295 dagar sedan
Jag läser i tidningen Leva med Diabetes , om Johnny Ludvigsson, professor i barndiabetes. Han var normalviktig och hade normalt blodsocker när han plötsligt noterade att blodsockret hade stigit.
Han kollade med sina syskon, och två av dem hade också fått diabetes trots norm...
315 dagar sedan
Artikel i Dagens Nyheter idag: Det här händer i kroppen när du skippar kolhydraterna .
Artikeln är låst så jag kommer inte åt den. Någon som kan referera vad som stod i artikeln?
316 dagar sedan
Dagens Medicin: Studie: Kött kan öka risken för diabetes 2 .
Nyhet idag att en studie har redovisats som ”visar” att risken för diabetes 2 ökar av högt intag av charkprodukter och rött kött.
Jag har inte sett studien i tryck, men faktum är att rött kött ingå...
324 dagar sedan
Sen några dagar har min stationära dator tyckts vara massivt attackerad av virus. Det är ett brett bräm till höger av skärmen med rutor av hot och varningar. Jag har Nortons antivirusprogram, men det tycks inte hjälpa Jag har inte fått tag på någon ännu som kan hjälpa mig a...
347 dagar sedan
Lennart skriver i kommentar:
”Såg ni stoppa åldrandet i Vetenskapens värld? (Jag hittar inte länken till programmet?)
En forskare ansåg att motion och fasta var viktigast.
Det konstaterades att diabetiker som använder metformin lever länge.
metformin minskar inflam...
350 dagar sedan
Efter att hjälpligt ha följt det som skrivits och sagts om nyttig respektive farlig kost de senaste decennierna, tycker jag mig har sett att det som är mest skadligt för oss att äta är: socker och omega-6-rika fleromättade vegetabiliska fetter (tex margariner och veg oljor)...
355 dagar sedan
Johan skickade mig ett mail om sin undersökning av kolhydratmängd i olika brödsorter:
”Här kommer en lista på olika brödsorter och deras kolhydratbelastning per kvadratdecimeter. Tanken med den är att det ofta går att växla över till ett mindre kolhydratinnehållande b...
<< Nyare
Äldre >>