MAT & DRYCK
122 dagar sedan

Lime- och pistagebollar

Kokboksrecept Idag tipsar jag om vännerna Jenny och Magnus Anderssons härliga bakbok Nyttigare Gott som kan passa fint nu till Fars dag eller som julklapp. Jag har följt parets blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den verkliga världe...
https:
122 dagar sedan

Stekta gröna tomater – och inlagda

Igår hade jag turen att få tag i ett par kilo gröna tomater, när Norrängens trädgård hade utlämning på en Fortsätt läsa
https:
123 dagar sedan

Oxfilé med goda tillbehör till Alla Helgons Dag

Helgmiddag Ett inlägg om konsten att steka en tournedos är ett av dem som jag fått mest sökningar på här på bloggen genom åren. Här kommer min köttskola i repris för alla nytillkomna läsare. Du får också ta del av några recept på såser och kryddsmör. Fler hittar d...
https:
123 dagar sedan

Välsignad Alla Helgons Dag

https:
124 dagar sedan

Happy Halloween!

Jo, det är en dag för tidigt. Men enligt svensk almanacka infaller Alla Helgons Dag imorgon, den 31 oktober, och Fortsätt läsa
https:
124 dagar sedan

I år blir julgåvorna ännu viktigare

Nu är det snart den där tiden på året igen… Jag menar jul förstås, för även om det kan tyckas Fortsätt läsa
https:
124 dagar sedan

Wok med pumpa till Halloween

Snabb fredagsmat Har du en del pumpakött över nu sen du gröpt ur Halloweenlyktor? Då ska du få lite tips på hur du kan använda det. Här hittar du min pumpasoppa och smörstekt pumpa och här följer en riktigt god wok. Ät, njut och må gott i helgen Sma...
https:
125 dagar sedan

Lyxig frukost ”Americana”

Just nu är det höstlov och vad kan då passa bättre än en riktigt härlig långfrukost en dag? En lättlagad, Fortsätt läsa
https:
126 dagar sedan

Halloweenbuffé: Kryddiga, kladdiga kycklingvingar

Om det finns något jag verkligen älskar, och som jag gärna lagar när det ska vara lite festligt, så är Fortsätt läsa
https:
126 dagar sedan

Halloween-cupcakes

Cupcakes är verkligen ett gott litet bakverk, som kan varieras nästan i det oändliga. Till Halloween kan du göra dem Fortsätt läsa
https:
127 dagar sedan

Jack O’Lanterns – inspiration…

Ingenting lyser upp oktoberkvällen så som en Jack O’Lantern – en pumpalykta. Det som är särskilt trevligt med dem är Fortsätt läsa
https:
127 dagar sedan

Höstprakt

Så här vackert är det just nu i parken där jag tar mina morgonpromenader… Hela dagen blir liksom lite trevligare Fortsätt läsa
https:
127 dagar sedan

Skräckfilmer till Halloween

Halloween är skräckens tid, så varför inte passa på att botanisera lite bland skräckfilmerna som finns på de olika streamingtjänsterna Fortsätt läsa
https:
128 dagar sedan

Halloweenbuffé: Party Potatoes – en amerikansk klassiker

Party Potatoes är en klassiker bland amerikanska bufférätter. Den serveras på festbuffén, som tillbehör till thanksgivingkalkonen, som comfort food och Fortsätt läsa
https:
128 dagar sedan

Halloweenbuffé: Boxty – Halloweenklassiker från Irland

 Boxty Boxty är ett slags irländska raggmunkar (potatispannkakor) med bakpulver i smeten blir de lite fluffigare än vanliga svenska raggmunkar. Fortsätt läsa
https:
128 dagar sedan

Halloweenfest med festlig buffé

På Halloween får det gärna vara lite överdådigt med mat och dryck och godsaker. Och eftersom högtiden har sina rötter Fortsätt läsa
https:
129 dagar sedan

Halloween och Allhelgonahelg – vad är skillnaden?

Halloween och Allhelgonahelgen närmar sig. Men ibland kan det vara svårt att reda ut begreppen om Halloween, förmodligen eftersom vi Fortsätt läsa
https:
130 dagar sedan

Ett nyttigare lördagsgodis

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken” Foto Veronica Kindblad Njutbar energiboll Idag bjuder jag på ett kokboksrecept som du kan njuta av till lördagsmyset, efter gymträningen eller på skogspromenaden. Mina syrliga och fräscha bollar...
https:
134 dagar sedan

Snus utan tobak – funkar det?

När jag var tonåring fanns det rökrutor på högstadieskolorna. Det låter säkert helt absurt idag, men så var det, och Fortsätt läsa
https:
134 dagar sedan

Odling mitt i stan

I söndags var det en sån där härlig brittsommardag med strålande sol och härligt krispig luft – kanske den sista Fortsätt läsa
https:
134 dagar sedan

Höstens skönhet

Att ett löv kan vara så vackert…
https:
134 dagar sedan

Kålpudding med rårörda lingon

Höst är husmanstid, och vad kan passa bättre än att laga en klassisk kålpudding? Kålpudding Jag har publicerat recept på Fortsätt läsa
https:
134 dagar sedan

Världens godaste äppelkaka…

… bjöds vi på hos sonen härom kvällen. En saftig och ljuvligt aromatisk kaka med både äpplen och äppelmos, samt Fortsätt läsa
https:
135 dagar sedan

Svenska äpplen

För ett tag sen hade jag turen att få tag i underbara Åkeröäpplen. Nu har jag fått en ny laddning Fortsätt läsa
https:
135 dagar sedan

Nyklippta sötnosar…

Nu har hundarna varit på spa igen – och stolt matte måste förstås visa upp de små liven… Ett tag Fortsätt läsa
https:
135 dagar sedan

Fisk- och skaldjursgryta och ett besök i Jämtland

Fisk- och skaldjursgryta från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson Några dagar i Jämtland Nu i helgen har jag varit hem till Östersund på en snabbvisit, sitter på tåget mot Stockholm nu och skriver. Jag blev inbjuden att signera mina kokböcker på Ås Träd...
https:
138 dagar sedan

Svenska plommon

Plommon är en av mina favoriter bland frukt. De har en ganska kort skördetid – augusti till september – men Fortsätt läsa
https:
138 dagar sedan

Den mångsidiga kålroten

Rotmos med fläsklägg eller rimmad oxbringa. Ugnsrostad kålrot. Kålrotslåda. Den älskade kålroten, som har mycket gamla anor i vårt land, Fortsätt läsa
https:
138 dagar sedan

Inlagda rödbetor och Skördefest

Skördetider Nu är det hög tid att lägga in rödbetor, ett mycket gott tillbehör till vinterns mat. De här rödbetorna har en starkare och mindre söt inläggningslag än de vi blivit vana vid i butiksburkarna. Receptet kommer från en av mina gamla kokböcker, Matlexikon f...
https:
140 dagar sedan

Räkmackans dag den 14 oktober

Nu firar vi Räkmackans dag igen, inte alls fel tycker jag. Räkmackan är verkligen en svensk klassiker, och älskad om Fortsätt läsa
https:
<< Nyare Äldre >>
8 dagar sedan

Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör

Inlägget Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör dök först upp på .
https:
9 dagar sedan

Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång

Inlägget Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
30 dagar sedan

Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept

Inlägget Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept dök först upp på .
https:
34 dagar sedan

Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra!

Inlägget Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra! dök först upp på .
https:
58 dagar sedan

Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter

Inlägget Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter dök först upp på .
https:
86 dagar sedan

Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete

Inlägget Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete dök först upp på .
https:
88 dagar sedan

Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång

Inlägget Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
106 dagar sedan

Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips

Inlägget Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips dök först upp på .
https:
108 dagar sedan

Boosta din hälsa under hösten – 12 tips

Inlägget Boosta din hälsa under hösten – 12 tips dök först upp på .
https:
111 dagar sedan

Biffstroganoff – Fannys variant, så god

Inlägget Biffstroganoff – Fannys variant, så god dök först upp på .
https:
114 dagar sedan

Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår!

Inlägget Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår! dök först upp på .
https:
125 dagar sedan

Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit

Inlägget Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit dök först upp på .
https:
142 dagar sedan

Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk

Inlägget Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk dök först upp på .
https:
147 dagar sedan

Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna

Inlägget Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna dök först upp på .
https:
166 dagar sedan

Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja?

Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
195 dagar sedan

15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag!

Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
196 dagar sedan

Rostad blomkål i ugn med beasmör

Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
226 dagar sedan

Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem.

Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
241 dagar sedan

Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt!

Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
242 dagar sedan

Beasmör – kanske det godaste smöret?

Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
242 dagar sedan

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
260 dagar sedan

Hel kyckling i ugn från Label Rouge till sommarens middagar

Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
266 dagar sedan

Kyckling i currysås – till Alice, min syster

Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
272 dagar sedan

Blötlägga bönor, linser (baljväxter) och gryn

Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
291 dagar sedan

Unicorn nudlar – Unicorn noodles – barnens favorit

Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way. Detta är ett väldigt rol...
https:
294 dagar sedan

Förvara sparris i kylen – bästa sättet!

Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
299 dagar sedan

Recept på blå smoothie – barnens favorit

Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
316 dagar sedan

Glutenfria wraps och min guide till glutenfri bakning

Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
317 dagar sedan

Paulas parmesanröra – den bästa av dem alla

Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
320 dagar sedan

Tacokål med glutenfria wraps – en ny favorit

Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
320 dagar sedan

Plåtmat – tips recept och den bästa skärbrädan allt i ett

Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
328 dagar sedan

Rostad blomkål med näringsjäst och gurkmeja

Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
339 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
339 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
342 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
344 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
350 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
352 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
353 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
354 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.