MAT & DRYCK
181 dagar sedan

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken till final i Gourmand Awards

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Öländska bönchips Foto Amelie von Essen Härliga nyheter Som du läst härinne tidigare så deltar jag med flera kokböcker i den prestigefyllda kokbokstävlingen Gourmand Awards för första gången. Jag fick just veta...
https:
181 dagar sedan

Älskade pannkakor – hur gör du dina?

  Pannkakor är verkligen en svensk klassiker! Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får Fortsätt läs
https:
181 dagar sedan

Champinjonsås med dragon

Användbar sås Den här goda svampsåsen gör jag ofta, både när vi är här nere i Turkiet och hemma i Sverige. Jag använder olika sorters svamp, en favorit jag ofta köper här är ostronskivling. På bilderna serverade jag champinjonsåsen till stekt kycklinglever, men de...
https:
182 dagar sedan

Baka en skånsk äppelkaka

Än finns det svenska äpplen kvar, så varför inte passa på att baka en härlig äppelkaka? Skånsk äppelkaka Den här äppelkakan är verkligen jättegod! Det Fortsätt läs
https:
182 dagar sedan

Salsiccia med sötpotatis

Det här är en enkel men jättegod rätt som jag inspirerades till under en resa till Italien. Salsiccia med sötpotatis Till fyra personer behöver du: Fortsätt läs
https:
182 dagar sedan

Helstek en kyckling på nolltid!

Min nya CrockPot Express fortsätter att leverera. Igår var det dags att tillaga en hel kyckling, och resultatet var bättre än jag kunde föreställa mig. Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

Lyxig fisksoppa

Vad slår väl en fisksoppa? Inte mycket! Det här är en fantastiskt god fisksoppa som är perfekt för helgens festmiddagar! Lyxiga fisksoppan Den här soppan Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

En tomatsoppa som smakar mer…

Tomatsoppa kan ibland smaka lite blaskigt, tycker jag. Men den här varianten, som görs på rostade tomater, är bara sååå god… ”Rostad” tomatsoppa 2-3 msk Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

Blomkålssoppa

Blomkålssoppa har jag alltid älskat, och jag har testat massor av varianter genom åren. Det här är en av de godaste hittills! Receptet har jag Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

Ratatouille

Ratatouille är en härlig grönsaksgryta med anor i Sydfrankrike. Det finns hur många recept som helst att tillgå (om du söker på bloggen här finns Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

Italienska köket: auberginegratäng

Italiensk mat, det är fint det! Bland de vegetariska rätterna i det italienska köket är jag särskilt förtjust i auberginerätterna. Här en underbart god gratäng Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

Härliga soppmiddagen med lättlagad champinjonsoppa

Soppa äter jag gärna, det är gott och variationsrikt och serverar man soppan med ett gott bröd blir det till en hel måltid. En favorit Fortsätt läs
https:
186 dagar sedan

Laga en härlig högrevsgryta i helgen!

Vad går upp mot en riktigt mustig gryta? Inte mycket, enligt min mening. En härlig gryta på oxkött passar fint att laga en lördag nu Fortsätt läs
https:
187 dagar sedan

Smaksätt ditt kaffe på flera sätt

Jag har tidigare tipsat om att smaksätta kaffet på olika sätt. Just nu, när dagarna blir allt mörkare, passar det extra bra tycker jag. Så Fortsätt läs
https:
187 dagar sedan

Den klassiska falukorvsringen…

Bästa sättet att lysa upp mörka, gråa november är – tycker jag – att servera vällagad husmanskost till middag. Svensk husmanskost är något alldeles särskilt, Fortsätt läs
https:
187 dagar sedan

Husman: Madeirafläsk

Husman är alltid rätt, inte minst i mörka november. Det här är ett härligt recept som passar lika bra till vardags som till fest. Madeirafläsk Fortsätt läs
https:
187 dagar sedan

Sista anmälningsdag till kokbokstävlingen Gourmand Awards

Tävlingsdags igen Idag onsdag den 15 november är det sista anmälningsdag för att skicka in sitt bidrag till den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards . Jag träffade Pelle Agorelius på Stockholm Food & Wine i fredags, han är Sverigerepresentant för tävl...
https:
189 dagar sedan

Ann Fernholm och Kostfonden synar sockret

Världsdiabetesdagen Gör ett litet inhopp i min datorfria semestervecka Missa inte författaren och vetenskapsjournalisten Ann Fernholm från Kostfonden på TV 4 06.37!! Här kan du läsa mer om Kostfondens kampanj Syna sockret . Ann kommer i morgon på Världs...
https:
195 dagar sedan

Magic Bullet Coffee och kokbokstips till Fars Dag

Magic Bullet Coffee Foto Mikael Eriksson Fars Dag Idag får du ett av mina kokboksrecept från Diabeteskokboken för män , som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt. Magic Bullet Coffee har varit populärt några år bland dem som behöver få up...
https:
196 dagar sedan

My little Cupcake levererar alltid!

I helgen festade vi på fantastiska minicupcakes från My Little Cupcake. För oss har det nästan blivit ett måste att beställa de delikata små bakverken Fortsätt läs
https:
198 dagar sedan

Glutenfritt matbröd med smak av jul och boktips

Baktips Förvisso är det rätt långt kvar till jul, men vill passa på att tipsa om det här saftiga brödet som påminner mycket om min favorit, vörtlimpan. Vörtkryddor som finns färdiga på påse innehåller tyvärr gluten, så här har jag blandat ett saftigt nötbröd med de kr...
https:
201 dagar sedan

Om att våga följa nya vägar

Jag och Johanna Soderling Romestrand på Ås Trädgård Mot nya äventyr I förrgår skrev jag ett inlägg på mina sidor på Facebook och Instagram där jag berättade att jag stod vid ett vägval i mitt liv. Det blev en explosion i tummar upp och kommentarer, tack så my...
https:
202 dagar sedan

Happy Halloween

Fortsätt läs
https:
206 dagar sedan

Enkla frukosttips, hur jag mår, vad jag äter och tankar om rörelse

Hemma i ett grått Östersund Här kommer några rader från ett grått men vackert Jämtland, på bilden ovan ser du det lilla badhuset som är så fint beläget i Stavresjön. Jag tog bilden genom tågfönstret igår på resan upp, har faktiskt lyckats med att få fina bilder på det...
https:
206 dagar sedan

Skapa härlig Halloweenstämning med enkla medel

Mat i all ära, men hur viktigt det än är med den ”rätta” menyn till Halloweenfesten är inredningen minst lika betydelsefull. Spöklikt värre ska det vara Fortsätt läs
https:
207 dagar sedan

Halloween: Buffémat till festen

Halloween är en riktig mat- och godishelg. Själv tycker jag att det passar med en buffé till Halloweenfesten, gärna med inslag av ”americana”. Givetvis måste Fortsätt läs
https:
207 dagar sedan

Halloween eller Alla Helgons Dag – eller båda?

Snart är det Halloween – en riktigt mysig helg, som är väl värd att fira med god mat, smaskiga efterrätter och ruskiga skräckfilmer. Den 31 Fortsätt läs
https:
208 dagar sedan

Pumpasoppa och ostkaka

Pumpor på Bergianska Trädgården Torsdagssoppa Så här i pumpatider får du idag tips på en riktigt god och näringsrik soppa. En bit ostkaka till dessert mättar gott och ger massor av energi, vilket behövs nu när det blivit betydligt kallare. Sen jag kom hem från Kret...
https:
208 dagar sedan

Härliga oktober…

Just nu är det en härlig tid – och snart är det dags att fira Halloween! Snart på bloggen: tips och recept inför höstens mest Fortsätt läs
https:
212 dagar sedan

Välkommen på föreläsning och middag med mig på Ecocaféet den 30 oktober

Birgitta Höglund och Börje Karlsson föreläser på Ecocaféet i Östersund Matprat på Ecocaféet Välkommen till höstens exklusiva föreläsning på Ecocaféet – 2inspire ! Tisdag den 30 oktober kommer jag till Östersund och Ecocaféet för en matprat-kväll tillsamman...
https:
<< Nyare Äldre >>
32 dagar sedan

Nötkakor med choklad -paleo, vegan glutenfritt

Nötkakor med choklad – ett supergott och superenkelt bakverk som min dotter brukar göra själv när jag är i köket och hjälper till lite med måtten. Det måste ju ändå klass...
lesscarbs.se
34 dagar sedan

Nytt recept – blodpudding!

  Hej! Nu har jag äntligen testat göra egen blodpudding. Inte alls svårt att göra och det blev riktigt gott! Blodet hittade jag på Ica Maxi, jag frågade i deras manuella disk oc...
https:
36 dagar sedan

Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma

Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i ky...
lesscarbs.se
38 dagar sedan

LCHF-granola

Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve f...
jillsmat.se
42 dagar sedan

Supererbjudanden under vecka 15 med grymma rabatter!

Då och då kommer jag över rabattkoder som jag får dela med mina läsare. Det är en salig blandning där jag själv handlar. Jag uppmanar aldrig till överdriven konsumtion, men o...
lesscarbs.se
50 dagar sedan

Glutenfritt nyponbröd – barnens favorit

Glutenfritt nyponbröd är ett syrligt, gott och mättande bröd som hela familjen älskar. Det är lätt att göra och går bra att frysa in. Det blir väldigt saftigt också och jag hop...
lesscarbs.se
53 dagar sedan

Äta kollagen – Varför, mängd, sort och mycket mer

Äta kollagen – Är det något du testat? Hört om? Jag har ätit det i över 1,5 år, och jag älskar det! I det här inlägget berättar jag i stort sett allt du behöver veta. Des...
lesscarbs.se
74 dagar sedan

Fiskgratäng med dillpesto – familjefavorit!

Fiskgratäng med dillpesto är ännu en fiskgratäng från mig som gick hem hos båda barnen och min man. Kändes som en fräsch och god rätt som var snabb att laga. Du kan använda vil...
lesscarbs.se
74 dagar sedan

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvi...
lesscarbs.se
82 dagar sedan

Matfilosophie på bokrean (pris från 69kr!)

Hej på er! Har ni inte redan köpt ett ex eller två av min fina kokbok Matfilosophie är det helt klart läge att passa på nu! Matfilosophie finns nämligen att köpa till kraftigt r...
https:
88 dagar sedan

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag h...
lesscarbs.se
112 dagar sedan

Smashed sötpotatis med vitlökssmör

Smashed sötpotatis med vitlökssmör – kanske det godaste jag gjort på länge! Gott i sallader, som tillbehör eller äta som det är med en stor sallad. Imponerande att bjud...
lesscarbs.se
122 dagar sedan

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks e...
lesscarbs.se
127 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se
128 dagar sedan

Mina favoriter inom kost och skönhet just nu + tävling!

Mina favoriter just nu är en spridd skur av härliga grejer som jag boostar kropp och hud med. Vissa saker känner du säkert igen sedan innan, medan andra kanske är nya för dig...
lesscarbs.se
145 dagar sedan

Årets nyårsmeny!

Hej på er! Tänkte dela med mig av vår planerade meny för nyårsafton. Ifall ni inte spikat er meny än, kanske ni kan få lite inspiration här :) Ha en fin nyårsafton och gott nytt...
https:
154 dagar sedan

Alla rätterna i min kokbok Matfilosophie!

Halloj! Ifall ni funderat på att köpa min fina kokbok Matfilosophie, men undrar lite mer exakt vad det är för goda rätter i kokboken, så ser ni hela innehållsförteckningen här o...
https:
159 dagar sedan

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har ja...
lesscarbs.se
165 dagar sedan

Andningsteknik, kalla bad & adventsfika

God morgon på er! Här har det varit lite tystare än vanligt under en tid. Alltså på bloggen då, och inte i livet i övrigt. För stunden försöker jag minimera tiden jag spendera...
https:
174 dagar sedan

Salted caramel kladdkaka – raw, vegan, paleo

Salted caramel kladdkaka – en snabb kaka som jag gjorde till min mans födelsedagsfika förra helgen. Jag ville ha något snabbt och enkelt, som alla gillade, stora och sm...
lesscarbs.se
179 dagar sedan

Använda ansiktsborste – Varför och hur du gör

Använda ansiktsborste – nu kan jag inte vara utan längre! Det känns så fräscht, huden känns ren på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror även att mina följare kände d...
lesscarbs.se
179 dagar sedan

Grym brunch i Göteborg!

Halloj! Förra helgen var vi ute och åt brunch inne i stan och testade då ett, för oss, nytt ställe. Jag är ju bra på att smälla i mig mycket mat när det vankas buffé, och det ly...
https:
185 dagar sedan

Mjuk paleokaka – perfekt till mysig höstfika!

Hej! Nu har jag hittat på ett recept på en riktigt god mjuk kaka. Mejerifri och utan nötter. Dock paleo eftersom den innehåller lite banan, fikon och lite havregryn. Tips: krydd...
https:
186 dagar sedan

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära är ett recept som får mig att minnas tillbaka till Indien, som jag besökt fem gånger. Jag har även varit på matlagningskurs där, och...
lesscarbs.se
189 dagar sedan

Älggryta med enbär och rotfrukter – blivande klassiker

Älggryta med enbär och rotfrukter passar utmärkt som festmåltid, till matlåda, vardagskäk och när helst man vill ha nått gott att äta. Enkel att göra och supergod! Rekommendera...
lesscarbs.se
192 dagar sedan

Julklappstips – min kokbok Matfilosophie!

Hej! Idag tänkte jag tipsa om en bra julklapp till alla som gillar mat och som kanske vill börja äta njutbar, färgstark och variationsrik lågkolhydratkost! Att äta på det sättet...
https:
197 dagar sedan

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt (fermenterade såklart)

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa. Vi åt upp nästan hela på en middag (böntacos) extremt smarrigt...
lesscarbs.se
198 dagar sedan

2 x pumpa

Hej på er! Nu när det är pumpatider så kan det ju passa fint att göra något gott med pumpa. Nu när den absoluta pump-hetsen avtagit lite kan du säkert dessutom hitta pumpa til...
https:
204 dagar sedan

Ny träningsform – bra balans & styrka

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar! Halloj! Som ni vet gillar jag att träna hemma och då är det så klart kul att ha lite olika träningsredskap s...
https:
207 dagar sedan

Ingredienser till ansiktsmask – blanda hur du vill!

Ingredienser till ansiktsmask – vilka ska jag välja och varför? Hur ska jag blanda? Och vad är de olika sakerna bra för? Hur ofta, när, för vem? Frågorna är många, och me...
lesscarbs.se
212 dagar sedan

Pumpapizza – vegan, paleo/LCHF/glutenfri

Pumpapizza uppkom när jag försökte komma på vad jag ska göra med all pumpa jag har. Jag odlade nämligen spagettipumpa som tog över halva mina föräldrars trädgård. Haha! Detta b...
lesscarbs.se
214 dagar sedan

5 förslag på fika! (Lågkolhydrat/paleo)

Hej på er! Idag får ni lite tips och inspiration på något gott till helgfikat. Alla kanske inte är strikt LCHF utan snarare paleo, men lågkolhydrat i jämförelse med vanligt fika...
https:
215 dagar sedan

Veganskt bananbröd – paleo, nötfritt och supergott!

Veganskt bananbröd – måste vara ett av mina saftigaste recept. Jag leker ju med chiaägg nu när jag blivit överkänslig mot ägg, och jag tycker att chiaägg fungerar utmärkt...
lesscarbs.se
220 dagar sedan

Sesamsmör – gott & lätt att göra!

God morgon! Titta så vackra höstfärger vi har på klängväxterna i vår trädgård :) Tänkte att denna bild är lite vackrare än en bild på sesamsmör… som bara är ljusbrunt, men...
https:
225 dagar sedan

Jills kärleksmums LCHF-style

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smak...
jillsmat.se
227 dagar sedan

Mina provsvar efter 9 år med LCHF-kost

Jag har länge varit nyfiken på hur kosten påverkat mina blodvärden, inte för att jag varit orolig, utan mest för att bevisa att det inte är farligt att äta fett. Men efters...
jillsmat.se
227 dagar sedan

Munhälsa – nya favoriter, eko & plastfritt!

Inlägget innehåller reklam för Jordklok.se i form av annonslänkar. Läs mer om dessa länkar här! Halloj! Idag vill jag tipsa om ett gäng nya härliga produkter som jag köpt hem fr...
https:
230 dagar sedan

Basilika och persiljesås – enkelt, krämigt och gott!

Basilika och persiljesås är en sås som min mamma lärde mig i somras. Jag har gjort den ofta sedan dess, och den är enkel att variera för att göra om den lite, jag har flera tip...
lesscarbs.se
233 dagar sedan

Olja för huden – vilken ska jag välja?

Olja för huden är ett ämne som efterfrågats av många. Det är ett av alla de önskeinlägg som jag samlade in från er på mitt Instagram-konto . Det är egentligen inte så svårt at...
lesscarbs.se
234 dagar sedan

Middagsmat – tips inför nästa vecka!

Halloj på er! Brukar ni, precis som jag, planera nästa veckas mat på helgerna? I så fall får ni lite tips här på bra mat att göra storkok av som räcker till många matlådor. Hopp...
https:

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.