25 dagar sedan
Scroll down for english Idag är jag lite imponerad av mig själv! Det händer absolut inte ofta och definitivt oerhört sällan när det gäller min förmåga att ha koll på mina recept. Mitt system att skriva ner recept under tiden jag bakar eller lagar upp något h...
https:
25 dagar sedan
Räktoast på annorlunda vis
Idag får du tips på en riktigt god toast, gjord på skivad sötpotatis.
En lättfixad variant för oss som äter glutenfritt och inte har något bra toastbröd hemma.
Jag stekte helt enkelt några tunna skivor sötpotatis i smör, toppade med sk...
https:
25 dagar sedan
Top of the mornin to ya! Fortsätt läsa
https:
26 dagar sedan
Scroll down for english Tisdag och utanför fönstren töar det så sakta i det bleka soldiset som varvas med att snö plötsligt virvlar ner från de grå molnen. Det är mer aprilväder än marsväder just nu. Men kylan i vinden påminner en ändå om att det allt är bra bi...
https:
26 dagar sedan
Guinness Beef Stew Även om man kanske förknippar Irland mer med lamm än nöt så är det här en lika populär rätt som den klassiska Fortsätt läs
https:
26 dagar sedan
Irish Soda Bread är en klassiker, ett av få bakpulverbröd som faktiskt är lika gott som bröd som bakas med jäst. Det passar perfekt till Fortsätt läs
https:
27 dagar sedan
Scroll down for english Nu är det jul igen och nu är det jul igen - och julen varar än till påska'!.... Japp, tänker ni nu, nu har det äntligen hänt. Det har slagit över heeelt för henne och hon är på riktigt helt spring språngande galen! Kanske inte är r...
https:
27 dagar sedan
Både bacon, skinka och kassler används flitigt i det irländska köket. Det här är en festlig men lättlagad rätt som blir en perfekt Saint Patrick’smiddag! Fortsätt läs
https:
28 dagar sedan
Saint Patrick’s är en riktig festdag, så det är klart att man vill ha något gott till kaffet denna dag. Prova den här läckra chokladkakan, Fortsätt läs
https:
29 dagar sedan
Make it green… Klart man ska dricka drinkar på Saint Patrick’s Day och klart de ska vara gröna! I alla fall de som inte innehåller Fortsätt läs
https:
29 dagar sedan
Colcannon är så populärt på Irland att man till och med sjunger sånger om den, och den är lika god som den är billig och lättlagad. Fortsätt läs
https:
29 dagar sedan
Boxty är ett slags potatispannkakor, liknande raggmunk, som är en traditionell rätt i Irland och som med fördel kan serveras på Saint Patricks Day. Det Fortsätt läs
https:
30 dagar sedan
Nu närmar sig den 17 mars – den dag då hela världen blir irländare och då både mat och dryck går i grönt. Självklart kommer Fortsätt läs
https:
30 dagar sedan
Kryddig limpa med frukt
Idag får du receptet på ett glutenfritt brödrecept som jag skapade för 6 år sen, på en resa till Turkiet.
Att smaksätta matbröd med värmande kryddor och frukt ger en ny dimension till frukostmackan.
Tycker du också om den typen av bröd så kom...
https:
32 dagar sedan
Bakbokspremiär
Idag är det en stor dag för mig, nu släpps nämligen min första bakbok.
Det är den sjunde i raden av mina kokböcker och nummer 7 är mitt lyckotal, så jag hoppas verkligen att den kommer att uppskattas av många runtom i landet.
”Baka med frukt...
https:
33 dagar sedan
Ibland blir jag så galet sugen på stuvade makaroner och falukorv. Det fick det blir till middag idag – receptet hittar du här! Fortsätt läs
https:
33 dagar sedan
Ibland blir man verkligen sugen på något gott till kaffet. Då är en mjuk kaka ett perfekt alternativ, det går både snabbt och lätt. Och Fortsätt läs
https:
34 dagar sedan
I år har elen varit dyrare än någonsin, läste jag nånstans. I vissa delar av landet finns det massor med el, i andra är det Fortsätt läs
https:
34 dagar sedan
Ibland är det skönt att laga en middag på bara några få ingredienser. Du har väl inte missat min specialsida med max 5? Där hittar Fortsätt läs
https:
35 dagar sedan
Den här helgen har varit alldeles fantastiskt trevlig, med härlig (coronasäker) AW i fredags och middag hos sonen på lördagskvällen. Och vilken middag sen… Den Fortsätt läs
https:
36 dagar sedan
Jag fortsätter att slumpvis välja ut rätter ur den eminenta kokboken Dark Side of the Spoon och idag föll valet på Def Sheppard – det Fortsätt läs
https:
36 dagar sedan
Lördagsgodis på mitt sätt
Idag bjuder jag på ett recept från min bakbok ”Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt”, som kommer ut i handeln på onsdag till veckan.
Jag fick hem förhandsexemplaret av boken häromdagen, så rolig...
https:
37 dagar sedan
Från min gode vän och kollega Eddie Råbock kommer här ett nytt, härligt recept. Eddie har tidigare delar med sig av sina julkroppkakor här på Fortsätt läs
https:
37 dagar sedan
Det är klart att solnedgångar alltid är magiska på något sätt. Men jag tycker ändå det är något alldeles speciellt med solnedgången så här alldeles Fortsätt läs
https:
39 dagar sedan
Det här kan vara den godaste grönsaksgryta jag någonsin ätit. Morötter, purjo och potatis får koka ihop långsamt i en smakrik buljong, får sedan sällskap Fortsätt läs
https:
39 dagar sedan
I julas fick jag en jätterolig klapp av min son, Dark Side of the Spoon – The Rock Cookbook. Det är en liten häftad bok Fortsätt läs
https:
41 dagar sedan
Apelsiner är en av mina favoritfrukter och just nu är det blodapelsiner jag äter mest av. Lika bra att passa på eftersom säsongen är relativt Fortsätt läs
https:
43 dagar sedan
Ibland vill man göra det enkelt för sig, men ändå äta en festlig middag. Prova den här fiskgratängen! Lättlagad festgratäng 600 g rödspättafiléer 1 burk Fortsätt läs
https:
43 dagar sedan
Härom kvällen var sonen här och åt middag. Det blev rökta räkor med chilimajonnäs till förrätt, oxsvanssoppa till huvudrätt och mannagrynspudding med hemkokt krusbärssylt som Fortsätt läs
https:
44 dagar sedan
Om det är något som blivit tydligt under den här pandemin är det hur viktigt det är att bry sig om varandra. När allt är Fortsätt läs
https:
<< Nyare
Äldre >>
2 dagar sedan
Inlägget Glutenfritt morotsbröd – med nypon, mustigt och gott dök först upp på .
https:
12 dagar sedan
Inlägget Vegetarisk Korma – med blomkål, mild och smakrik dök först upp på .
https:
13 dagar sedan
Inlägget Naturlig sötning – nyttigare än socker dök först upp på .
https:
19 dagar sedan
Inlägget Kikärtspaj – grundrecept på glutenfritt pajskal dök först upp på .
https:
22 dagar sedan
Inlägget LCHF bröd – alla mina favoritrecept dök först upp på .
https:
25 dagar sedan
Inlägget Chiasylt – snabb och enkel sylt att göra själv dök först upp på .
https:
33 dagar sedan
Inlägget Keto – vad är ketokost och hur gör jag? dök först upp på .
https:
39 dagar sedan
Inlägget Vilket fett ska jag steka i? – Allt du behöver veta dök först upp på .
https:
47 dagar sedan
Inlägget Matlagningskurs: Lär dig laga en hel Label Rouge-kyckling i ugn med smaskiga tillbehör dök först upp på .
https:
48 dagar sedan
Inlägget Städa giftfritt – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
69 dagar sedan
Inlägget Äta glutenfritt – varför, tips, råd och recept dök först upp på .
https:
73 dagar sedan
Inlägget Äggfri majonnäs – Kikärsmajonnäs, lätt att göra! dök först upp på .
https:
97 dagar sedan
Inlägget Inköpslista Paleokost – välj och vraka och hitta nya favoriter dök först upp på .
https:
125 dagar sedan
Inlägget Giftfria presenter – gåvor du kan ge bort med gott samvete dök först upp på .
https:
127 dagar sedan
Inlägget Paleokost – allt du behöver veta för att komma igång dök först upp på .
https:
145 dagar sedan
Inlägget Giftfria och hållbara leksaker – mina bästa tips dök först upp på .
https:
147 dagar sedan
Inlägget Boosta din hälsa under hösten – 12 tips dök först upp på .
https:
150 dagar sedan
Inlägget Biffstroganoff – Fannys variant, så god dök först upp på .
https:
153 dagar sedan
Inlägget Bentonitlera – världens bästa detox för hud och hår! dök först upp på .
https:
164 dagar sedan
Inlägget Kålpudding LCHF – Sixtens nya favorit dök först upp på .
https:
181 dagar sedan
Inlägget Antiinflammatorisk kost – stärk immunförsvaret, håll dig frisk dök först upp på .
https:
186 dagar sedan
Inlägget Glutenfritt zucchinibröd – rädda de trista grönsakerna dök först upp på .
https:
205 dagar sedan
Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
234 dagar sedan
Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
235 dagar sedan
Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
265 dagar sedan
Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
280 dagar sedan
Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
281 dagar sedan
Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
281 dagar sedan
Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
299 dagar sedan
Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
305 dagar sedan
Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
311 dagar sedan
Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
330 dagar sedan
Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way.
Detta är ett väldigt rol...
https:
333 dagar sedan
Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
338 dagar sedan
Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
355 dagar sedan
Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
356 dagar sedan
Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
359 dagar sedan
Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
359 dagar sedan
Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
367 dagar sedan
Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https: