MAT & DRYCK
258 dagar sedan

Baka till Halloween: Pumpamuffins

Pumpa går att använda till mycket. Varför inte prova att baka dessa goda pumpamuffins till Halloweenfesten? Pumpamuffins Satsen ger 12-14 Fortsätt läsa
https:
258 dagar sedan

Godis till Halloween: Cake-pops

Cake-pops är populärt både bland barn och vuxna, och undra på det – det är både gott och vackert att Fortsätt läsa
https:
259 dagar sedan

Dessert till Halloween: Karamelliserade bananer

Karamelliserade bananer är en superenkel efterrätt som smakar himmelskt. Jag brukar göra den med rom, men det går förstås lika Fortsätt läsa
https:
259 dagar sedan

Festlig mat till Halloween: Gyllengul pumpasoppa

En god och värmande pumpasoppa hör Halloween till. Prova den här goda varianten! Pumpasoppa med kokosmjölk och ingefära 500 g Fortsätt läsa
https:
260 dagar sedan

Dessert till Halloween: Pumpapaj

Klassisk pumpapaj – pumpkin pie Deg: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk socker ca 1-2 msk iskallt vatten Fortsätt läsa
https:
260 dagar sedan

Godis till Halloween: Kanderade äpplen

Kanderade äpplen är klassiska godsaker, som både är läckra och vackra att se på. Godis för både gom och öga! Fortsätt läsa
https:
260 dagar sedan

Godis till Halloween: Snickerskakor

Halloween är godishelgen nummer ett, i alla fall i Storbritannien och USA, och själv tycker jag det är jättemysigt att Fortsätt läsa
https:
261 dagar sedan

Kokt höns med citronsås – en riktig klassiker!

Ibland har man turen att få tag i höns. När jag var barn åt vi oftare höns än kyckling, men Fortsätt läsa
https:
263 dagar sedan

7 grekiska smårätter – Meze på mitt sätt

Loukanika med rätterna från min matkurs på Kreta Buffémat Förra veckan var jag och min goda vän och resekollega Therese Renåker nere på Kreta med en mat/hälso-intresserad grupp på 14 personer. Det var tredje året i rad som vi arrangerade vår Harmoniresa til...
https:
265 dagar sedan

Presenterna blir roligare med personliga tryck

Hösten är här på allvar och mitt i alla färggranna höstlöv och den krispiga höstluften så har jag börjat tänka Fortsätt läsa
https:
265 dagar sedan

Allhelgonafirande och Halloween med urgamla anor

Allhelgonafirande – eller Halloweenfest? Bruket att fira just Halloween blir alltmer utbrett i Sverige och för många kanske den känns Fortsätt läsa
https:
265 dagar sedan

Oxsvanssoppa

Har du ätit oxsvanssoppa någon gång? Om inte så är det verkligen dags! Det är en av de absolut godaste Fortsätt läsa
https:
266 dagar sedan

Höst i Högdalen…

Just nu är det som allra vackrast i 50-talsförorten där jag bor. Jag njuter varje dag och kan inte låta Fortsätt läsa
https:
266 dagar sedan

Laga läckra crêpes!

Crêpes är ett slags tunna, goda pannkakor fyllda med något gott – det kan vara räkstuvning, ost och skinka, köttfärsröra Fortsätt läsa
https:
266 dagar sedan

Laxtournedos med bacon och kantareller

Lyxig höstmiddag Höjden av lyx är för mig att få äta färska kantareller, det är den godaste svampen, enligt min smak. Får man tag på fina kantareller är de allra bäst naturella, helstekta i smör. Lax och bacon är en fin smakkombination, den här gången blev min l...
https:
267 dagar sedan

Kotlett California

När jag var liten lagade min mamma ibland något som hon kallade Kotlett California. Det var helt enkelt fläskkotletter som Fortsätt läsa
https:
267 dagar sedan

Jättegott frukostbröd utan jäst

Ibland är det trevligt att baka ett riktigt snabbt bröd, särskilt om det är gott dessutom. Det här bakar jag Fortsätt läsa
https:
267 dagar sedan

Ambrosiatårta – klassiskt bakverk från mormors tid

Ambrosiatårta är en riktig klassiker. En härlig sockerkaka med smak av apelsin som fylls med vaniljkräm och garneras med florsocker Fortsätt läsa
https:
267 dagar sedan

Kung Fu Girl – perfekt både till asiatiskt käk och som sällskapsvin

Jag provade nyligen det nya vinet Kung Fu Girl Riesling från vinproducenten Charles Smith. Det är framtaget för att vara Fortsätt läsa
https:
268 dagar sedan

Härlig tomatsoppa passar fint en ruggig oktoberdag!

En riktigt vällagad tomatsoppa är verkligen gott. Det här är ett enkelt recept som förgyller vilken vardagskväll som helst och Fortsätt läsa
https:
268 dagar sedan

Raggmunk på franska

Raggmunk, det är grejer det. En klassisk husmansrätt, som jag förknippar mest med just den här årstiden. Finns inte mycket Fortsätt läsa
https:
269 dagar sedan

Biskvier i långpanna

Jag älskar biskvier men bakar dem sällan efter det är så pyssligt att fylla och doppa varje biskvi. Men nu Fortsätt läsa
https:
270 dagar sedan

Glutenfri kardemummakaka

Favoritkaka Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor, mammas var alldeles underbar. Men sen 10 år äter jag inte vanliga mjuka kakor, bakade på vetemjöl och socker. Så därför kommer här en glutenfri variant bakad på mandelmjöl i...
https:
271 dagar sedan

Personliga tryck är perfekt för företagseventet!

När jag jobbade på en kulturtidskrift under några brukade vi åka runt på olika events och marknadsföra oss då och Fortsätt läsa
https:
271 dagar sedan

Läcker lökpaj till fredagsmyset

Jag tycker om att baka en god matpaj till fredagskvällens mys. Den här lökpajen är supergod! Festlig lökpaj Blanda 3 dl Fortsätt läsa
https:
271 dagar sedan

Inte bara vaniljsås…

Att vaniljsås är en klassiker till äppelkakor och äppelpajer av olika slag är ingen hemlighet precis. Men det finns också Fortsätt läsa
https:
272 dagar sedan

Oktoberprakt…

Oktober i all sin prakt… Så här mysigt såg det ut vid vår parkering härom kvällen. Det är inte utan Fortsätt läsa
https:
272 dagar sedan

Jättegoda äppelknyten med hemkokt vaniljsås

De här äppelknytena är inte bara supergoda – de är dessutom otroligt lättbakade. Äppelknyten Till 4 stycken behöver du: 4 Fortsätt läsa
https:
272 dagar sedan

Äppelmuffins med smak av kanel…

Äpplen, äpplen, äpplen… Tröttnar jag aldrig på äpplen? Svar: NEJ! Jag ÄLSKAR äpplen, inte minst i bakverk, och enligt min Fortsätt läsa
https:
274 dagar sedan

Mormors goda äppelkaka

Mormors äppelkaka Den här enkla, men goda, äppelkakan bakade min mormor gärna när trädgården dignade av goda äpplen… Den funkar Fortsätt läsa
https:
<< Nyare Äldre >>
3 dagar sedan

Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt!

Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
4 dagar sedan

Beasmör – kanske det godaste smöret?

Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
4 dagar sedan

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
22 dagar sedan

Hel kyckling i ugn från Label Rouge till sommarens middagar

Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
28 dagar sedan

Kyckling i currysås – till Alice, min syster

Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
34 dagar sedan

Blötlägga bönor, linser (baljväxter) och gryn

Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
53 dagar sedan

Unicorn nudlar – Unicorn noodles – barnens favorit

Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way. Detta är ett väldigt rol...
https:
56 dagar sedan

Förvara sparris i kylen – bästa sättet!

Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
61 dagar sedan

Recept på blå smoothie – barnens favorit

Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
78 dagar sedan

Glutenfria wraps och min guide till glutenfri bakning

Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
79 dagar sedan

Paulas parmesanröra – den bästa av dem alla

Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
82 dagar sedan

Tacokål med glutenfria wraps – en ny favorit

Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
82 dagar sedan

Plåtmat – tips recept och den bästa skärbrädan allt i ett

Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
90 dagar sedan

Rostad blomkål med näringsjäst och gurkmeja

Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
101 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
101 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
104 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
106 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
112 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
114 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
115 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
116 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
124 dagar sedan

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
131 dagar sedan

Förbereda mat att ha i kylen – Rädda vardagsmaten

Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
132 dagar sedan

Hummus utan olja – den godaste tycker jag

Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
137 dagar sedan

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se
139 dagar sedan

Vad är aleppotvål och hur använder jag den?

Aleppotvål måste vara den bästa tvålen som finns i hela världen. Visst låter det helt överdrivet? Haha! Men alltså, på allvar, jag älskar denna tvålbit, och den kan användas ti...
https:
146 dagar sedan

Tyngdtäcke – Allt du behöver veta + test av eko från Qoali

Tyngdtäcke är ett efterfrågat ämne i mina kanaler, och jag har fått mängder av frågor från er som jag kommer att besvara i detta inlägg. Jag och min dotter har testat varsitt...
https:
164 dagar sedan

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Pesto Rosso En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använ...
https:
166 dagar sedan

Vad är näringsjäst, och hur använder jag det?

Vad är näringsjäst? Så skriver de flesta till mig när jag tipsar om det. Så jag tänkte att det är lika bra att jag skriver ett sånt här inlägg som ni brukar älska när jag gör...
https:
200 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
206 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
208 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
212 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
219 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
225 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
225 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
251 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
251 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
257 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https: