MAT & DRYCK
260 dagar sedan

Mungbönssallad ”Best in the World”

Mungbönssallad med kräftor och avokado på valnötsbröd Foto Veronica Kindblad Kokboksrecept Idag bjuder jag på en riktigt god och lättlagad bönsallad från Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som fantastiskt nog utsågs till Best in the World i sin kategori ...
https:
265 dagar sedan

Ännu mera Crock Pot – helstekt kyckling i expressfart

Du har väl inte missat min Crock Pot-sida? Sidan uppdateras regelbundet, och just nu har den utökats med ett finfint Fortsätt läsa
https:
267 dagar sedan

Kokboksvinst

Klicka på bilden så kan du beställa grillboken på Lumio Förlag. Grattis till vinnaren För en vecka sen startade jag en tävling där jag lottar ut ett signerat exemplar av min grillkokbok. Ulla-Karin Lundberg blev den som med lottens hjälp snart kommer att få hem den...
https:
268 dagar sedan

Krusbär, vinbär och cherie…

Idag är det julafton för mig. Jag har nämligen fått en hel kasse med nyskördat från en väninnas kolonilott. Krusbär, Fortsätt läsa
https:
270 dagar sedan

Inläggningar och annat trevligt

Just nu trendar mitt recept på sommargurka. Och det är verkligen en helt fantastiskt god (och lättgjord) gurkinläggning – lika Fortsätt läsa
https:
271 dagar sedan

Iste från Dammann Frères – lyxigt i sommarvärmen

Vad sägs om ett glas lyxigt iste i sommarvärmen? Nu finns Dammann Frères kallbryggda iste i Sverige och jag har Fortsätt läsa
https:
274 dagar sedan

Vinn ett signerat ex av min grillkokbok

Klicka på bilden så kan du läsa mer om boken på Lumio Förlag Semestermat Nu när många går på semester och vill ägna tiden åt mycket annat än att stå vid spisen, då är mina bästa grilltips fint att ta till. Jag lottar därför ut ett signerat exemplar av kokboken Bi...
https:
275 dagar sedan

Laga mat i Crock Pot

Den som följer min blogg vet att jag gärna lagar mat i min Crock Pot – slowcooker. Nu har jag Fortsätt läsa
https:
276 dagar sedan

Rapport från finalen i Kokboks-VM i Kina

Firande av titeln i Kokboks-VM Glad fredagsmorgon Nu på morgonen fick jag veta att Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken knep en av titlarna som Världens bästa kokbok i kategorin Single Subject i Kokboks-VM, Gourmand Awards ,  i Kina. Stort, firar...
https:
277 dagar sedan

Bjud amerikanskt dagen till ära…

Idag den 4 juli firar USA sin nationaldag. Mina vänner ”over there” har förberett sig i veckor – är det Fortsätt läsa
https:
282 dagar sedan

Hitta din harmoni

Harmoni bland några fyrfota vänner i Makrigialos Vill du ta del av den harmoni vad det gäller hälsan och kosten som jag hittat på den hälsoresa jag gjort under mina 10 år med LCHF ? Vill du lära dig mer om hur maten, hormonerna, stressen, lymfsysteme...
https:
283 dagar sedan

LCHF, klimakteriet, hälsan och vikten

Sommarhälsningar från Jämtland Det är lite glest mellan inläggen nu så här i sommartid, när så mycket annat pockar på uppmärksamhet. Men tittar in en sväng för att dela med mig av tankar som kom efter att jag skrivit ett inlägg på Facebook igår. Det är många som und...
https:
284 dagar sedan

Strimlad biff med inspiration från Mongoliet – perfekt för din Crock Pot

Den som tror att en Crock Pot – slow cooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om.  Fortsätt läsa
https:
286 dagar sedan

Årstafrun efterlämnade en oersättlig kulturskatt

Hon växte upp i Småland och Västergötland som Märta Helena Reenstierna. Nitton år gammal kom hon till Stockholm, gifte sig Fortsätt läsa
https:
287 dagar sedan

Matkultur i Västerbotten: Ost, palt och skogens guld

Att en av världens finaste hårdostar tillverkas i Västerbotten är knappast någon hemlighet. Men detta nordliga landskap har fler specialiteter Fortsätt läsa
https:
290 dagar sedan

Glad midsommar!

Hej alla bloggläsare! Önskar er alla en riktigt fin midsommar! Ät, drick och var glada, var ni än befinner er.
https:
292 dagar sedan

Servera en härlig matjestårta till midsommar!

Matjes och färskpotatis, goda röror… Det är något av det som kommer att serveras på min midsommarbuffé i år. Framåt Fortsätt läsa
https:
293 dagar sedan

True Colours Cava Limited Edition – perfekt till midsommarfesten!

Den första juni lanserade True Colours Cava sin nya Limited Edition-flaska. Bakom flaskans vackert blommiga design står kreatören och HBTQ-kämpen Fortsätt läsa
https:
293 dagar sedan

Midsommartårta med fromage på hallon eller jordgubbar

Med smak av midsommar Nu när vi närmar oss midsommar så får du här ett tips på en riktigt god tårta som du kan förbereda innan. Här hittar du min glutenfria björksockerkaka som är väldigt god till tårtbotten. Vill du inte använda björksocker så väljer du nån ann...
https:
297 dagar sedan

Mitt frökex med laxröra, Eat Art-festival och besök på Kall Natur Kompani

Midsommarnjutning Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex. Spröda frökex från Huså Bröd är bakade efter mitt recept , ett glutenfrit...
https:
300 dagar sedan

Bloggen fyller 10 år och mina bästa tips på äggröra

Jag vid Storsjön häromveckan 10-årsjubileum Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så g...
https:
305 dagar sedan

Grillsommaren är här

Mina bästa grilltips Nu är grillsommaren igång på riktigt, vilken värme vi fått För dig som vill ta del av mina bästa grilltips och samtidigt bidra lite till mitt skrivande här på bloggen, så får du väldigt gärna köpa min grillkokbok här på Lumio F...
https:
305 dagar sedan

Glad nationaldag!

Idag firar vi Sveriges nationaldag, och vad kan passa bättre än att lyssna på detta fantastiska exempel på svenskt kulturarv Fortsätt läsa
https:
306 dagar sedan

Lägg Lönneberga – korv eller kyckling – på grillen!

Lönneberga producerar inte bara smörgåspålägg, utan även korv av olika slag och kyckling. Jag testade två sorters grillkorv och färska Fortsätt läsa
https:
306 dagar sedan

Snabb köttfärsröra

Mer snabbmat Jag brukar oftast långkoka mina köttfärssåser, det gör dem väldigt möra och smakrika. Men har jag lite bråttom så köper jag lammfärs, den behöver inta alls lika lång koktid som nöt- älg- och fläskfärs för att bli bra. Den här röran gör jag ofta och ta...
https:
308 dagar sedan

Kycklingsoppa

Kycklingsoppa är alltid rätt, och den kan varieras på många sätt. Det här är en mild och god variant, som Fortsätt läsa
https:
309 dagar sedan

Hash browns som smakar mer

Igår blev det brunch med scrambled eggs, amerikanska pannkakor, bacon och hash browns – de sistnämnda efter ett recept från Fortsätt läsa
https:
310 dagar sedan

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroli...
https:
311 dagar sedan

Djoje kebab – persiska kycklingspett

De här persiska kycklingspetten är otroligt goda. Servera dem med lök, tomater, ett gott ris eller pommes frites och pitabröd, Fortsätt läsa
https:
311 dagar sedan

Gården och grannsämjan

Jag tänker ofta att jag har haft tur. På gården där jag bor har vi inte bara en fantastisk grönska, Fortsätt läsa
https:
<< Nyare Äldre >>
8 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
8 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
11 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
13 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
19 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
21 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
22 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
23 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
31 dagar sedan

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
38 dagar sedan

Förbereda mat att ha i kylen – Rädda vardagsmaten

Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
39 dagar sedan

Hummus utan olja – den godaste tycker jag

Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
44 dagar sedan

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se
46 dagar sedan

Vad är aleppotvål och hur använder jag den?

Aleppotvål måste vara den bästa tvålen som finns i hela världen. Visst låter det helt överdrivet? Haha! Men alltså, på allvar, jag älskar denna tvålbit, och den kan användas ti...
https:
53 dagar sedan

Tyngdtäcke – Allt du behöver veta + test av eko från Qoali

Tyngdtäcke är ett efterfrågat ämne i mina kanaler, och jag har fått mängder av frågor från er som jag kommer att besvara i detta inlägg. Jag och min dotter har testat varsitt...
https:
71 dagar sedan

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Pesto Rosso En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använ...
https:
73 dagar sedan

Vad är näringsjäst, och hur använder jag det?

Vad är näringsjäst? Så skriver de flesta till mig när jag tipsar om det. Så jag tänkte att det är lika bra att jag skriver ett sånt här inlägg som ni brukar älska när jag gör...
https:
107 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
113 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
115 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
119 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
126 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
132 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
132 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
158 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
158 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
164 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https:
179 dagar sedan

Hjälp mig vinna matbloggspriset

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp. Som tack för hjälpen kommer jag att lotta ut fina priser till de som är med o...
https:
185 dagar sedan

Göra hemmagjord juice – nyttiga recept, tips och inspiration

Göra hemmagjord juice – hur gör man, vad ska man ha i? Vad gör man med resterna efter juicningen? Hur mycket ska man dricka, vilken är min favorit? Och vad har jag att sä...
https:
193 dagar sedan

Filtrera kranvatten – allt du behöver veta

Filtrera kranvatten, är det ett måste i Sverige? Jag önskar att jag på rak arm skulle kunna svara NEJ, det behövs inte, men jag är inte så säker på det? Hur ser din och din fam...
https:
213 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
222 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
227 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
228 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
244 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
248 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
249 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
251 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
253 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
265 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
299 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https: