MAT & DRYCK
IGÅR

Italiensk potatis är gott till allt!

Ett år in i pandemin är längtan efter att få resa utomlands, till mina smultronställen, större än på länge. Tänk den dag när jag kan Fortsätt läs
https:
IGÅR

Semesterminnen…

Det är nog inte bara jag som längtar efter semester just nu. När den här bilden flimrade förbi på ett gammalt usb-minne fick jag nästan Fortsätt läs
https:
2 dagar sedan

En bättre middag

En bättre middag blev det igår, mitt i måndagsmelankolin. Sonen, som grillar älgbiff i helgen, bjöd på sanslöst god middag på resterna som blev kvar Fortsätt läs
https:
5 dagar sedan

Goda tips till vårvinterns utflykter

Vinterpicknick Idag får du några goda tips på mat, dryck och energigodis att ta med ut på vinterns sköna utflykter. Delar även några vackra vårvinterbilder från en härlig fjälltur som jag och min syster Monica gjorde till Storhogna Högfjällshotell för några år sen...
https:
6 dagar sedan

Mysfredag med dryckjom…

Några goda ölsorter kan man väl unna sig när det är fredagskväll? Avnjutes hemma, så som coronarestriktionerna påbjuder.   Fortsätt läs
https:
6 dagar sedan

Mysfredag med vovvar

Fortsätt läs
https:
8 dagar sedan

Service och underhåll förlänger bilens livslängd

Det där med bil är inte alltid det lättaste. Jag har haft bil i stort sett hela mitt vuxna liv, men min ekonomi tillåter definitivt Fortsätt läs
https:
9 dagar sedan

Husman: Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ugnsstekt falukorv med potatismos är en verklig klassiker och busenkel att tillaga. Ugnsstekt falukorv med mos ugnsstekt 600 g falukorv senap ketchup 100 g riven Fortsätt läs
https:
9 dagar sedan

Glad fettisdag!

Fortsätt läs
https:
9 dagar sedan

Fettisdagen – så firas den världen runt

Idag är det fettisdagen, eller semmeldagen som vi ibland säger i Sverige, och konditorier och bagerier svämmar över av dessa bastanta bakverk. Och fettisdagen firas Fortsätt läs
https:
10 dagar sedan

De älskade svenska köttbullarna

”Swedish meatballs” är ett begrepp i hela världen – utom möjligen i Sverige. Trots att vi är världsberömda för våra fantastiska köttbullar finns det en Fortsätt läs
https:
10 dagar sedan

Tonfisk är alltid rätt – här i en jättegod röra

Några burkar tonfisk ska man alltid ha på lut i skafferiet, tycker jag. Själv föredrar jag tonfisk i olja, men oavsett vilket man väljer är Fortsätt läs
https:
11 dagar sedan

Tre chokladtryfflar till Alla Hjärtans Dag

Kokbokskonfekt Alla Hjärtans Dag till ära så bjuder jag på chokladtryfflar från tre av mina kokböcker. Först ut är Drottningtryfflar från Gröna, sköna tillbehör, bilden tagen av mig. Fotot på Ischokladtryfflar med hjortron från min grillbok är taget av Mikael Erikss...
https:
11 dagar sedan

Glad Alla Hjärtans Dag!

En riktigt glad Alla Hjärtans Dag önskar jag er alla. Fira kärleken – eller dig själv – med en riktigt god tårta av amerikansk typ Fortsätt läs
https:
12 dagar sedan

Frukostburgare

Jag är barnsligt förtjust i burgare av alla de slag, och ibland serverar jag till och med burgare till frukost. Okej, inte en vanlig vardag Fortsätt läs
https:
12 dagar sedan

Därför firar vi Alla Hjärtans Dag

I morgon är det Alla Hjärtans Dag och det är faktiskt en dag som slagit igenom på allvar i Sverige nu. Och inte bara i Fortsätt läs
https:
14 dagar sedan

Snart semmeldags – stötta landets bagare och konditorer!

Nu närmar sig fettisdagen, som i år infaller den 16 februari. Det är en dag då konsumenter brukar vallfärda till landets konditorier och bagerier och Fortsätt läs
https:
15 dagar sedan

Potatispuckar smakar ljuvligt till en god köttbit…

Ibland är det så gott med bara en enkel köttbit till middag. Utskuren biff och entrecôte tillhör mina favoriter, och jag vill gärna äta den Fortsätt läs
https:
15 dagar sedan

Drömmen om en jänkare

Jag har alltid varit förtjust i amerikanska bilar. Det blir väl så när man växer upp i en småstad där den så kallade raggarkulturen är Fortsätt läs
https:
15 dagar sedan

Turkiskt kaffe

Att tänka tillbaka på Turkietresan har fått mig att längta efter turkiskt kaffe. En av höjdpunkterna på Turkietresan, men det går också att tillaga hemma Fortsätt läs
https:
16 dagar sedan

Sex år sedan – tiden går…

Häromdagen påminde min kompis mig om en resa vi gjorde tillsammans för exakt sex år sedan – en spännande kulturresa till Turkiet. Det var en Fortsätt läs
https:
17 dagar sedan

Ännu en strålande vinterdag

Det härliga vintervädret bara fortsätter… Fortsätt läs
https:
18 dagar sedan

Te och scones en söndagskväll

Jag är förtjust i söndagskvällar. Det har förmodligen något med min barndom och uppväxt att göra. Vi hade alltid särskilt trevligt på söndagskvällarna i mitt Fortsätt läs
https:
18 dagar sedan

Breakfast casserole för långa helgfrukostar

Jag älskar långa, lata frukostar och bruncher, med ägg och bacon, scones, frukt, smoothies och allt vad det kan vara. En rätt som passar alldeles Fortsätt läs
https:
19 dagar sedan

Brownies till lördagskaffet

Ibland blir man verkligen sugen på något gott till kaffet, och gärna något som går snabbt att baka dessutom. Och hur gott det än må Fortsätt läs
https:
20 dagar sedan

Fräsch pizza med grönkål och citron

Ikväll blir det en lättgjord, supergod pizza här – fräsch grönkålspizza på libabröd, toppad med citron och riven ost. Det blir inte enklare – knappast Fortsätt läs
https:
20 dagar sedan

Äntligen fredag…

Vissa veckor är bara sååå knökfulla med jobb att fredagen känns extra skön när den verkligen kommer. Den här veckan har varit sån, så nu Fortsätt läs
https:
25 dagar sedan

En vit vinter

Just nu har vi ett alldeles fantastiskt vinterväder här i Stockholm, och i resten av landet också såvitt jag förstår. Massor med snö, 7-8 minusgrader, Fortsätt läs
https:
25 dagar sedan

Roots Shiraz Merlot – rättvisemärkt boxvin från Drostdy-Hof

Ett smakrikt och trevligt rödvin som också är socialt och ekologiskt hållbart, kan det bli bättre? Vinet heter Roots Shiraz Merlot och kommer från den Fortsätt läs
https:
27 dagar sedan

Livet efter corona

Nu är det snart ett år sedan corona slog till i Sverige, och när man tänker på hur livet ser ut idag jämfört med före Fortsätt läs
https:
Äldre >>
2 dagar sedan

Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör

Inlägget Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör dök först upp på .
https:
3 dagar sedan

Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång

Inlägget Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
24 dagar sedan

Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept

Inlägget Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept dök först upp på .
https:
28 dagar sedan

Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra!

Inlägget Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra! dök först upp på .
https:
52 dagar sedan

Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter

Inlägget Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter dök först upp på .
https:
80 dagar sedan

Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete

Inlägget Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete dök först upp på .
https:
82 dagar sedan

Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång

Inlägget Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
100 dagar sedan

Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips

Inlägget Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips dök först upp på .
https:
102 dagar sedan

Boosta din hälsa under hösten – 12 tips

Inlägget Boosta din hälsa under hösten – 12 tips dök först upp på .
https:
105 dagar sedan

Biffstroganoff – Fannys variant, så god

Inlägget Biffstroganoff – Fannys variant, så god dök först upp på .
https:
108 dagar sedan

Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår!

Inlägget Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår! dök först upp på .
https:
119 dagar sedan

Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit

Inlägget Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit dök först upp på .
https:
136 dagar sedan

Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk

Inlägget Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk dök först upp på .
https:
141 dagar sedan

Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna

Inlägget Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna dök först upp på .
https:
160 dagar sedan

Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja?

Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
189 dagar sedan

15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag!

Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
190 dagar sedan

Rostad blomkål i ugn med beasmör

Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
220 dagar sedan

Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem.

Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
235 dagar sedan

Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt!

Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
236 dagar sedan

Beasmör – kanske det godaste smöret?

Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
236 dagar sedan

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
254 dagar sedan

Hel kyckling i ugn från Label Rouge till sommarens middagar

Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
260 dagar sedan

Kyckling i currysås – till Alice, min syster

Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
266 dagar sedan

Blötlägga bönor, linser (baljväxter) och gryn

Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
285 dagar sedan

Unicorn nudlar – Unicorn noodles – barnens favorit

Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way. Detta är ett väldigt rol...
https:
288 dagar sedan

Förvara sparris i kylen – bästa sättet!

Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
293 dagar sedan

Recept på blå smoothie – barnens favorit

Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
310 dagar sedan

Glutenfria wraps och min guide till glutenfri bakning

Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
311 dagar sedan

Paulas parmesanröra – den bästa av dem alla

Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
314 dagar sedan

Tacokål med glutenfria wraps – en ny favorit

Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
314 dagar sedan

Plåtmat – tips recept och den bästa skärbrädan allt i ett

Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
322 dagar sedan

Rostad blomkål med näringsjäst och gurkmeja

Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
333 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
333 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
336 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
338 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
344 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
346 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
347 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
348 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https: