MAT & DRYCK
9 dagar sedan

Chilimarinerat grillspett och prat med Ann Fernholm om sockerfria marinader

Smakrika spett Idag får du tips på en lättgjord marinad som passar riktigt bra till grillspett, passa på att njuta av grillat nu när vi fått så underbart försommarväder. Det var många år sen sommaren kom så plötsligt, alla träd och buskar blommar samtidigt här i Stock...
https:
11 dagar sedan

Våren…

… finns det något underbarare än den skira grönskan så här års?
https:
12 dagar sedan

Sibylla kokkorv – nu också i kycklingversion

Grillsommar i all ära, men vad går egentligen upp mot en kokt med bröd? Burkkorven från Sibylla är en riktig klassiker, och nu utökas också sortimentet med en kycklingkorv. Häromdagen testade jag båda varianterna, tillsammans med goda vänner, och det … Läs mer →
https:
12 dagar sedan

Sockerfri gravlax på grillen

Grilltips Just nu upplever vi den varmaste majmånad i mannaminne, perfekt väder för alla som älskar att grilla. Jag kommer nu under försommaren att dela med mig av mina bästa grilltips från mina olika bloggar härinne. Vill du ha fler recept, fast mer beständiga i bo...
https:
13 dagar sedan

Jag lät alla mina maskrosor finnas..

… fast jag vet att de kallas ogräs och bör rotas ut…
https:
14 dagar sedan

Bättre luft med ventilationssystem

Hurdan luft har du där hemma? Själv är jag den där sorten som alltid vädrar och som gärna har tvärdrag för att luften riktigt ska gå igenom. Jag känner mig alltid stärkt och mer utvilad när jag sovit för öppet … Läs mer →
https:
14 dagar sedan

Välsignad Kristi Himmelsfärdsdag

Idag firar vi Kristi Himmelsfärd. Ha en riktigt fin torsdag!
https:
16 dagar sedan

Snart dags för min grillkokbok

Glödande grillkol Foto Mikael Eriksson Grillpremiär Så, då var sista korrekturet till nyutgåvan av min grillkokbok inskickat till Lumio Förlag . Eftersom så många känner till min blogg idag så bestämde vi att även boken skulle få mitt namn och signum i titeln. N...
https:
21 dagar sedan

Kyckling Cacciatore

Det italienska köket är något alldeles speciellt, tycker jag. Jag älskar italiensk mat – allt från Carbonara till coda alla vaccinara (oxsvansragu) och det mesta däremellan. Rena smaker, finstämd kryddning och fräscha råvaror är hemligheten. Som i denna underbara kycklin...
https:
23 dagar sedan

Nyheter och Pausfågel

Foto Monica Höglund-Jonsson Spännande tider Nu var det ett tag sen jag skrev härinne, den senaste veckan har varit fylld av nya spännande saker och intryck. Så att sätta mig ner och ägna de timmar det tar att skriva ett blogginlägg har helt enkelt fått prioriteras bo...
https:
24 dagar sedan

Pasqua Chardonnay Grillo – ekologiskt till vår-och sommarfesterna!

Idag, på Valborgsmässoafton – den första ”riktiga” vårdagen – slår jag ett slag för Pasqua Chardonnay Grillo, ett gott och prisvärt ekologiskt vin. Doften är fruktig, med inslag av lagerblad och kryddpeppar, smakmässigt har det en härlig fräschör med fi...
https:
25 dagar sedan

Kalasgod smörgåstårta till Valborg

Äntligen Valborg! Läs mer →
https:
26 dagar sedan

Favorit i repris: Ostpaj utan pajdeg

Så här på lördagsförmiddagen vill jag passa på att påminna om denna härliga vickningsrätt, en underbar paj – utan pajdeg. Så lättlagad och så god att man lika gärna kan göra dubbel sats direkt… Rör ihop 2 pkt färskost av Philadelphiatyp (smaksatt … Läs mer...
https:
27 dagar sedan

Ur gömmorna…

Åh vad jag älskar gamla prylar! Att gå på loppis är bland det roligaste jag vet, men jag har också turen att ha mitt barndomshem kvar och därmed alla småsaker som jag minns från min barndom. Hur kan en vas … Läs mer →
https:
27 dagar sedan

Jobbfrukost…

… i dubbel bemärkelse. Macka och latte framför datorn.
https:
28 dagar sedan

Bananplättar med bara 2 ingredienser

Vi forsätter med det enkla. Less is more, ni vet… Det gäller verkligen med de här bananplättarna som är supergoda till frukost eller som en liten enkel lunch. Bananplättar Receptet ger 8 plättar, eller 4 lite större pannkakor, men kan … Läs mer →
https:
28 dagar sedan

Supergod bananglass – med bara 2 ingredienser!

Härlig glass - med bara 2 ingredienser? Absolut! Här får du recept på en supergod bananglass! Läs mer →
https:
29 dagar sedan

Kaffetåren…

Kaffetåren, säger du det? Det gör inte jag heller särskilt ofta, men mina föräldrar gjorde det ofta och deras föräldrar ännu oftare. ”Kaffetåren den bästa är”, som det brukar heta, och visst är det ett trivsamt gammal uttryck! En god … Läs mer →
https:
30 dagar sedan

Trefika på kontoret…

https:
30 dagar sedan

Läckra laxen – med bara fem ingredienser

Citronlax - med bara fem ingredienser. Lättlagat, gott och dessutom billigt, kan det bli bättre? Läs mer →
https:
32 dagar sedan

Fetaoströra och Gastro Nord

Krämig röra Idag får du en riktigt god röra som passar fint till Spröda frökex med nässla eller till Öländska bönchips. Som du säkert sett härinne tidigare så bakar Huså Bröd mitt recept på frökex. Det började med ett recept på ett frönäcke med mjöl som jag fick...
https:
35 dagar sedan

Föreläsning med Halva Lindha, kokbokssignering och en natt på Villa Anna i Uppsala

Uppsalabesök x 2 Förra veckan tog jag en liten tur med tåget till ett vårvackert Uppsala för att lyssna på min goda vän Lindha Vikström när hon föreläste på restaurang PriMaten . Lindha är för många inom LCHF-kretsar mer känd som Halva Lindha , som också är namn...
https:
40 dagar sedan

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Entrecote Café de Paris Foto Mikael Eriksson Bästa grilltillbehören Idag får du recept på en av mina favoriter bland de kryddiga smören från mina år som restaurangkock. Café de Paris är en riktig kryddsmörsklassiker, laddat med otroligt mycket smaker som harmonierar...
https:
42 dagar sedan

Surkålspesto

Spröda frökex från Huså Bröd med surkålspesto Både gott och nyttigt Idag får du ett riktigt hälsorecept, för du har väl inte missat hur bra det är för oss att äta surkål? Har du svårt för att äta den syrliga kålen som den är så prova den här smakrika peston. Su...
https:
46 dagar sedan

Chili con carne som smakar fågel

Resemat och restmat Idag får du en riktigt god gryta som är perfekt att ha med som resemat på t ex en flygresa. Jag brukar ofta ha med olika grytor, de är lätta att ta med i en burk och förvånansvärt goda att äta kalla. Den här kokade jag ihop på de rester vi hade i ky...
https:
50 dagar sedan

Glutenfritt mandelbröd och vårvinter i Jämtland

Påsklovsmacka Nu är det påsklovstider och många tar med sig matsäck ut i skidbacken och njuter av all snö som kommit här i Jämtland, så idag bjuder jag på ett lättbakat mandelbröd. Jag har aldrig sett så mycket snö här sen jag flyttade hit i mitten på 80-talet, den lä...
https:
53 dagar sedan

Om mig och bönkokboken i Året Runt

God fortsättning Hoppas du haft en riktigt fin påskhelg, vi har verkligen njutit av mycket god mat, fint väder och mycket lugn och ro. Jag passade på att ta lite ledigt från Facebook och Instagram några dagar, något som gav mersmak, det är rätt så otroligt hur...
https:
60 dagar sedan

Birgitta Höglunds bästa buffétips – 130 recept att njuta av till Påsk

Laxbakelse från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson Klicka på bilden så kommer du till receptet 130 påsktips Då var det bara några dagar kvar till en av årets största mathögtider, påsken. Idag får du därför en favorit i repris där jag har samlat mina bästa...
https:
61 dagar sedan

Turkisk kycklinggryta och hotelltips i Alanya

Kycklinggryta med pumpa på picknick i Wonderbag Picknickmat Nu har vi inte många dagar kvar på vår vintersemester i Alanya, vi har slut på de 90 dagar man kan vara här utan visum. Vi delar upp våra långsemestrar på tre resor på en månad vardera, jag har ju en hel del...
https:
62 dagar sedan

Artikel om mig och min hälsoresa i nya ÖP Magasin

Tidningsintervju Nu har första numret av månadstidningen ÖP Magasin kommit ut därhemma i Jämtland. Så roligt att få vara med i en stor intervju om min hälsoresa och kokboksskrivande på hemmaplan, här kan du läsa artikeln i nätupplagan . Jag kommer att delt...
https:
Äldre >>
24 dagar sedan

Giftfritt solskydd – till dig och barnen

Giftfritt solskydd – ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag värnar såklart om min och barnens hälsa, men också vår miljö. Jag vill lämna så lite avtryck som möjlig...
lesscarbs.se
26 dagar sedan

Veckans storkok – indisk kycklinggryta

Hej! Att jag älskar grytor, allt-i-ett-rätter och slowcooking tror jag du har koll på vid det här laget. Jag älskar också härliga kryddblandningar och rena råvaror. Här får du r...
https:
27 dagar sedan

Ugnsbakade tomater – tillbehör eller krydda

Ugnsbakade tomater är fantastiskt gott! Nu är våren och alla smarriga primörer här och det är dags att hitta lite fräscha, goda tillbehör eller kanske kryddor till de delikates...
lesscarbs.se
32 dagar sedan

Tips på tårta till helgfikat!

Hej på er! Vill ni pigga upp helgen med en tårta? Denna kan du glatt smälla i dig som middag då den mest innehåller ägg, kokosgrädde och hemgjord sylt. Mättande, sockerfritt och...
https:
36 dagar sedan

PLANTERA OM TOMATER – DEL 2 i min tomatföljetång

Plantera om tomater är andra delen i min tomatresa. Min tanke är ju som jag skrev sist att gå från plantering till en tomat i min mun. Jag bävar dock inför semester och vår bal...
lesscarbs.se
36 dagar sedan

Sås med äpple & curry (mejerifri)

Hej på er! Äpple och curry är två goda smaker som var för sig passar till fläsk. Att kombinera dessa två ingredienser i en sås blir dessutom ännu godare. Här får ni recept på en...
https:
40 dagar sedan

Hitta din favoritgröt – basrecept som är lätt att variera!

God morgon på er! Nu har jag ätit min mättande gröt som frukost i ett antal månader…  sedan i höstas faktiskt av bilden att dömma ;) Frukosten funkar fint för mig och de...
https:
41 dagar sedan

Grillsallad – ljummen med grekiska smaker

Grillsallad är nått sådär lyxigt som jag älskar när man kan välja på en buffé eller salladsbord. Jag har velat laga det länge och fota till dig, men det har aldrig blivit av fö...
lesscarbs.se
43 dagar sedan

Nu får ni se mer av min kokbok Matfilosophie!

God morgon! Eftersom min kokbok Matfilosophie inte finns ute i vanliga bokhandlar utan endast att köpa på nätet (tex bokus, adlibris eller direkt via Idus Förlag), så tänkte jag...
https:
45 dagar sedan

Aftonbladet Söndag – tävla om min kokbok Matfilosophie!

I söndags hade Aftonbladets söndagsbilaga en tävling där du kan vinna min fina kokbok Matfilosophie. Lite stort och himla kul så klart! :) Min kokbok Matfilosophie – njutbar, fä...
https:
47 dagar sedan

Äntligen ett nytt recept – viltskavsgryta med zoodles!

Hej! Nu var det ett tag sedan jag la upp ett nytt recept, så idag bjuder jag på detta goda och lättlagade recept med viltskav. Hoppas ni gillar det! Sista tiden har det blivit e...
https:
50 dagar sedan

En massa god mat!

Hej på er! Har ni haft en bra påsk? Här har det varit full fart för att hinna träffa olika delar av familjen på olika ställen, mycket god mat, lite lugn och ro, soligt väder, li...
https:
52 dagar sedan

Carrot cake pancakes

En ljuvlig kombination mellan amerikanska pannkakor och morotskaka. En riktigt lyxig helgfrukost som går hem hos både liten som stor. Inlägget Carrot cake pancake...
jillsmat.se
54 dagar sedan

LCHF-langos

Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade ”fathead-pizzadegen” som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifik...
jillsmat.se
54 dagar sedan

Gul mat – något att testa i påsk kanske?

God morgon! Ja, nu är det ju mitt i påsken så då passar det väl bra med gul mat? ;) Var tvungen att slänga på lite grönkål och en liten rödbeta för att det inte skulle bli fem n...
https:
55 dagar sedan

Bananglass – Perfekt pyssel och enkelt fika till barnen

Bananglass är något min barn verkligen älskar. De tycker att de är roliga att göra och enkla att äta. Ni kan äta dem som de är eller dra över min superenkla choklad som innehål...
lesscarbs.se
57 dagar sedan

Barnens smoothiefavoriter – i alla fall några av dem

Barnens smoothiefavoriter är många! Men här kommer några av dem. Dessutom får du 10 % rabatt på ALLT i min butik fram till den 1/4 där alla av dessa saker finns och massor av a...
lesscarbs.se
57 dagar sedan

Påskmat – recept & inspiration!

Halloj! Nu är det snart dags för påsken och all god mat som det innebär. Vad tror ni, blir det några små vårblommor till påsk eller har det varit för kallt för det? Den här bild...
https:
59 dagar sedan

Plantera tomatskivor – enkelt och roligt – del 1

Plantera tomatskivor med barnen! Det är superkul, enkelt och faktiskt rättså coolt tycker jag. Barnen blir väldigt exalterade när vi lyfter på pappret och ser vad som hänt. Det...
lesscarbs.se
60 dagar sedan

Supergott med bananvåfflor!

Hej! Idag är det visst våffeldagen, så jag tänkte spä på våffelhysterin lite men istället genom ett tips på lite hälsosammare våfflor :) Om ni äter paleo eller lite mer libera...
https:
63 dagar sedan

Veganska glutenfria pannkakor – bästa receptet!

Veganska glutenfria pannkakor är något jag gjort väldig länge här hemma, men aldrig lagt upp här på bloggen. Jag har varit orolig hur det ska mottas med ett recept som inte ä...
lesscarbs.se
65 dagar sedan

Köttfärsröra med svamp, enbär och lingon

Köttfärsröra med svamp, enbär och lingon är som en snabbvariant av renskavsgryta, eller kanske i brist på renskav. Barnen gillade det supermycket. Allt som jag serverar mos til...
lesscarbs.se
65 dagar sedan

Perfekt påskpresent istället för påskgodis!

Hej på er! Funderar du på vad du ska ge bort till dig själv eller någon annan istället för påskägg fyllda med en massa godis? I så fall vill jag tipsa om att förutom att ge bort...
https:
67 dagar sedan

Toscamuffins á la LCHF

Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som v...
jillsmat.se
68 dagar sedan

Födelsedagar & en massa god mat – helg i Stockholm

Hej på er! Förra helgen var vi uppe en sväng i Stockholm för att fira min mamma som fyllt år. Jag åkte upp en dag tidigare och passade även på att fira en av mina bästa vänner s...
https:
71 dagar sedan

Inte så långt kvar!

Hej på er! Tiden rullar iväg och snart närmar sig påsken, det är faktiskt inte så långt kvar tills dess! Kanske känns det inte direkt som att våren är på väg eftersom det vari...
https:
72 dagar sedan

Pak choi sallad – Zarkos favorit (Hans bästa godis)

Pak choi sallad skulle jag nog egentligen kalla ”Zarko-godis”, min man är helt galen i den här salladen. Jag vet egentligen inte vad det är som han älskar så mycket...
lesscarbs.se
74 dagar sedan

Min nya grej – snabbmat på helgen

Halloj! Jag har blivit en riktig snabbmatsälskare, särskilt på helgerna. Snabbmat behöver så klart inte innebära hemköpt färdiglagad mat med en massa tillsatser och annat tvivel...
https:
78 dagar sedan

Kaffe – nya rutiner igen!

God morgon på er! Kaffe är ju så gott eller hur? Jag är kanske ingen storkonsument av kaffe, i alla fall inte om man jämför med många andra. MEN en kopp på morgonen på jobbet bl...
https:
82 dagar sedan

LCHF-taco med kyckling & chilimajonnäs

God morgon! Förra helgen skrev jag om att jag hade lagat en variant på tacos. Romansallad är krispig och god och tack vare den avlånga båtaktiga formen passar dess blad perfek...
https:
85 dagar sedan

Grönsakssvarv – recept & tips på bra produkt (med rabatt just nu!)

Hej! Jag har tidigare i ett antal inlägg pratat mig varm för min lilla smidiga grönsakssvarv som jag köpt hos KitchenTime.se. Jag vill bara passa på att tipsa om att den nu finn...
https:
86 dagar sedan

Vegetarisk LCHF-pizza – snabb och enkel

Vegetarisk LCHF-pizza, låter det lockande? Även om du är en inbiten köttätare tycker jag att just pizza är ett väldigt bra sätt att skippa köttet, det känns ju helt överflödigt...
lesscarbs.se
87 dagar sedan

Matchalatte med kakaosmör och kardemumma

Matchalatte är något flera av er efterfrågat, och jag vill såklart göra er nöjda och glada. Här kommer mitt recept med kakaosmör och kardemumma. Läs gärna mer om matchans egens...
lesscarbs.se
88 dagar sedan

Pytt-i-panna – enkel & mättande helgmiddag

Hej på er! På helgerna är det perfekt med något lättlagat, eftersom man gärna vill göra annat än att stå i köket. Jag känner nog lite extra för tillfället att jag vill ha lättla...
https:
91 dagar sedan

Tvätta giftfritt – mina bästa tips och råd

Tvätta giftfritt är något jag hållit på med i många många år. Många av mina härliga följare har bett mig skriva mer om det, och självklart ska jag göra det. Jag tänkte börja en...
lesscarbs.se
91 dagar sedan

Promenad & fantastisk middag (restaurangtips Göteborg!)

Hej på er! I lördags var vi inne i stan och åt middag på en av, enligt oss, stans bästa restauranger :) Maten är så sjukt god och varje tugga åtföljs av ett ”mmmm” e...
https:
93 dagar sedan

Persiljesås – Martinas favorit som passar till allt!

Persiljesås är något jag gjorde till Martina en gång när hon var här. Av en ren slump, som det brukar vara. Hon blev helt lyrisk, och ville i princip att jag skulle sluta äta s...
lesscarbs.se
95 dagar sedan

Liten överraskning mitt i veckan

Hej! Jag och min sambo brukar inte vara så noga med att fira alla hjärtans dag utan tycker att man ska fira lite mer spontant och i vardagen istället. Däremot har vi som traditi...
https:
97 dagar sedan

Kål- och kycklingsallad – färgexplosion till lunch eller middag

Kål- och kycklingsallad – vilken färgexplosion, eller hur? Jag älskar älskar älskar grönsaker. Kommer alltid att göra och kommer aldrig att ge upp dem för något i världen...
lesscarbs.se
99 dagar sedan

Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd

God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma...
https:

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.