snabbt middagstips
Jag får ofta frågan vad jag gör av allt kycklingkött som blir när jag kokar kycklingbuljong .
Det kokta köttet är väldigt bra att ta till när jag vill ha en snabb middag, så jag brukar frysa in det i portionspåsar.
Här får du en riktigt lättlag...
https:
52 dagar sedan
Imorgon firar vi Tulpanens dag, och vad kan då passa bättre än att korka upp en fräsch rosécava i en vacker flaska utsmyckad med tulpaner. Fortsätt läs
https:
59 dagar sedan
Nytt år med nyttigare mat
För många innebär det nya året en nystart för att komma igång med en hälsosammare livsstil.
Jag har hållit på med min form av lågkolhydratkost i snart 12 år, så det blir inga större snedsteg över jul och nyår.
Jag vet att jag mår bäst båd...
https:
61 dagar sedan
Populära recept
God fortsättning på nya året och trevlig Trettondagsafton önskar jag alla läsare.
Så glad att just du kommer på besök och delar min kärlek till njutbar mat.
Det känns fint att mina recept uppskattas av så många, är nu inne på tolfte året sen jag börj...
https:
63 dagar sedan
Det blir ingen jul utan Livet är underbart (It’s a Wonderful Life), av Frank Capra. Den hade premiär 1946 och är idag den kanske mest Fortsätt läs
https:
64 dagar sedan
Så här efter jul tycker jag om att laga en engelsk korvpudding, med rester från julbordet. I grundreceptet ska det vara prinskorv, eller annan korv Fortsätt läs
https:
65 dagar sedan
Nu skriver vi 1 januari 2021. Nog känns det lite ovant, dock mindre vemodigt än annars, tycker jag. Det är så mycket som varit fel Fortsätt läs
https:
65 dagar sedan
Nyårsafton tillbringades i hemmet lugna vrå, tillsammans med maken och hundarna. Dessvärre är båda våra små töser rädda för smällare, så det gäller att ha Fortsätt läs
https:
65 dagar sedan
Gott Nytt År
Äntligen har vi då kommit fram till ett nytt år, visst känns det skönt att kunna lämna det bedrövliga Coronaåret 2020 bakom oss?
Låt oss hoppas att 2021 blir ett friskt och glädjefyllt år på alla plan, det behövs nu mer än någonsin.
Idag har jag ett g...
https:
66 dagar sedan
Nu går 2020 mot sitt slut och många av oss drar nog en suck av lättnad över att detta år, som sannolikt kommer att benämnas Fortsätt läs
https:
68 dagar sedan
Vill du testa ett riktigt gott bubbel till nyår? Det franska mousserande vinet Pierre Olivier Blanc de Prestige Brut är en ekologisk Blanc de Blancs Fortsätt läs
https:
69 dagar sedan
Så här i mellandagarna är det trevligt att överge julmaten och laga något helt annorlunda. En riktigt vitlöksdoftande härlig svamppasta, till exempel… Ingen rätt för Fortsätt läs
https:
71 dagar sedan
Fortsätt läs
https:
72 dagar sedan
Fortsätt läs
https:
73 dagar sedan
Fortsätt läs
https:
73 dagar sedan
Fortsätt läs
https:
73 dagar sedan
En fröjdefull jul
God Jul önskar Tomten och jag alla som följt med i vår lilla Adventskalender under 24 dagar.
Med hjälp av mina och bloggvännernas recept och bilder har målet varit att skapa lite känsla av julefrid i dessa besvärliga Coronatider.
Den här julen blir...
https:
74 dagar sedan
Gör egen julkonfekt
Ett burk med hemgjord julkonfekt blir en fin julklapp eller som en liten dessert till kaffet ditt eget julbord.
De julröda hallontryfflarna gjorde jag till min senaste kokbok, Gröna, sköna tillbehör.
I den här länken kan du beställa ett signe...
https:
75 dagar sedan
Juliga tillbehör
Då var det inte långt kvar till julafton, så glad att så många valt att följa med i Tomtens Adventskalender under december och fått tips inför julen.
Har du just hittat hit så klicka på bloggnamnet här uppe och scrolla dig neråt, så får du ta del av a...
https:
76 dagar sedan
Glutenfritt vörtbröd
Vörtbröd har alltid varit en favorit på jularna ända sen jag var barn.
Eftersom jag inte tål gluten längre så har jag fått avstå från det i många år, men häromåret komponerade jag det här receptet .
De färdiga vörtkryddspåsar som finns ...
https:
77 dagar sedan
LCHF-recept till jul
I dagens lucka i Tomtens Adventskalender får du ta del av de julrecept jag skapat till världens största lowcarb-sida, Diet Doctor .
I inlägget LCHF-vänlig jul med Birgitta Höglund kan du läsa mer och klickar du på bilderna nedan så kommer d...
https:
78 dagar sedan
Glutenfritt julbröd från Blomster & Bakverk Foto Annelie Andersson
Blomstrande bröd
I dagens lucka gästas Tomten och jag av bloggvännen Annelie Andersson från Blomster & Bakverk .
Jag har följt Annelie en tid på Instagram och fascinerats över hennes otroligt v...
https:
79 dagar sedan
Tomten i Stockholm
En grön jul
Julen ser ut att bli grön på många platser i år, åtminstone i södra halvan av landet.
Vi firar för första gången jul i vår lilla lägenhet i Stockholm, med lite tomtar och blommor har vi fått det riktigt mysigt.
Idag är det sjuksköters...
https:
80 dagar sedan
Julens bästa sallader
I dagens lucka i adventskalendern får du tips på tre av mina recept med rödbetor, en vacker, näringsrik och god rotfrukt som är ett måste på julbordet enligt mig.
Jag är rätt så traditionell av mig när det gäller vilken mat som ska finnas för att...
https:
81 dagar sedan
Jultips från Kostfonden
Idag är det Ann Fernholm som gästar Tomtens Adventskalender och bjuder på familjens julgodisfavorit.
Ann har många strängar på sin lyra, hon är vetenskapsjournalist, en uppskattad författare och även initiativtagare/grundare av Kostfonden...
https:
82 dagar sedan
”Jag är ingen talare…” Det lär vara det klassiska sättet att inleda ett tal fast jag har då aldrig hört någon säga det annat än Fortsätt läs
https:
82 dagar sedan
Morgonkaffet det bästa är! Så här års vill jag gärna smaksätta kaffet för att få en extra julkänsla. De senaste dagarna har jag blandat i Fortsätt läs
https:
<< Nyare
Äldre >>
4 dagar sedan
Inlägget Vilket fett ska jag steka i? – Allt du behöver veta dök först upp på .
https:
12 dagar sedan
Inlägget Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör dök först upp på .
https:
13 dagar sedan
Inlägget Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
34 dagar sedan
Inlägget Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept dök först upp på .
https:
38 dagar sedan
Inlägget Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra! dök först upp på .
https:
62 dagar sedan
Inlägget Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter dök först upp på .
https:
90 dagar sedan
Inlägget Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete dök först upp på .
https:
92 dagar sedan
Inlägget Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
110 dagar sedan
Inlägget Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips dök först upp på .
https:
112 dagar sedan
Inlägget Boosta din hälsa under hösten – 12 tips dök först upp på .
https:
115 dagar sedan
Inlägget Biffstroganoff – Fannys variant, så god dök först upp på .
https:
118 dagar sedan
Inlägget Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår! dök först upp på .
https:
129 dagar sedan
Inlägget Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit dök först upp på .
https:
146 dagar sedan
Inlägget Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk dök först upp på .
https:
151 dagar sedan
Inlägget Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna dök först upp på .
https:
170 dagar sedan
Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
199 dagar sedan
Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
200 dagar sedan
Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
230 dagar sedan
Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
245 dagar sedan
Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
246 dagar sedan
Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
246 dagar sedan
Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
264 dagar sedan
Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
270 dagar sedan
Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
276 dagar sedan
Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
295 dagar sedan
Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way.
Detta är ett väldigt rol...
https:
298 dagar sedan
Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
303 dagar sedan
Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
320 dagar sedan
Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
321 dagar sedan
Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
324 dagar sedan
Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
324 dagar sedan
Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
332 dagar sedan
Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
343 dagar sedan
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
343 dagar sedan
Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
346 dagar sedan
Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
348 dagar sedan
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
354 dagar sedan
Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
356 dagar sedan
Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
357 dagar sedan
Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https: