HÄLSA
54 dagar sedan

FYNDAT till Köket!

Reklam för / Annonslänkar till KitchenTime Phew, nu är huset städat och jag har plockat upp lite saker jag beställt. Har inte… The post FYNDAT till Köket! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
54 dagar sedan

FAVORITPARFYM #1

Reklam för / Annonslänkar till NordicFeel Jag passade på att köpa lite favoriter nu när det är KAMPANJ hos NordicFeel – kul… The post FAVORITPARFYM #1 appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
54 dagar sedan

Klicka hem min bok till 30%!

Reklam för egen verksamhet och Tukan Förlag Hej hej! Nuuuu mina vänner är det inte många dagar kvar till advent! Jag har… The post Klicka hem min bok till 30%! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
56 dagar sedan

SKOMAKARLAX

Reklam för / Annonslänkar till Nordic Nest & Wine & Barrels Hej på er! En fortsatt vacker dag här i Helsingborg! Hur… The post SKOMAKARLAX appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
58 dagar sedan

12 interventionsförsök visar att C-vitamin fungerar mot Covid

Ortomolecular.org . C-vitaminnivåerna hos svårt Covidsjuka är helt utarmade. Det behövs höga doser, flera gram, av C-vitamin för att återställa nivån, och bota. Ju sjukare personen är desto mera C-vitamin behövs. Lars Bern har gjort en tolkning av artikeln 12 interven...
59 dagar sedan

Samtal mellan mig, Ingemar Ljungqvist och Linus Noremalm

Jag blev kontaktad av Ingemar Ljungqvist som ville ha med mig i ett filmat samtal, anordnat av Linus Noremalm. Så igår gick det av stapeln .  
60 dagar sedan

En berättelse om lång Covid

Jag var en frisk 38-åring… . Man undrar om det finns några jämförande studier på behandling av lång-Covid med C-”vaccination”, mot klorokin/Ivermectin, C.vitamin i högdos, D-vitamin, Zinktillskott etc? Om det är så att lång-Covid beror på att viruset fo...
77 dagar sedan

VILLA BRUNNBY

God förmiddag vänner! Jag sitter uppkrupen i soffan med skidstrumpor, morgonrock och ullfilt och både hostar, kraxar och har ont i halsen.… The post VILLA BRUNNBY appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
78 dagar sedan

Fläskytterfilé i Timjansås

Hej hej på er! Ujuj vad effektiv jag varit idag! LOVE TO HATE MONDAYS haha! Alltid en lång todo lista men i… The post Fläskytterfilé i Timjansås appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
78 dagar sedan

Födelsedagar, advent och JUL!

Reklam för / Annonslänkar till NordicFeel Gooooood morgon! Här är det tyst i huset med höstlovslediga trötta (varav en sjuk) tonåringar! 😴💤… The post Födelsedagar, advent och JUL! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
79 dagar sedan

Hög insulinnivå riskfaktor för Covid-19

Att övervikt och typ2-diabetes är riskfaktorer för att drabbas svårt av Covid-19 är välkänt. Men att hög insulinnivå är en riskfaktor är mindre känt. En artikel i Eurekalert berättar om en studie på det. Man skriver där att åtgärder för att minska insulinhalten  är fysisk...
79 dagar sedan

VÄSKBONANZA (och perfekta julklappen?)

I betalt annonssamarbete med Alixtra Hej vänner! Åh vad jag har mycket att uppdatera er om men tiden rinner mellan fingrarna på… The post VÄSKBONANZA (och perfekta julklappen?) appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
80 dagar sedan

Torskrygg med krämig spetskål, hasselnötter och brynt smör

I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år Hej och god eftermiddag vänner! Vi har precis fått i oss lite… The post Torskrygg med krämig spetskål, hasselnötter och brynt smör appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
83 dagar sedan

Kycklingsallad med bacon, ädelost och dijondressing

Hej lillördag! Hoppas ni hare n fin start på dagen! =) Jag håller till på Väla några timmar, måste fixa naglarna och… The post Kycklingsallad med bacon, ädelost och dijondressing appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
85 dagar sedan

Australiska kvinnor – kolhydrater och fett

Zoë Harcombe har denna vecka skrivit om en epidemiologisk studie i Australien , som behandlat associationen mellan kostfaktorer och hälsoutfall hos medelålders kvinnor. Det visade sig att den grupp som åt mellerst av kolhydrater var friskats. De som åt mycket av mättat fet...
85 dagar sedan

LOMMA ToR

Innehåller reklam genom annonslänkar till HM God middag MÅNDAG! Ljuuuuvligt väder i dag! Lika ljuvligt som i lördags, det gör ju så… The post LOMMA ToR appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
87 dagar sedan

BÄSTA ost- och charkbrickorna

I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år Hej vänner! Så var det lördag igen, tänka sig!? 😅 Har ni… The post BÄSTA ost- och charkbrickorna appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
87 dagar sedan

Allt om min TVT Operation

Hej vänner! Nu har jag hunnit landa lite efter min operation i onsdags och vilken respons jag fick både här i bloggen… The post Allt om min TVT Operation appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
88 dagar sedan

Biffar med Grekisk grönsakspytt

Hej vänner! Hoppas ni har en fin fredag! Viiiiiilket väder va? Jag håller mig lugn inomhus nu efter operationen i onsdags, ska… The post Biffar med Grekisk grönsakspytt appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
90 dagar sedan

Cathrine Schück är död.

I måndags var det stort reportage i Expressen om olika experters råd för viktnedgång. Först: Fredrik Paulun rekommenderade fibrer och probiotika, samt mjölksyrade grönsaker. Frukt, bär och grönsaker. Aromatiska kryddor. Hoppa inte över måltider, men byt ut kolhydrater mot pr...
91 dagar sedan

TVT Operation

Go’kväll vänner! Middagen är i magen och det blev SÅ gott! Ni ska så klart få receptet men jag hinner dåligt i… The post TVT Operation appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
92 dagar sedan

NordicFeel Julkalender 2021

Reklam för / Annonslänkar till NordicFeel Hej måndag! Jag är på bästa måndagshumöret och pigg som en lärka idag! Har haft en… The post NordicFeel Julkalender 2021 appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
94 dagar sedan

Gnudi (low carb) med salsiccia, svamp och brynt salviasmör

I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år Happy lördag vänner! I detta inlägget så skrev jag att jag skulle testa… The post Gnudi (low carb) med salsiccia, svamp och brynt salviasmör appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livet...
95 dagar sedan

FREDAGSDRINKEN: Seventh Heaven Cocktail (No. 2)

Hej vänner! Är ni taggade på helg? Det är jag! Jag har åkt till Göteborg med min kusse Annika och vi ska… The post FREDAGSDRINKEN: Seventh Heaven Cocktail (No. 2) appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
95 dagar sedan

Vingården Lottenlund & YOKO

Men hörrni, vilken gårdag, kväll och natt(!) I går var det ÄNTLIGEN dags för  oss helsingborgsambassadörer att träffas igen! Det har endast… The post Vingården Lottenlund & YOKO appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
96 dagar sedan

RÄKMACKANS DAG!

Gooood morgon! Jag vaknar allt tidigare på morgonen nu, träningen gör gott för både sömn och energi! Jag har plockat och satt… The post RÄKMACKANS DAG! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
97 dagar sedan

Högt intag av mejerifett gav inte sämre hjärt-kärlhälsa

Uppsala Universitet: Högt intag av mejerifett gav inte sämre hjärt-kärlhälsa . En svensk studie. 4000 försökspersoner. De med högt intag av mejerifett – mätt med fettsyror i blodet, hade lägre risk för hjärtkärlsjukdom än de som hade intagit mindre av mejerifett. F...
97 dagar sedan

Kycklingfärswok med sjögräsnudlar

Hej hej! Jag är hemma och mellanlandar lite, en dag på språng! Varit en bra träningsvecka hittills, så skönt att vara igång… The post Kycklingfärswok med sjögräsnudlar appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
98 dagar sedan

Doktor Mikael visar sin okunnighet

Idag är Sockerfria dagen.  Det pratade man om på Malou i morse, med doktor Mikael . Mikael tror uppenbarligen att socker är essentiellt. Han tror att vi behöver socker annars dör vi. Han är tydligen okunnig om att vi har en funktion som heter glukoneogenes , där  vi  själ...
98 dagar sedan

Oxfilépanna med salviabrynt gnocchi/gnudi (och lite tryffel)

Innehåller reklam genom annonslänkar till Wineandbarrels.se Hej tisdag! Ljuvlig morgonpromenad med Vilde i krispig höstkyla men sol och höstlikt vackert ute! Åh… The post Oxfilépanna med salviabrynt gnocchi/gnudi (och lite tryffel) appeared first on 56kilo.se - Rec...
<< Nyare Äldre >>
176 dagar sedan

Diabeteskomplikationer

Enbart kost och motion räcker inte enligt behandlingsriktlinjerna för personer med typ 2-diabetes, skriver Margareta Hellgren, docent i allmänmedicin och forskare på Skaraborg...
189 dagar sedan

Nedsatt immunförsvar till följd av lockdowns?

New Zealand children falling ill in high numbers due to Covid ‘immunity debt’ . Doctors say children haven’t been exposed to range of bugs due to lockdowns, distancing and sa...
215 dagar sedan

Leva med och dö av värme

Heta vindar från Medelhavet drar in över Sverige. Det kan bli 30 grader varmt tre dagar i rad – det innebär en ökad påfrestning för kroppen, larmar SMHI. – Det är ganska extre...
218 dagar sedan

Vegansk cheese-cake

Denna var gudomlig god, och perfekt kaka/tårta för 50 års fest (bla)… Utan tillsatt socker, utan mjöl och även mejerifritt! (Jag sa jag skulle göra den til...
239 dagar sedan

Snickersbars! Mmmm

Nu blir det bars utan en massa konstiga tillsatser, sötning eller socker! Älsk på dessa!! Vill du smaka? . 1,5 dl kokosflingor 1 dl hempafrön 1 dl hackad cashew 1 t...
260 dagar sedan

Ramslöksaioli – bäst bäst bäst!

Jösses! Så gott, ramslöksaioli! Så här gjorde vi: 2 äggulor 2 dl rapsolja En stor näve ramslök (färsk) Salt o vitpeppar * I en bägare, mixa ägg med stavmixer. * An...
267 dagar sedan

”Fettlever från fetma ökar risken för flera cancersjukdomar”

Fettlever innebär att mer än 5 procent av en människas lever består av fett. Fettlever som beror på övervikt ökar i världen och kopplas nu till förhöjd risk för flera typer av...
289 dagar sedan

Räktårta – laxtårta = Påskmat, Midsommar…

Riktigt god räktårta, laxtårta, silltårta, – kärt barn har många namn. Min version blev en silltårta och en räk- och laxtårta. Till botten till en tårta ...
289 dagar sedan

Fetma – riskfaktor vid covid-19

Nästan 11 kg. Så mycket mer väger en patient som får intensivvård på grund av covid-19, jämfört med andra intensivvårdspatienter. Nu ska vården försöka kartlägga problemet....
304 dagar sedan

”Kan man ta en Alvedon så kan man ta vaccin”

För mig så kan folk tjata sig blåa om att man måste ta folks oro på allvar, men sluta dalta, skriver Henrik Widegren. https://www.dagensmedicin.se/opinion/gast...
314 dagar sedan

Pocherade ägg på hälsobröd!

Jag verkligen älskar pocherade ägg! Något jag alltid beställer när jag är utomlands, jag tycker inte det finns så ofta på restauranger i Sverige. Pocherade ägg är typ kokta...
344 dagar sedan

Hur kan vacciner fungera?

Det finns tre huvudspår med varianter. Den länkade artikeln innehåller pedagogisk information. Källa: https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-rac...
347 dagar sedan

Carbonara – ett hälsosamt alternatv

Jag ÄLSKAR carbonara och nu äntligen ett sätt som funkar både smakmässigt och innehållsmässigt! Så sjukt gott. Det är min man som är experten på denna rätt! Vi anv...
350 dagar sedan

Enkla ”asiatiska” vårrullar/wraps – sååå gott

  Dessa är supergoda! Rispapper är rätt så rikt på kolhydrater per 100g men ett ark väger knapt grammet, jag äter 2-3 så det får gå. Och det funkar för mig, skapar ing...
351 dagar sedan

Raw-food bollar – nötfri, fröfri, mejerifria, utan choklad! AIP

Hittills de bästa raw-food eller godisbollar jag gjort. Nötfria, mejerifria, fröfria, chokladfria… Mycket fria! Funkar för känslig tarm och mage och är ett bra altern...
353 dagar sedan

AIP morgongröt som är supergod, jordmandelgröt!

Jag äter enligt AiP som många vet, det bästa för min tarm – läkande antiinflammatorisk kost helt enkelt. Ibland så gillar jag gröt till frukost, framförallt på helgen...
355 dagar sedan

Stekt portabellosvamp m vitlök och persilja

Min son är vegetarian så jag försöker vara lite extra påhittig när han kommer hem på mat. Jag är inte så glad i färdiga veg alternativ utan vill göra saker från grunden. Vi...
356 dagar sedan

Skagenröra LCHF med egen citronäs

Vi tittade på Sveriges Mästerchef förra veckan, är helt såld på programmet. Kollar du på den? Så himlans roligt och spännande. Förra veckan skulle alla göra en skagenröra &...
357 dagar sedan

Citronnäs, mumma!

ÄLSK på denna! Jag har snöat mig helt in på olika majonnäser och såser som liknar! Här gjorde jag en citronmajonäs med lite dill i, supergott! Citronnäs Till ca 2,5...
372 dagar sedan

De olika nivåerna av ketoadaptering

Känner du igen den här grafen? Den har cirkulerat online sedan 2012. Jag publicerade och hänvisade till den här grafen många gånger när den kom (den är från The Art and...
372 dagar sedan

Vaccin mot corona

Corona och dess bekämpning har gått in i en ny fas. Västerbottens-Kuriren (210111) har en intressant artikel [1] som förklarar likheter och skillnader mellan några vanliga va...
375 dagar sedan

Granatäppleoannacotta med kokossmör (AIP)

Jag tycker att pannacotta är en enkel, god och bra alternativ till efterrätt. Jag brukar experimentera lite med olika smaksättningar. Igår fyllde min fina mamma 82 år och v...
378 dagar sedan

Biohacking │ Depressionsguiden

Som ni märker är inläggen ganska sporadiska på bloggen och det beror på att jag är ganska deprimerad och inte har riktigt samma iver som jag brukar ha. Just depression är något...
378 dagar sedan

Även lätt motion är till fördel för hälsan

Källor: Västerbottenskuriren 210105, Umeå Universitet och Sports Medicine Läs studien i fulltext. https://doi.org/10.1007/s40279-020-01356-y
381 dagar sedan

Mejerifri vaniljlatte utan kaffe

Jag har slutat med mejerier då min tarm inte klarar av det längre. Och även kaffe (kanske återinför det ”one day”). Det jag saknar är varm dryck på morgonen o jag b...
385 dagar sedan

Avstånd o ses ute

Vilket märkligt år 2020 varit, vad mycket nytt vi har fått erfara! Vi träffar kompisar på lite avstånd, även barnen är hemma och vi umgås utomhus. Långa hundpromenader, gri...
386 dagar sedan

Raw-food bollar (AIP/Paleo)

De här är mycket goda rawfood-bollar! Inom LCHF så skulle jag säga att de är för söta, dadlar är söta. Men som ett alternativ till efterrätt eller godis så är dessa utmärkt...
387 dagar sedan

Mejerifri o god koriandernaisse

Jag försöker göra alternativa såser som är fria från mejerier och nötter. Jag undviker även ägg just nu, men någon äggula verkar funka ändå för min tarm. Här har jag gjor...
391 dagar sedan

Julgodis – AIP och Paleo

I år hittar jag på nya alternativ, för min egen del och en med nötsmör till familjen (i AIP äter jag inte nötter). Hazzelnötssmörkulor – sååå goda! 3...
391 dagar sedan

LCHF/Paleo Lammköttbullar m kapris och dijon

I år har min man Anders gjort julköttbullarna. På ekologiskt lammkött (alltså på riktigt så otroligt goda!). Vi provsmakade några som vi flamberade ytan på bara, mumma delu...
391 dagar sedan

Picklade betor

Picklade polkabetor (eller gulbetor/rödbetor) blir ett nytt tillägg på årets julbord hemma hos oss. Det är så gott! Gott till skinka och gott till köttbullar och revbensspj...
391 dagar sedan

Leverpaté med cognacsbär

Vi gör alltid egen leverpastej eller paté, det är ju så gott. Och väldigt bra för tarmhälsa (inälvsmat). I år gör vi den även utan mejerier Inspiration kommer från köket.se...
391 dagar sedan

Koka julskinka i ugn, saftigt och fantastiskt

Vi köpte vår julskinka på Karlstads Rekoring, en Linderödsskinka som vi kokar i ugn.  Ugnen på 70°C. Vi sköljde skinkan i vatten, nätet är kvar.  Lägg skinkan i e...
391 dagar sedan

Sill till julbordet – årets nya, mejerifritt och supergoda

Dags för sillen till julaftonens julbord. Ett speciellt år i år och inte samma firande som annars. Men mina barn kommer hem till oss för att fira julen, vi ses ändå regelbu...
392 dagar sedan

Jullatte – utan mjölk, kaffe och nötter! TARMCHARM

Jullatte utan mjölk och utan kaffe och utan nötter (nötmjölk)… Perfekt för alla men speciellt för den som behöver snäll kost mot sin tarm, AIP alltså. Skönt oxå a...
399 dagar sedan

Festmiddag med råbiff och tillbehör

Här kommer tips på en riktig festmiddag som vi testade i helgen. Supergott och festlig på alla sätt. Enkelt att göra dessutom med härliga och lyxiga smådetaljer som p...
402 dagar sedan

Mejerifri pepparkakspanacotta m bärkristaller

En julig och hälsosam efterrätt som passar i dessa tider. Jag kör mejerifritt samt socker och kemisksötningsfritt. Jag använder mig av opastöriserad honung om jag ska sö...
407 dagar sedan

Fikonglögg a’la LCHF/paleo

Så otroligt gott!!! Ett måste i år… (enligt mig) Fikon glögg (LCHF) och så klart sockerfritt! Till ca 1.5 liter 1,5 liter vatten (eller vitt vin) 10 färska...
408 dagar sedan

Ellos | Sov & Mysplagg

I annonssamarbete med Ellos Nu har Ellos uppdaterat sortimentet med en hel del sov- och mysplagg som passar den lite kallare säsongen. Här nedan har jag valt ut mina favori...

Mest läst just nu