56 dagar sedan
Pumpasoppa
Foto Mikael Eriksson
Höstgrönt
Idag får du recept på två goda rätter på härliga höstgrönsaker.
Jag bjuder på en mustig soppa på pumpa och en matig paj med grönkål, fetaost och ugnstorkade tomater.
Under hösten har jag haft ett roligt jobb med att t...
https:
57 dagar sedan
Jumjum-kaka Det här receptet finns i en mycket gammal kokbok som mormor hade i sin kökslåda. Den är lika god Fortsätt läsa
https:
58 dagar sedan
När pandemin sätter käppar i hjulet för det sociala umgänget och man håller på att förgås av leda, då får Fortsätt läsa
https:
59 dagar sedan
De finska jultårtorna är alldeles i särklass goda bakverk. Små läckra smördegsbakelser fyllda med sylt och överströdda med florsocker – Fortsätt läsa
https:
59 dagar sedan
Julstollen är en klassisk tysk julkaka. Den innehåller mängder med goda ingredienser och tar lite tid att baka men den Fortsätt läsa
https:
60 dagar sedan
Panettone är en härlig jästkaka med många äggulor, som blir väldigt luftig och läcker Passar både till adventskaffet och till Fortsätt läsa
https:
60 dagar sedan
Jo, jag vet att det fortfarande är drygt en vecka kvar till 1 advent. Men 2020 är inte som andra Fortsätt läsa
https:
60 dagar sedan
Ingredienser till benbuljong på olika sätt
Näringsrikt långkok
Den 18 november är sen några år Benbuljongens dag , ett mycket bra initiativ startat av Paleo-bloggarna Under vårt tak och Hälsa som livsstil .
Kan man ha särskilda dagar för kanelbullar, kladdk...
https:
61 dagar sedan
Scroll down for english Jag vet nog inte vem av oss som är mest chockad - du som läser detta eller jag! Men här kommer trots allt ett nytt blogginlägg - och det kommer att komma fler. Det har jag bestämt mig för. I'm back ! Det har varit ett lång...
https:
61 dagar sedan
Finns det något som är så irriterande som att få ett stenskott rakt i vindrutan? Det hände mig nästan direkt Fortsätt läsa
https:
62 dagar sedan
Mångkulturell matdag eller ej, här blev det fläskpannkaka till middag idag. Det finns inte mycket som kan göra måndagen mysigare, Fortsätt läsa
https:
62 dagar sedan
Idag är det Mångkulturella matdagen. Dagen instiftades av den ideella föreningen Kultursmakarna för att ge vidgade vyer om världens mat Fortsätt läsa
https:
63 dagar sedan
En söndagsmiddag behöver inte alltid bestå av ”fin” mat. Hur förtjust jag än är i den klassiska söndagssteken så vill Fortsätt läsa
https:
65 dagar sedan
Njutbara småkakor
Små grottor med olika sorters sylt har alltid varit en av mina favoriter i vår svenska fikatradition.
Sen jag slutade med gluten för 11 år sen har det blivit många nya sorters kakor skapade hemma i mitt kök.
Dagens recept är bakade med bovetemjöl...
https:
66 dagar sedan
Imorgon är det Smörgåstårtans dag och det måste förstås firas, för vad är väl mer svenskt än smörgåstårta? Här på Fortsätt läsa
https:
68 dagar sedan
Kokt torsk med äggsås är en riktig husmansklassiker. Det åt vi ofta när jag var barn och jag förde traditionen Fortsätt läsa
https:
68 dagar sedan
Marängrulle med grädde och bär Det här är en riktig festrulle – nästan som en tårta! Kakan: 6 äggvitor 3 Fortsätt läsa
https:
69 dagar sedan
Idag minns vi en mörk dag i historien. Natten mellan den 9 och 10 november 1938 brändes och förstördes över Fortsätt läsa
https:
69 dagar sedan
Dessert i Crock Pot? Absolut! Precis som kött och fisk och rotsaker får särskilt fin smak och arom av att Fortsätt läsa
https:
72 dagar sedan
Idag minns vi Gustav II Adolf och till hans minne kan vi också passa på att avnjuta en Gustav Adolfsbakelse. Fortsätt läsa
https:
73 dagar sedan
Rent vatten, det är något de flesta av oss här i Sverige, och många andra delar av västvärlden, tar för Fortsätt läsa
https:
74 dagar sedan
Lamm Korma Foto Veronica Kindblad
Indisk favorit
Jag är väldigt förtjust i indisk mat och framförallt i Lamm Korma.
Ett mustigt långkok med krämig smak av cashewnötter, kokos, ingefära, vitlök, kardemumma och citron.
Du hör ju, det kan ju knappt bli bättre, så pa...
https:
74 dagar sedan
Idag firar jag med bubbel. Det är 40 år sedan jag tog körkort och i 40 år har jag kört Fortsätt läsa
https:
74 dagar sedan
Vad skulle matlagning vara utan peppar? Här är några av de vi använder mest: Grön-, svart- och vitpeppar Alla dessa Fortsätt läsa
https:
75 dagar sedan
Magic Bullet Coffee Foto Mikael Eriksson
Fars Dag
Idag får du ett av mina kokboksrecept från Diabeteskokboken för män , som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt.
Magic Bullet Coffee har varit populärt några år bland dem som behöver få up...
https:
75 dagar sedan
Höst är husmanstid, brukar jag säga. Och en favorit bland de klassiska svenska husmansrätterna är denna… Plommonjärpar Det här är, Fortsätt läsa
https:
76 dagar sedan
Nu är det snart tre år sedan jag besökte New York senast. Jag hade planerat att resa nu i november, Fortsätt läsa
https:
76 dagar sedan
Amerikaner är mästare på casseroles, alltså grytor, gratänger och lådor av olika slag. En av det amerikanska kökets mest populära Fortsätt läsa
https:
77 dagar sedan
Nu är hösten som allra vackrast – just innan de sista löven faller. Jag njuter av att gå ut och Fortsätt läsa
https:
<< Nyare
Äldre >>
13 dagar sedan
Inlägget Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter dök först upp på .
https:
41 dagar sedan
Inlägget Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete dök först upp på .
https:
43 dagar sedan
Inlägget Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
61 dagar sedan
Inlägget Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips dök först upp på .
https:
63 dagar sedan
Inlägget Boosta din hälsa under hösten – 12 tips dök först upp på .
https:
66 dagar sedan
Inlägget Biffstroganoff – Fannys variant, så god dök först upp på .
https:
69 dagar sedan
Inlägget Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår! dök först upp på .
https:
80 dagar sedan
Inlägget Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit dök först upp på .
https:
97 dagar sedan
Inlägget Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk dök först upp på .
https:
102 dagar sedan
Inlägget Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna dök först upp på .
https:
121 dagar sedan
Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
150 dagar sedan
Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
151 dagar sedan
Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
181 dagar sedan
Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
196 dagar sedan
Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
197 dagar sedan
Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
197 dagar sedan
Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
215 dagar sedan
Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
221 dagar sedan
Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
227 dagar sedan
Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
246 dagar sedan
Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way.
Detta är ett väldigt rol...
https:
249 dagar sedan
Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
254 dagar sedan
Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
271 dagar sedan
Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
272 dagar sedan
Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
275 dagar sedan
Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
275 dagar sedan
Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
283 dagar sedan
Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
294 dagar sedan
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
294 dagar sedan
Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
297 dagar sedan
Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
299 dagar sedan
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
305 dagar sedan
Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
307 dagar sedan
Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
308 dagar sedan
Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
309 dagar sedan
Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
317 dagar sedan
Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
324 dagar sedan
Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
325 dagar sedan
Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
330 dagar sedan
En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se