MAT & DRYCK
238 dagar sedan

Fira Smörgåstårtans dag med en härlig vegotårta

Idag, den 13 november, firar vi Smörgåstårtans dag. Och den är definitivt värd att fira, tycker jag, för vad kan Fortsätt läsa
https:
242 dagar sedan

Minnen från Turkiet

Häromdagen kom jag att titta på bilder från en resa till Turkiet, som jag gjorde med en väninna för några Fortsätt läsa
https:
242 dagar sedan

2 sorters mousse till efterrätt eller tårtfyllning

Gammaldags Farsdagsdessert När jag var liten bjöds det ofta på gräddiga mousser och fromage när det var fest. Nu får man det inte så ofta, så jag slår gärna ett slag för de här näringsrika och läckra små desserterna. De är perfekta att servera i små glas eller mocca...
https:
243 dagar sedan

Saftig kycklingfilé med smak och doft av vitlök

Tycker du, som jag, att kycklingfiléer kan bli torra ibland? Ett tips är att använda lårfilé istället för  bröstfilé, de Fortsätt läsa
https:
244 dagar sedan

En bussresa kan vara en fantastisk upplevelse

Snart är det advent och då brukar jag alltid åka till mina forna hemtrakter i Bergslagen för att besöka några Fortsätt läsa
https:
244 dagar sedan

Schackrutor – klassiska småkakor som smälter i munnen

Schackrutor är bland de godaste småkakor jag vet! De riktigt smälter i munnen och jag kan fortfarande minnas hur gott Fortsätt läsa
https:
244 dagar sedan

Godaste kladdkakan bakar du med saffran!

Saffran hör julen till – men är lika gott året om! Den här kladdkakan är en riktig höjdare, som förgyller Fortsätt läsa
https:
244 dagar sedan

Vilken matolja passar till vad?

Det där med matolja är minsann inte så bara. Det finns så många olika sorter, så ibland kan det vara Fortsätt läsa
https:
244 dagar sedan

Spröda hästskor med smak av vanilj…

Just nu är jag inne i en riktig ”bakperiod”. Det blir ofta så just så här års – mittemellan höst Fortsätt läsa
https:
244 dagar sedan

Laga en härlig korvgryta

Det här är en trevlig vardagsrätt som lagas med valfri korv, till exempel grillkorv, bratwurst eller prinskorv. För dig som Fortsätt läsa
https:
245 dagar sedan

Len mangomousse är gott till dessert

Mangomousse En fruktig och god mousse som dessutom är lätt att göra och kräver få ingredienser. Servera den som den Fortsätt läsa
https:
245 dagar sedan

Eskimåäpplen – fräsch dessert i vintertid

Eskimåäpplen är en härligt fräsch dessert som introducerats i vårt hem av en väninna från Köpenhamn. Den ska serveras iskall Fortsätt läsa
https:
245 dagar sedan

Amerikanska vaniljkakor som smakar mer…

Ibland är det enklaste nästan det godaste. Som de här vaniljkakorna, till exempel, som en god vän i en liten Fortsätt läsa
https:
245 dagar sedan

Palak paneer

Har du ätit panak paneer någon gång? Det är ett slags ost av halloumityp, serverad i en ljuvlig spenatsås, kryddad Fortsätt läsa
https:
246 dagar sedan

Romrussinkaka är en höjdare till kaffet!

Det är så roligt att baka, tycker jag!  Den här goda kakan slängde jag ihop häromsistens. Romrussinkaka Den här bakar Fortsätt läsa
https:
246 dagar sedan

Hälsokost kan höja livskvaliteten

Sällan har det väl varit så trendigt att äta hälsosamt och nyttigt, och mycket av hälsan kan man nog – Fortsätt läsa
https:
249 dagar sedan

Allhelgonahelg

Idag minns jag mina föräldrar, mina mor- och farföräldrar och alla mina nära och kära släktingar och vänner som gått Fortsätt läsa
https:
249 dagar sedan

Salladsdressing med lingon och rosépeppar

Vackert på flaska För några år sen åt jag en mycket god salladsdressing med rosépeppar på restaurang De Svarta Fåren i Gamla Stan i Stockholm. De hade den på sin lunchbuffé då, en mycket bra buffé som de nu tyvärr slutat med. Jag gillar att äta lunch ute på buff...
https:
250 dagar sedan

Festlig meny till Alla Helgons Dag

Ibland kan det vara svårt att reda ut begreppen om Halloween, förmodligen eftersom vi inte har någon lång tradition av Fortsätt läsa
https:
250 dagar sedan

Bästa Halloweenstämningen…

… fick vi när vi gav oss iväg till Trollbäcken på kvällen för att beskåda ”Halloweenhuset” – ett hus där Fortsätt läsa
https:
251 dagar sedan

Klassiska skräckfilmer att njuta av på Halloween…

Skräckfilmer hör Halloween till! Och precis som jag gör varje år så tipsar jag även i år om några klassiska Fortsätt läsa
https:
251 dagar sedan

Happy Halloween!

https:
252 dagar sedan

Gör din egen Jack O’Lantern – endast fantasin sätter gränser!

Bland det trevligaste man kan göra på Halloween är att skära ut en vacker – eller skrämmande – lykta ur Fortsätt läsa
https:
252 dagar sedan

Godis till Halloween: Brigadeiros

Brigadeiros Brigadeiros är egentligen ett julgodis från Brasilien men min kompis Dani, som kommer från Rio men som bott i Fortsätt läsa
https:
252 dagar sedan

Godis till Halloween: Rice Krispies Treats – eller färggrann Funfetti

Rice Krispies Treats är ett klassiskt amerikanskt godis som smälter i munnen. Det finns massor av olika recept på de Fortsätt läsa
https:
253 dagar sedan

Tips inför Halloween

Du har väl inte missat att det är Halloween i morgon? Här hittar du min specialsida för Halloween, med massor Fortsätt läsa
https:
253 dagar sedan

Halloween Chicken Drumsticks

När jag firade Halloween med en amerikansk väninna och hennes familj för några år sedan blev jag bjuden på jättegoda Fortsätt läsa
https:
253 dagar sedan

Nyttigt Halloweengodis för barn och vuxna

Trots att jag inte har några barn hemma längre, så firar jag glatt Halloween ändå. Jag lagar traditionell mat, som Fortsätt läsa
https:
256 dagar sedan

Förkylningsdrycker – Mina bästa huskurer

Guldmjölk Värmande och läkande Tillhör du dem som blir förkyld och snorig när höstkylan gör sig påmind och vi vistas mindre utomhus? Jag var sån att jag drabbades väldigt ofta av förkylningar förr, men med över 10 år med LCHF , de senaste 4 med benbuljong oc...
https:
257 dagar sedan

Vinn en Crockpot till höstens grytor och långkok!

Ni som följer min blogg vet att jag älskar min Crockpot – slowcooker – och att jag lagar långkok så Fortsätt läsa
https:
<< Nyare Äldre >>
3 dagar sedan

Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt!

Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
4 dagar sedan

Beasmör – kanske det godaste smöret?

Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
4 dagar sedan

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
22 dagar sedan

Hel kyckling i ugn från Label Rouge till sommarens middagar

Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
28 dagar sedan

Kyckling i currysås – till Alice, min syster

Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
34 dagar sedan

Blötlägga bönor, linser (baljväxter) och gryn

Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
53 dagar sedan

Unicorn nudlar – Unicorn noodles – barnens favorit

Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way. Detta är ett väldigt rol...
https:
56 dagar sedan

Förvara sparris i kylen – bästa sättet!

Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
61 dagar sedan

Recept på blå smoothie – barnens favorit

Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
78 dagar sedan

Glutenfria wraps och min guide till glutenfri bakning

Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
79 dagar sedan

Paulas parmesanröra – den bästa av dem alla

Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
82 dagar sedan

Tacokål med glutenfria wraps – en ny favorit

Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
82 dagar sedan

Plåtmat – tips recept och den bästa skärbrädan allt i ett

Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
90 dagar sedan

Rostad blomkål med näringsjäst och gurkmeja

Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
101 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
101 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
104 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
106 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
112 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
114 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
115 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
116 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
124 dagar sedan

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
131 dagar sedan

Förbereda mat att ha i kylen – Rädda vardagsmaten

Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
132 dagar sedan

Hummus utan olja – den godaste tycker jag

Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
137 dagar sedan

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se
139 dagar sedan

Vad är aleppotvål och hur använder jag den?

Aleppotvål måste vara den bästa tvålen som finns i hela världen. Visst låter det helt överdrivet? Haha! Men alltså, på allvar, jag älskar denna tvålbit, och den kan användas ti...
https:
146 dagar sedan

Tyngdtäcke – Allt du behöver veta + test av eko från Qoali

Tyngdtäcke är ett efterfrågat ämne i mina kanaler, och jag har fått mängder av frågor från er som jag kommer att besvara i detta inlägg. Jag och min dotter har testat varsitt...
https:
164 dagar sedan

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Pesto Rosso En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använ...
https:
166 dagar sedan

Vad är näringsjäst, och hur använder jag det?

Vad är näringsjäst? Så skriver de flesta till mig när jag tipsar om det. Så jag tänkte att det är lika bra att jag skriver ett sånt här inlägg som ni brukar älska när jag gör...
https:
200 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
206 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
208 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
212 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
219 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
225 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
225 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
251 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
251 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
257 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https: