MAT & DRYCK
29 dagar sedan

Grattis alla Marior!

Idag firar vi Maria, och det är en väldigt speciell dag för mig. Min mamma hette Maria i andra namn, Fortsätt läsa
https:
30 dagar sedan

Baconlindade pannbiffar

En lite finare pannbiff En fin pannbiffsmet åt Wallenbergshållet får du genom att blanda färsen med grädde och äggula. Istället för ströbröd så blandar jag i psylliumfrön eller chiafrön och låter dem svälla. En majonnässås och en syrlig sallad med färsk koriande...
https:
32 dagar sedan

Träleksaker ger en särskild känsla

Ett par goda vänner till familjen har nyligen blivit farföräldrar. Eller inte så nyligen, förresten, för den lille parveln fyller Fortsätt läsa
https:
32 dagar sedan

Mammas receptbok gör mig glad och vemodig på samma gång

För ett tag sedan hittade jag en av min mammas gamla receptböcker i en låda. Det är en anteckningsbok från Fortsätt läsa
https:
32 dagar sedan

Loppsfynd nr femtioelva i ordningen…

Jag älskar loppisar! Jag älskar gamla ting, som minner om en förfluten tid – om min barndom, om mina föräldrar Fortsätt läsa
https:
32 dagar sedan

Allt du behöver veta om den feta tisdagen…

Idag är det, som alla vet, fettisdagen eller semmeldagen som vi ibland säger i Sverige. Och fettisdagen firas i alla Fortsätt läsa
https:
32 dagar sedan

Hundar…

Nu var det ett bra tag sen jag friserade mina friséer – som synes på bilderna. Det finns flera orsaker Fortsätt läsa
https:
32 dagar sedan

Fiskpiccata med tomatsås

Ostpanerad fisk Att dubbelpanera fisk eller kött med riven ost blir ett väldigt gott alternativ för oss som äter glutenfritt. Det är bara att byta ut mjölet i paneringen mot fiberhusk, så blir även kolhydratinnehållet minimerat. Det frasiga, smakrika höljet gör si...
https:
32 dagar sedan

Shrove Tuesday – Pannkakstisdag

Idag är det ”semmeldagen”. Men du som inte gillar semlor kan ju göra som engelsmän, irländare och amerikaner istället och Fortsätt läsa
https:
33 dagar sedan

Vår i luften

Här är det vår i luften. Ännu lyser ljusslingan på gården men kvällarna blir allt ljusare och mer ljumma och Fortsätt läsa
https:
34 dagar sedan

Baka semlor till fettisdagen

På tisdag, den 25 februari infaller Fettisdagen – den där dagen då vi av tradition frossar i läckra semlor, fyllda Fortsätt läsa
https:
34 dagar sedan

Mina bästa tips till sportlovet

Vinterbild från mina stigar i Jämtland Mat för uteaktiviteter Nu är det hög tid för mat som är lätt att ta med sig ut i skidbackar, längdspår eller bara på en skogsutflykt, för alla som inte har tillgång till snö. Nu har ju en del redan haft sportlov, men jag har del...
https:
35 dagar sedan

Varm macka för finsmakare

För många år sen hade jag en kompis som var en verklig fena på att laga mat. Hon kunde laga Fortsätt läsa
https:
36 dagar sedan

En av våra allra största…

Häromdagen var jag ute och promenerade i stan, och gick förbi Dramaten. Självklart passade jag då på att besöka Margaretha Fortsätt läsa
https:
36 dagar sedan

Mejerifri glass till fredagsmyset

Frusen njutning Idag får du tips på en av mina desserter som passar alla som av en eller annan anledning väljer bort mjölkprodukter. Det går att få till en riktigt god glass även utan grädde, äggulor och socker. Till min kommande kokbok ” Gröna, sköna tillbeh...
https:
38 dagar sedan

Tulpaner…

Tulpanglädje
https:
39 dagar sedan

Skönare semester med trygg långtidsparkering

När jag var barn, och reste på semester med mina föräldrar, ställde vi alltid bilen på flygplatsens långtidsparkering. På den Fortsätt läsa
https:
39 dagar sedan

Mina bästa tillbehör till frukostägget och föreläsning i Säffle

Mättande äggfrukostar Tycker du om att äta ägg till frukost, då är det här inlägget som klippt och skuret för dig. Här tipsar jag om några av de goda tillbehör som jag brukar förgylla frukostäggen med. Vill du hellre ha en varm äggfrukost som mättar ännu längre, d...
https:
41 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Macka till allehanda utflykter Tyvärr är det fortfarande svårt att hitta bra, glutenfria lågkolhydratalternativ om man vill fika något snabbt och försöker handla på flygplatser, tåg och snabbmatsställen. De här muffinsarna har jag ofta gjort till utflykter och resor...
https:
42 dagar sedan

Huevos Pericos – äggröra som i Colombia – serveras med arepas

Äggröra är ett måste till helgbrunchen. Den här varianten, som är mycket omtyckt i Colombia, är sanslöst god! Huevos Pericos Fortsätt läsa
https:
43 dagar sedan

Glad Alla hjärtans dag!

Hej bloggläsare! Idag firar vi Alla hjärtans dag, en härlig festdag mitt i februari. Hur du än väljer att fira Fortsätt läsa
https:
43 dagar sedan

Glutenfri ostkaka med ägg och mandel till Alla Hjärtans fredagsmys

Hjärtligt gott till fredagsmyset Gör en riktigt näringsrik och god ostkaka till fredagsmyset idag, det här är en rätt som går hem hos både stora och små. Den passar också fint att ta med ut i skidbackarna nu på sportlovet, att bara äta en bit rätt upp och ner med en r...
https:
43 dagar sedan

Klassiska bakverk: Chokladbollar var lika populära på 2010-talet som de alltid varit

Nu har jag kommit till sista delen i min lilla serie om klassiska bakverk under ett drygt sekel. Och 2010-talet Fortsätt läsa
https:
46 dagar sedan

Klassiska bakverk: Bondkakor får en renässans under 2000-talets första decennium

Under 2000-talets första årtionde blev de klassiska småkakorna populära igen. Vad kan då passa bättre än att låta den underbara Fortsätt läsa
https:
46 dagar sedan

Bönsalsa med tomat, koriander och chili

Populära bönor Vi är många nu som äter pre- och probiotika i vår vardagsmat, baljväxter och mjölksyrat är hetare än nånsin. Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att skriva ” Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken ”, tillsammans med Lars-Eri...
https:
47 dagar sedan

Klassiska bakverk: Brownies blev supertrendigt på 1990-talet

På 1990-talet blev det populärt med brownies och cupcakes. Cupcakes hittar du flera recept på här på bloggen – därför Fortsätt läsa
https:
48 dagar sedan

Klassiska bakverk: 1980-talet kom med stora, maffiga muffins

När jag växte var muffins små, lätta bakverk som gjordes på vanlig sockerkakssmet och som gräddades i muffinsformar för att Fortsätt läsa
https:
48 dagar sedan

Mörkt kryddbröd utan gluten och mjölk

Macka full av smaker Idag får du ett av mina favoritrecept bland de brödsorter jag skapat under de 11 år jag ätit glutenfri lågkolhydratkost. Det är gott både som smörgås eller som kaffebröd, perfekt att ta med som matsäck på skidturen nu på sportlovet. Brödet får s...
https:
49 dagar sedan

Klassiska bakverk: 1970-talets saftiga morotskaka går aldrig ur tiden

På 1970-talet fick vi en hel massa ”nya” bakverk på kaffebordet, såsom kladdkaka och morotskaka. Första gången jag åt morotskaka Fortsätt läsa
https:
50 dagar sedan

Klassiska bakverk: 1960-talets tigerkaka håller lika bra idag

På 1960-talet började alltfler kvinnor förvärvsarbeta och därmed blev det också lite mindre tid i köket. Snabbt skulle det g¨å, Fortsätt läsa
https:
<< Nyare Äldre >>
2 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
4 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
10 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
12 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
13 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
14 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
22 dagar sedan

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
29 dagar sedan

Förbereda mat att ha i kylen – Rädda vardagsmaten

Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
30 dagar sedan

Hummus utan olja – den godaste tycker jag

Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
35 dagar sedan

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se
37 dagar sedan

Vad är aleppotvål och hur använder jag den?

Aleppotvål måste vara den bästa tvålen som finns i hela världen. Visst låter det helt överdrivet? Haha! Men alltså, på allvar, jag älskar denna tvålbit, och den kan användas ti...
https:
44 dagar sedan

Tyngdtäcke – Allt du behöver veta + test av eko från Qoali

Tyngdtäcke är ett efterfrågat ämne i mina kanaler, och jag har fått mängder av frågor från er som jag kommer att besvara i detta inlägg. Jag och min dotter har testat varsitt...
https:
62 dagar sedan

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Pesto Rosso En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använ...
https:
64 dagar sedan

Vad är näringsjäst, och hur använder jag det?

Vad är näringsjäst? Så skriver de flesta till mig när jag tipsar om det. Så jag tänkte att det är lika bra att jag skriver ett sånt här inlägg som ni brukar älska när jag gör...
https:
98 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
104 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
106 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
110 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
117 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
123 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
123 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
149 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
149 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
155 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https:
170 dagar sedan

Hjälp mig vinna matbloggspriset

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp. Som tack för hjälpen kommer jag att lotta ut fina priser till de som är med o...
https:
176 dagar sedan

Göra hemmagjord juice – nyttiga recept, tips och inspiration

Göra hemmagjord juice – hur gör man, vad ska man ha i? Vad gör man med resterna efter juicningen? Hur mycket ska man dricka, vilken är min favorit? Och vad har jag att sä...
https:
184 dagar sedan

Filtrera kranvatten – allt du behöver veta

Filtrera kranvatten, är det ett måste i Sverige? Jag önskar att jag på rak arm skulle kunna svara NEJ, det behövs inte, men jag är inte så säker på det? Hur ser din och din fam...
https:
204 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
213 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
218 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
219 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
235 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
239 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
240 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
242 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
244 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
256 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
290 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https:
295 dagar sedan

Aktivt kol – allt du behöver veta + recept

Aktivt kol – allt du behöver veta. Ett inlägg jag har längtat efter att göra närmare 1,5 år. Det jag väntat på är egentligen de ultimata produkterna, och äntligen, ÄNTLIG...
lesscarbs.se
306 dagar sedan

Pannacottapaj – LCHF/paleo och glutenfri

Pannacottapaj är en kombination mellan två desserter jag gillar, kanske inte så svårt att gissa, pannacotta och paj såklart. Detta är den perfekta desserten eller fikat att bju...
lesscarbs.se