163 dagar sedan
Den senaste tiden har det blivit mycket inläggningar här. Rödbetor, gulbetor (det inlägget hittar du här) och så gurka förstås. Fortsätt läsa
https:
164 dagar sedan
Jag älskar att göra pulled chicken, och pulled pork också för den delen – eller varför inte pulled beef. Nu Fortsätt läsa
https:
164 dagar sedan
På senare tid har det åter gått att hitta ägg från lantrashöns lite här och där – folk blir mer Fortsätt läsa
https:
164 dagar sedan
Biff med kappa tycker jag blir gott att tillaga i ugnen – fettranden gör att köttet blir saftigare och mörare. Fortsätt läsa
https:
164 dagar sedan
Picklad rödlök är oerhört användbart, och enkelt att göra är det också. Passar till det mesta faktiskt, som grillat kött, Fortsätt läsa
https:
165 dagar sedan
Tillhör du de där som är lyckliga nog att ha en trädgård full av underbara bärbuskar? I så fall är Fortsätt läsa
https:
165 dagar sedan
Lagom till hösten lanseras en ny cider, med klassiska svenska smaker i skön harmoni. Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär är Fortsätt läsa
https:
165 dagar sedan
Ibland blir man verkligen sugen på klassiska syltkakor. De här gjorde min mamma då och då. Hon använde helst hallonsylt Fortsätt läsa
https:
165 dagar sedan
Idag har vi varit på Pullans hönseri och införskaffat härliga ägg samt en påse fantastiskt goda tomater från Norrängens trädgård. Fortsätt läsa
https:
165 dagar sedan
Höstnjutning
Nu finns det väldigt gott om tomater så passa på att göra en smakrik chutney.
Den passar fint som tillbehör både till grillat och till ostbrickan.
Eller som en fin gåbortspresent nu när vi börjat kunna träffas lite mer än tidigare under denna Coronasomm...
https:
166 dagar sedan
En rejäl köttbit
Då och då kommer suget efter en lättstekt biff med traditionella tillbehör.
Eftersom jag inte mår så bra av vanlig potatis så brukar jag använda sötpotatis istället när jag gör råstekt eller klyftpotatis, det fungerar mycket bättre för min mage.
Ä...
https:
167 dagar sedan
Mangold är en ljuvlig grönsak. Den påminner om spenat, och kan användas på samma sätt, men är egentligen släkt med Fortsätt läsa
https:
167 dagar sedan
Smakrik buljong
Jag får många frågor på Facebook om benbuljong, om det är svårt att tillaga och om dess effekter på hälsan .
Jag och Lennart har nu intagit buljong så gott som dagligen i 5 år, det har haft en stor inverkan på våra leder.
Jag har haft problem me...
https:
168 dagar sedan
Populärt kokboksrecept
Idag får du ett recept som jag fått mycket beröm för, ett mycket lättlagat tillbehör med härlig smak av kantareller.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv som är min sjätte kokbok kom ut i våras, många bloggar och tidningar har skrivit...
https:
169 dagar sedan
Snabblagad lax
Idag får du tips på en riktigt snabb och lättlagad gräddsås som passar väldigt bra till smörstekt fisk.
Här kan du läsa hur laxen lagas till, där finns också recept på en liten chokladmousse om du vill förgylla middagen.
Fler goda tips hittar du...
https:
170 dagar sedan
Smakminnen
Den grekiska och turkiska maten ligger mig varm om hjärtat, efter många års resor till Medelhavet.
Nu lär det ju dröja innan det blir några resor annat än inom Sverige för vår del, då är det bra att ha finna smakminnen att leta fram.
Medelhavskosten ä...
https:
171 dagar sedan
Den vackraste bakboken
Idag har jag den stora glädjen att få presentera ett recept från Annelie Anderssons nyutkomna bakbok Blomster & Bakverk och samtidigt göra lite reklam för boken.
Jag har följt Annelies Blomster & Bakverk på Instagram och bloggen me...
https:
172 dagar sedan
Bästa svampsåsen
Under mina år i olika restaurangkök, kokade jag mängder med kantarellsås.
Det var en mycket uppskattad sås, det var bara pepparsåsen som var mer populär bland gästerna.
Dagens recept är ett riktigt storkok som räcker till en middag för 10-15 p...
https:
173 dagar sedan
Festliga svampar
Nu har jag delat svamprecept hela veckan, så du ska få lite inspiration till att ta tillvara på all den goda svamp som finns ute i skogarna.
Kombinera din skogspromenad med att plocka lite goda matsvampar för att förgylla höstens och vinterns måltid...
https:
174 dagar sedan
Torsdagssoppan
Den här veckan slår jag ett slag för svamp här på bloggen.
Dagens svampsoppa har blivit en av mina favoriter, jag varierar den med olika sorters svamp och örter, för en lite mildare variant kan du ta purjolök.
Passa på att kombinera skogspromenade...
https:
175 dagar sedan
På ett av mina jobb som tidningsredaktör hade vi fullt upp, inte bara med att göra själva tidningen, utan också Fortsätt läsa
https:
175 dagar sedan
Stuvade makaroner är något av det godaste som finns, tycker jag. Jag vill helst ha dem sötstuvade, för så gjorde Fortsätt läsa
https:
175 dagar sedan
Vilt- och svamptider
Nu är det högsäsong för oss som älskar vilt och skogens läckra svampar.
Så ge dig ut med svampkorgen och locka lite gratis mat att förgylla både vardagsmat och festmat med i höst och vinter.
Nu i sommar har jag köpt mitt viltkött på Fruktaff...
https:
176 dagar sedan
Svampsoppa, det är grejer det! Om du inte så ofta lagar soppa så är det här är ett jättebra grundrecept Fortsätt läsa
https:
176 dagar sedan
Njutbar snabbmat
Kantareller och zucchini finns det gott om just nu, här får du tips på en kombination av de två.
Steker man dem tillsammans så drar zucchinin åt sig av smöret med den goda svampsmaken, det blir ett riktigt smakrikt tillbehör till stekt lax eller annan...
https:
177 dagar sedan
Det finns inte mycket som går upp mot en krämig risotto så här års. Den här lagar jag gärna med Fortsätt läsa
https:
177 dagar sedan
Har du hittat en hel massa kantareller som du inte riktigt vet vad du ska göra med? Passa då på Fortsätt läsa
https:
<< Nyare
Äldre >>
8 dagar sedan
Inlägget Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör dök först upp på .
https:
9 dagar sedan
Inlägget Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
30 dagar sedan
Inlägget Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept dök först upp på .
https:
34 dagar sedan
Inlägget Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra! dök först upp på .
https:
58 dagar sedan
Inlägget Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter dök först upp på .
https:
86 dagar sedan
Inlägget Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete dök först upp på .
https:
88 dagar sedan
Inlägget Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
106 dagar sedan
Inlägget Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips dök först upp på .
https:
108 dagar sedan
Inlägget Boosta din hälsa under hösten – 12 tips dök först upp på .
https:
111 dagar sedan
Inlägget Biffstroganoff – Fannys variant, så god dök först upp på .
https:
114 dagar sedan
Inlägget Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår! dök först upp på .
https:
125 dagar sedan
Inlägget Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit dök först upp på .
https:
142 dagar sedan
Inlägget Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk dök först upp på .
https:
147 dagar sedan
Inlägget Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna dök först upp på .
https:
166 dagar sedan
Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
195 dagar sedan
Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
196 dagar sedan
Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
226 dagar sedan
Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
241 dagar sedan
Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
242 dagar sedan
Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
242 dagar sedan
Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
260 dagar sedan
Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
266 dagar sedan
Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
272 dagar sedan
Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
291 dagar sedan
Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way.
Detta är ett väldigt rol...
https:
294 dagar sedan
Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
299 dagar sedan
Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
316 dagar sedan
Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
317 dagar sedan
Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
320 dagar sedan
Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
320 dagar sedan
Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
328 dagar sedan
Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
339 dagar sedan
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
339 dagar sedan
Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
342 dagar sedan
Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
344 dagar sedan
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
350 dagar sedan
Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
352 dagar sedan
Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
353 dagar sedan
Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
354 dagar sedan
Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https: