HÄLSA
314 dagar sedan

Vad händer i kroppen när vi skippar kolhydraterna?

Artikel i Dagens Nyheter idag: Det här händer i kroppen när du skippar kolhydraterna . Artikeln är låst så jag kommer inte åt  den. Någon som kan referera vad som stod i artikeln?
315 dagar sedan

Ökad risk för diabetes 2 av chark och rött kött?

Dagens Medicin: Studie: Kött kan öka risken för diabetes 2 . Nyhet idag att en studie har redovisats som ”visar” att risken för diabetes 2 ökar av högt intag av charkprodukter och rött kött. Jag har inte sett studien i tryck, men faktum är att rött kött ingå...
323 dagar sedan

Datatrassel

Sen några dagar har min stationära dator tyckts vara massivt attackerad av virus. Det är ett brett bräm till höger av skärmen med rutor av hot och varningar.  Jag har Nortons antivirusprogram, men det tycks inte hjälpa  Jag har inte fått tag på någon ännu som kan hjälpa mig a...
346 dagar sedan

Normalt blodsocker är vägen till hälsa och längre liv

Lennart skriver i kommentar: ”Såg ni stoppa åldrandet i Vetenskapens värld? (Jag hittar inte länken till programmet?) En forskare ansåg att motion och fasta var viktigast. Det konstaterades att diabetiker som använder metformin lever länge. metformin minskar inflam...
349 dagar sedan

Den farligaste maten

Efter att hjälpligt ha följt det som skrivits och sagts om nyttig respektive farlig kost de senaste decennierna, tycker jag mig har sett att det som är mest skadligt för oss att äta är: socker och omega-6-rika fleromättade vegetabiliska fetter  (tex margariner och veg oljor)...
354 dagar sedan

Olika kolhydratmängd i olika brödsorter

Johan skickade mig ett mail om sin undersökning av kolhydratmängd i olika brödsorter: ”Här kommer en lista på olika brödsorter och deras kolhydratbelastning per kvadratdecimeter. Tanken med den är att det ofta går att växla över till ett mindre kolhydratinnehållande b...
<< Nyare Äldre >>