MAT & DRYCK
423 dagar sedan

Instagram

Av oförklarliga skäl har jag loggats ut från mitt Instagramkonto. Lösenordet är rätt men fungerar inte och eftersom jag har bytt telefonnummer kan jag heller Fortsätt läs
https:
424 dagar sedan

Morotsdip, sportlovssnacks och föreläsning

Dukat med nyttiga och goda snacks på Skogens Sköna Gröna Energifyllda snacks I tisdags kväll var jag i Ånge i Medelpad på saluhallen Skogens Sköna Gröna och hade en föreläsning som jag kallar ”Ät dig friskare”. Det är helt enkelt berättelsen om hur ja...
https:
428 dagar sedan

Vintervärlden

Fortsätt läs
https:
429 dagar sedan

Mina kokböcker på Adlibris Bokrea

Årets Bokrea Jag upptäckte att 3 av mina kokböcker finns med på Adlibris Bokrea, förhandsbeställ dem nu innan de tar slut och få hem dem vecka 9. Ett gyllene tillfälle för alla er som vill ha mina recept även i bokform och inte bara här på nätet. Varför inte pas...
https:
431 dagar sedan

Sangria i vinterkylan – med Aussie Kangarouge Shiraz

Sangria kommer från spanskans ord för blod – sangre – och syftar till vindryckens röda färg. I Sverige har Sangria de senaste åren blivit allt Fortsätt läs
https:
432 dagar sedan

Halloumibröd

Lättbakad helgnjutning Idag får du ett av mina godaste tips på frukostbröd till helgens bruncher. Många glutenfria lågkolhydratbröd smakar mest bara ägg, men här ger halloumin både god smak och tuggmotstånd. Just nu är jag uppe i Östersund och tänker njuta av lång...
https:
433 dagar sedan

Det där med ekonomin…

Genom åren har jag haft anledning att fundera över ekonomin då och då. När man frilansar, som jag gjort i många år, kan inkomsterna komma Fortsätt läs
https:
435 dagar sedan

Fiskgratäng med spenat och brynt smör

Lättlagad gratäng Idag får du tips på en riktigt enkel fiskgratäng jag brukar ta till när jag har fiskrester. Den är inspirerad av Halva Lindhas mycket goda laxpaj, här hittar du den . Jag äter inte så ofta ost och grädde numer, men smör ingår i min dagliga mat...
https:
436 dagar sedan

Köttfärslimpa är en favorit i repris

Ni som följer min blogg vet att jag gärna lagar svensk husmanskost. Och en av favoriterna i husmansköket är köttfärslimpa. Serverad med potatis och gräddsås och Fortsätt läs
https:
436 dagar sedan

Värmande gulasch för vintriga dagar

Gulasch är en rätt jag alltid återkommer till, framför allt på vintern. Det är något så rustikt och underbart med den heta, smakrika gulaschen, den Fortsätt läs
https:
436 dagar sedan

Fiskgratäng som smakar mer…

Fiskgratäng är en favorit i mitt kök, jag tycker det är jättegott och man kan ju också variera gratänger på så många sätt. Fiskgratäng med Fortsätt läs
https:
436 dagar sedan

Kalasgod skaldjurssoppa

Soppa är väl härligt! Jag tycker ofta att en soppmiddag känns mer värmande och välkomnande än andra middagar, varför vet jag inte riktigt men kanske Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Frukostgröt på flera sätt

Nu blir dagarna längre igen, och jag tycker alltid man få en sån energikick när solen tittar fram alltmer och när ljuset dröjer sig kvar Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Vinterutflykt med quesadillas i korgen

Just nu är det härligt vinterväder i stora delar av landet, så varför inte packa en utflyktskorg och gå ut i skog och mark – Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Citrus i maten: Tofu och klementin passar bättre ihop än man kan tro!

Tofu är ett bra vegetariskt alternativ till det mesta. I sig har tofu inte direkt någon smak men den går ju att krydda och marinera Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Citrus i maten: Citruslax med honung

Det här är en favorit i vårt hem – världens mest lättlagade middag och lika god att servera på fest som till vardags! Lax med Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Citrus i maten: Kyckling med lime

Lime och kyckling passar fint ihop. Det här är en härlig rätt som passar bäst att serveras med en god pasta. Limekyckling Receptet kommer från Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Citrus i maten: Fläskfilé med apelsinsås

Fläskkött och citrus gifter sig bra med varandra – prova den här utsökta och lättlagade rätten som passar lika bra till vardags som till fest! Fortsätt läs
https:
437 dagar sedan

Citrus i maten: kyckling med citron och rosmarin

Så här års är citrusfrukterna som bäst och butikernas hyllor svämmar över av härliga blodapelsiner, blonda apelsiner, citroner, lime och grape. Varför inte använda citrus Fortsätt läs
https:
438 dagar sedan

Varm smörgås med pizzasallad

Lördagsnjutning Förr så var varma mackor på skivad formfranska en vanligt förekommande middag hemma hos mig på lördagarna. Istället för att köpa dyr pizza så brukade jag göra en plåt med varma smörgåsar, det slank ner både 4 och 5 såna på kvällarna. Inte bra för var...
https:
442 dagar sedan

Coleslaw

Snabb vitkålsfavorit Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang. Den här kålsalladen passar till många rätter, så gör gärna en dubbel sats så har d...
https:
446 dagar sedan

Köttfärssås med vitkålspasta

Foto Mikael Eriksson Kokboksrecept Det här receptet kommer från en av mina 5 kokböcker och den fina bilden härovan är tagen av min eminente Fotograf Mikael Eriksson. Köttfärssåsen var med i Långkok för LCHF och Paleo som varit slutsåld på svenska men som nu finns i...
https:
449 dagar sedan

Stekt lax med stuvad rödkål

Fisktillbehör Idag har januaris budgetvänliga kålrecept kommit till en varm stuvning. Rödkål är inte bara vacker, den är både väldigt god och nyttig också. Som alla mörkröda grönsaker, frukter och bär innehåller rödkålen mycket antioxidanter och fibrer. För dig so...
https:
450 dagar sedan

Bruna bönor med fläsk är klassisk husman

Bruna bönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. I mitt föräldrahem fanns det alltid med bland varmrätterna på Fortsätt läs
https:
452 dagar sedan

Kålsallad med ingefära mot vinterns förkylningar

Förkylningssallad Jag fortsätter på mitt tema med billiga och enkla kålrecept, som passar den magra januaribudgeten. Nu så här efter alla helger är det många som blir förkylda när vardagen kommer igång och man träffar många som snörvlar och hostar. Immunförsvaret ka...
https:
454 dagar sedan

Styla drömbilen? Ja absolut!

När jag var ung (OK, yngre…) så brukade man lite skämtsamt säga att Volvo, vovve och villa var de tre typiska exemplen på att man Fortsätt läs
https:
455 dagar sedan

Snabblagad vitkålsgratäng

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfix...
https:
458 dagar sedan

Näringsrik och god vintermat för en tunn plånbok

Köksekonomi Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Då passar det fint med lite budgetmat här på bloggen, men ändå gjord på fina råvaror. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänk...
https:
459 dagar sedan

Fettuccine Alfredo – försvinnande gott…

Det finns en anledning till att Feetuccine Alfredo blivit en av det italienska kökets mest omtyckta rätter. Den är helt enkelt försvinnande god och otroligt Fortsätt läs
https:
460 dagar sedan

Föredrag med mig i Ånge den 5 februari

Foto Amelie von Essen på Öländska bönchips Föredragskväll Välkommen på föredrag med mig tisdag den 5 februari på saluhallen Skogens Sköna Gröna i Ånge, Medelpad. Anmäl dig genom att kontakta butiken här , här finns deras Facebookevent kring kvällen . Ha...
https:
<< Nyare Äldre >>
10 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
10 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
13 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
15 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
21 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
23 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
24 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
25 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
33 dagar sedan

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
40 dagar sedan

Förbereda mat att ha i kylen – Rädda vardagsmaten

Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
41 dagar sedan

Hummus utan olja – den godaste tycker jag

Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
46 dagar sedan

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se
48 dagar sedan

Vad är aleppotvål och hur använder jag den?

Aleppotvål måste vara den bästa tvålen som finns i hela världen. Visst låter det helt överdrivet? Haha! Men alltså, på allvar, jag älskar denna tvålbit, och den kan användas ti...
https:
55 dagar sedan

Tyngdtäcke – Allt du behöver veta + test av eko från Qoali

Tyngdtäcke är ett efterfrågat ämne i mina kanaler, och jag har fått mängder av frågor från er som jag kommer att besvara i detta inlägg. Jag och min dotter har testat varsitt...
https:
73 dagar sedan

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Pesto Rosso En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använ...
https:
75 dagar sedan

Vad är näringsjäst, och hur använder jag det?

Vad är näringsjäst? Så skriver de flesta till mig när jag tipsar om det. Så jag tänkte att det är lika bra att jag skriver ett sånt här inlägg som ni brukar älska när jag gör...
https:
109 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
115 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
117 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
121 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
128 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
134 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
134 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
160 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
160 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
166 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https:
181 dagar sedan

Hjälp mig vinna matbloggspriset

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp. Som tack för hjälpen kommer jag att lotta ut fina priser till de som är med o...
https:
187 dagar sedan

Göra hemmagjord juice – nyttiga recept, tips och inspiration

Göra hemmagjord juice – hur gör man, vad ska man ha i? Vad gör man med resterna efter juicningen? Hur mycket ska man dricka, vilken är min favorit? Och vad har jag att sä...
https:
195 dagar sedan

Filtrera kranvatten – allt du behöver veta

Filtrera kranvatten, är det ett måste i Sverige? Jag önskar att jag på rak arm skulle kunna svara NEJ, det behövs inte, men jag är inte så säker på det? Hur ser din och din fam...
https:
215 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
224 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
229 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
230 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
246 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
250 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
251 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
253 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
255 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
267 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
301 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https: