MAT & DRYCK
29 dagar sedan

Baka till Halloween: Pumpamuffins

Pumpa går att använda till mycket. Varför inte prova att baka dessa goda pumpamuffins till Halloweenfesten? Pumpamuffins Satsen ger 12-14 Fortsätt läsa
https:
29 dagar sedan

Godis till Halloween: Cake-pops

Cake-pops är populärt både bland barn och vuxna, och undra på det – det är både gott och vackert att Fortsätt läsa
https:
30 dagar sedan

Dessert till Halloween: Karamelliserade bananer

Karamelliserade bananer är en superenkel efterrätt som smakar himmelskt. Jag brukar göra den med rom, men det går förstås lika Fortsätt läsa
https:
30 dagar sedan

Festlig mat till Halloween: Gyllengul pumpasoppa

En god och värmande pumpasoppa hör Halloween till. Prova den här goda varianten! Pumpasoppa med kokosmjölk och ingefära 500 g Fortsätt läsa
https:
31 dagar sedan

Dessert till Halloween: Pumpapaj

Klassisk pumpapaj – pumpkin pie Deg: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk socker ca 1-2 msk iskallt vatten Fortsätt läsa
https:
31 dagar sedan

Godis till Halloween: Kanderade äpplen

Kanderade äpplen är klassiska godsaker, som både är läckra och vackra att se på. Godis för både gom och öga! Fortsätt läsa
https:
31 dagar sedan

Godis till Halloween: Snickerskakor

Halloween är godishelgen nummer ett, i alla fall i Storbritannien och USA, och själv tycker jag det är jättemysigt att Fortsätt läsa
https:
32 dagar sedan

Kokt höns med citronsås – en riktig klassiker!

Ibland har man turen att få tag i höns. När jag var barn åt vi oftare höns än kyckling, men Fortsätt läsa
https:
34 dagar sedan

7 grekiska smårätter – Meze på mitt sätt

Loukanika med rätterna från min matkurs på Kreta Buffémat Förra veckan var jag och min goda vän och resekollega Therese Renåker nere på Kreta med en mat/hälso-intresserad grupp på 14 personer. Det var tredje året i rad som vi arrangerade vår Harmoniresa til...
https:
36 dagar sedan

Presenterna blir roligare med personliga tryck

Hösten är här på allvar och mitt i alla färggranna höstlöv och den krispiga höstluften så har jag börjat tänka Fortsätt läsa
https:
36 dagar sedan

Allhelgonafirande och Halloween med urgamla anor

Allhelgonafirande – eller Halloweenfest? Bruket att fira just Halloween blir alltmer utbrett i Sverige och för många kanske den känns Fortsätt läsa
https:
36 dagar sedan

Oxsvanssoppa

Har du ätit oxsvanssoppa någon gång? Om inte så är det verkligen dags! Det är en av de absolut godaste Fortsätt läsa
https:
37 dagar sedan

Höst i Högdalen…

Just nu är det som allra vackrast i 50-talsförorten där jag bor. Jag njuter varje dag och kan inte låta Fortsätt läsa
https:
37 dagar sedan

Laga läckra crêpes!

Crêpes är ett slags tunna, goda pannkakor fyllda med något gott – det kan vara räkstuvning, ost och skinka, köttfärsröra Fortsätt läsa
https:
37 dagar sedan

Laxtournedos med bacon och kantareller

Lyxig höstmiddag Höjden av lyx är för mig att få äta färska kantareller, det är den godaste svampen, enligt min smak. Får man tag på fina kantareller är de allra bäst naturella, helstekta i smör. Lax och bacon är en fin smakkombination, den här gången blev min l...
https:
38 dagar sedan

Kotlett California

När jag var liten lagade min mamma ibland något som hon kallade Kotlett California. Det var helt enkelt fläskkotletter som Fortsätt läsa
https:
38 dagar sedan

Jättegott frukostbröd utan jäst

Ibland är det trevligt att baka ett riktigt snabbt bröd, särskilt om det är gott dessutom. Det här bakar jag Fortsätt läsa
https:
38 dagar sedan

Ambrosiatårta – klassiskt bakverk från mormors tid

Ambrosiatårta är en riktig klassiker. En härlig sockerkaka med smak av apelsin som fylls med vaniljkräm och garneras med florsocker Fortsätt läsa
https:
38 dagar sedan

Kung Fu Girl – perfekt både till asiatiskt käk och som sällskapsvin

Jag provade nyligen det nya vinet Kung Fu Girl Riesling från vinproducenten Charles Smith. Det är framtaget för att vara Fortsätt läsa
https:
39 dagar sedan

Härlig tomatsoppa passar fint en ruggig oktoberdag!

En riktigt vällagad tomatsoppa är verkligen gott. Det här är ett enkelt recept som förgyller vilken vardagskväll som helst och Fortsätt läsa
https:
39 dagar sedan

Raggmunk på franska

Raggmunk, det är grejer det. En klassisk husmansrätt, som jag förknippar mest med just den här årstiden. Finns inte mycket Fortsätt läsa
https:
40 dagar sedan

Biskvier i långpanna

Jag älskar biskvier men bakar dem sällan efter det är så pyssligt att fylla och doppa varje biskvi. Men nu Fortsätt läsa
https:
41 dagar sedan

Glutenfri kardemummakaka

Favoritkaka Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor, mammas var alldeles underbar. Men sen 10 år äter jag inte vanliga mjuka kakor, bakade på vetemjöl och socker. Så därför kommer här en glutenfri variant bakad på mandelmjöl i...
https:
42 dagar sedan

Personliga tryck är perfekt för företagseventet!

När jag jobbade på en kulturtidskrift under några brukade vi åka runt på olika events och marknadsföra oss då och Fortsätt läsa
https:
42 dagar sedan

Läcker lökpaj till fredagsmyset

Jag tycker om att baka en god matpaj till fredagskvällens mys. Den här lökpajen är supergod! Festlig lökpaj Blanda 3 dl Fortsätt läsa
https:
42 dagar sedan

Inte bara vaniljsås…

Att vaniljsås är en klassiker till äppelkakor och äppelpajer av olika slag är ingen hemlighet precis. Men det finns också Fortsätt läsa
https:
43 dagar sedan

Oktoberprakt…

Oktober i all sin prakt… Så här mysigt såg det ut vid vår parkering härom kvällen. Det är inte utan Fortsätt läsa
https:
43 dagar sedan

Jättegoda äppelknyten med hemkokt vaniljsås

De här äppelknytena är inte bara supergoda – de är dessutom otroligt lättbakade. Äppelknyten Till 4 stycken behöver du: 4 Fortsätt läsa
https:
43 dagar sedan

Äppelmuffins med smak av kanel…

Äpplen, äpplen, äpplen… Tröttnar jag aldrig på äpplen? Svar: NEJ! Jag ÄLSKAR äpplen, inte minst i bakverk, och enligt min Fortsätt läsa
https:
45 dagar sedan

Mormors goda äppelkaka

Mormors äppelkaka Den här enkla, men goda, äppelkakan bakade min mormor gärna när trädgården dignade av goda äpplen… Den funkar Fortsätt läsa
https:
<< Nyare Äldre >>
22 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
22 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
28 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https:
43 dagar sedan

Hjälp mig vinna matbloggspriset

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp. Som tack för hjälpen kommer jag att lotta ut fina priser till de som är med o...
https:
49 dagar sedan

Göra hemmagjord juice – nyttiga recept, tips och inspiration

Göra hemmagjord juice – hur gör man, vad ska man ha i? Vad gör man med resterna efter juicningen? Hur mycket ska man dricka, vilken är min favorit? Och vad har jag att sä...
https:
57 dagar sedan

Filtrera kranvatten – allt du behöver veta

Filtrera kranvatten, är det ett måste i Sverige? Jag önskar att jag på rak arm skulle kunna svara NEJ, det behövs inte, men jag är inte så säker på det? Hur ser din och din fam...
https:
77 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
86 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
91 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
92 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
108 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
112 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
113 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
115 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
117 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
129 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
163 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https:
168 dagar sedan

Aktivt kol – allt du behöver veta + recept

Aktivt kol – allt du behöver veta. Ett inlägg jag har längtat efter att göra närmare 1,5 år. Det jag väntat på är egentligen de ultimata produkterna, och äntligen, ÄNTLIG...
lesscarbs.se
179 dagar sedan

Pannacottapaj – LCHF/paleo och glutenfri

Pannacottapaj är en kombination mellan två desserter jag gillar, kanske inte så svårt att gissa, pannacotta och paj såklart. Detta är den perfekta desserten eller fikat att bju...
lesscarbs.se
217 dagar sedan

Nötkakor med choklad -paleo, vegan glutenfritt

Nötkakor med choklad – ett supergott och superenkelt bakverk som min dotter brukar göra själv när jag är i köket och hjälper till lite med måtten. Det måste ju ändå klass...
lesscarbs.se
219 dagar sedan

Nytt recept – blodpudding!

  Hej! Nu har jag äntligen testat göra egen blodpudding. Inte alls svårt att göra och det blev riktigt gott! Blodet hittade jag på Ica Maxi, jag frågade i deras manuella disk oc...
https:
221 dagar sedan

Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma

Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i ky...
lesscarbs.se
223 dagar sedan

LCHF-granola

Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve f...
jillsmat.se
227 dagar sedan

Supererbjudanden under vecka 15 med grymma rabatter!

Då och då kommer jag över rabattkoder som jag får dela med mina läsare. Det är en salig blandning där jag själv handlar. Jag uppmanar aldrig till överdriven konsumtion, men o...
lesscarbs.se
235 dagar sedan

Glutenfritt nyponbröd – barnens favorit

Glutenfritt nyponbröd är ett syrligt, gott och mättande bröd som hela familjen älskar. Det är lätt att göra och går bra att frysa in. Det blir väldigt saftigt också och jag hop...
lesscarbs.se
238 dagar sedan

Äta kollagen – Varför, mängd, sort och mycket mer

Äta kollagen – Är det något du testat? Hört om? Jag har ätit det i över 1,5 år, och jag älskar det! I det här inlägget berättar jag i stort sett allt du behöver veta. Des...
lesscarbs.se
259 dagar sedan

Fiskgratäng med dillpesto – familjefavorit!

Fiskgratäng med dillpesto är ännu en fiskgratäng från mig som gick hem hos båda barnen och min man. Kändes som en fräsch och god rätt som var snabb att laga. Du kan använda vil...
lesscarbs.se
259 dagar sedan

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvi...
lesscarbs.se
267 dagar sedan

Matfilosophie på bokrean (pris från 69kr!)

Hej på er! Har ni inte redan köpt ett ex eller två av min fina kokbok Matfilosophie är det helt klart läge att passa på nu! Matfilosophie finns nämligen att köpa till kraftigt r...
https:
273 dagar sedan

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag h...
lesscarbs.se
297 dagar sedan

Smashed sötpotatis med vitlökssmör

Smashed sötpotatis med vitlökssmör – kanske det godaste jag gjort på länge! Gott i sallader, som tillbehör eller äta som det är med en stor sallad. Imponerande att bjud...
lesscarbs.se
307 dagar sedan

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks e...
lesscarbs.se
312 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se
313 dagar sedan

Mina favoriter inom kost och skönhet just nu + tävling!

Mina favoriter just nu är en spridd skur av härliga grejer som jag boostar kropp och hud med. Vissa saker känner du säkert igen sedan innan, medan andra kanske är nya för dig...
lesscarbs.se
330 dagar sedan

Årets nyårsmeny!

Hej på er! Tänkte dela med mig av vår planerade meny för nyårsafton. Ifall ni inte spikat er meny än, kanske ni kan få lite inspiration här :) Ha en fin nyårsafton och gott nytt...
https:
339 dagar sedan

Alla rätterna i min kokbok Matfilosophie!

Halloj! Ifall ni funderat på att köpa min fina kokbok Matfilosophie, men undrar lite mer exakt vad det är för goda rätter i kokboken, så ser ni hela innehållsförteckningen här o...
https:
344 dagar sedan

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har ja...
lesscarbs.se
350 dagar sedan

Andningsteknik, kalla bad & adventsfika

God morgon på er! Här har det varit lite tystare än vanligt under en tid. Alltså på bloggen då, och inte i livet i övrigt. För stunden försöker jag minimera tiden jag spendera...
https:
359 dagar sedan

Salted caramel kladdkaka – raw, vegan, paleo

Salted caramel kladdkaka – en snabb kaka som jag gjorde till min mans födelsedagsfika förra helgen. Jag ville ha något snabbt och enkelt, som alla gillade, stora och sm...
lesscarbs.se
364 dagar sedan

Använda ansiktsborste – Varför och hur du gör

Använda ansiktsborste – nu kan jag inte vara utan längre! Det känns så fräscht, huden känns ren på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror även att mina följare kände d...
lesscarbs.se