MAT & DRYCK
184 dagar sedan

Grillsommaren är här

Mina bästa grilltips Nu är grillsommaren igång på riktigt, vilken värme vi fått För dig som vill ta del av mina bästa grilltips och samtidigt bidra lite till mitt skrivande här på bloggen, så får du väldigt gärna köpa min grillkokbok här på Lumio F...
https:
184 dagar sedan

Glad nationaldag!

Idag firar vi Sveriges nationaldag, och vad kan passa bättre än att lyssna på detta fantastiska exempel på svenskt kulturarv Fortsätt läsa
https:
185 dagar sedan

Lägg Lönneberga – korv eller kyckling – på grillen!

Lönneberga producerar inte bara smörgåspålägg, utan även korv av olika slag och kyckling. Jag testade två sorters grillkorv och färska Fortsätt läsa
https:
185 dagar sedan

Snabb köttfärsröra

Mer snabbmat Jag brukar oftast långkoka mina köttfärssåser, det gör dem väldigt möra och smakrika. Men har jag lite bråttom så köper jag lammfärs, den behöver inta alls lika lång koktid som nöt- älg- och fläskfärs för att bli bra. Den här röran gör jag ofta och ta...
https:
187 dagar sedan

Kycklingsoppa

Kycklingsoppa är alltid rätt, och den kan varieras på många sätt. Det här är en mild och god variant, som Fortsätt läsa
https:
188 dagar sedan

Hash browns som smakar mer

Igår blev det brunch med scrambled eggs, amerikanska pannkakor, bacon och hash browns – de sistnämnda efter ett recept från Fortsätt läsa
https:
189 dagar sedan

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroli...
https:
190 dagar sedan

Djoje kebab – persiska kycklingspett

De här persiska kycklingspetten är otroligt goda. Servera dem med lök, tomater, ett gott ris eller pommes frites och pitabröd, Fortsätt läsa
https:
190 dagar sedan

Gården och grannsämjan

Jag tänker ofta att jag har haft tur. På gården där jag bor har vi inte bara en fantastisk grönska, Fortsätt läsa
https:
194 dagar sedan

Äggakaka LCHF

Stadig frukost Det här är en av de första rätterna jag hade med på bloggen för 10 år sen. Idag finns över 1800 inlägg härinne, det har verkligen varit roligt att dela mina recept med så många. Det har varit en stor fördel för min egen hälsa att jag startade den hä...
https:
196 dagar sedan

Mormorskaka till lördagsfikat

I den finlandssvenska veckotidningen Kuriren, där jag själv ibland medverkar med bland annat matreportage, hittade jag ett kakrecept som fick Fortsätt läsa
https:
196 dagar sedan

Kokbokssignering i Falun

Kokbokssignering på Gott&Reco i Falun Utflykt till Falun Idag lördag 25/5 kan du träffa mig på Gott&Reco i Falun , ett mycket trevligt café med butik som bara serverar gott och ekologiskt fika och mat, allt är glutenfritt och sockerfritt. Här kommer några bilder f...
https:
198 dagar sedan

Halva Lindha och jag trappar upp träningen

Försommar i Jämtland Senaste veckan har jag njutit av den allra vackraste årstiden hemma i Östersund. Det har blivit en hel del avkoppling i solstolen på balkongen men jag har också hållit igång med mina träningsrutiner. Jag går inte på gym utan föredrar många och...
https:
200 dagar sedan

Morsdagstips och rabarberpannacotta

Presenttips Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år. Det f...
https:
204 dagar sedan

Nästan Vitello Tonnato – fast med fläskfilé

En klassisk Vitello Tonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling). Men det går också att Fortsätt läsa
https:
204 dagar sedan

Fiskpudding med skirat smör och gräslök

Resträtt Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den ä...
https:
205 dagar sedan

Hotell med anor – och kanske spöken – vid Piteälven

Gillar du att bo på hotell? Det gör jag – om det är ett trevligt hotell, vill säga. Jag älskar Fortsätt läsa
https:
206 dagar sedan

Italiensk klassiker passar fintfint på buffébordet

Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato Fortsätt läsa
https:
207 dagar sedan

Lyxig korvmiddag

Läcker snabbmat Ibland är det riktigt gott med en korv, helst en lokalproducerad med hög kötthalt. Eftersom jag bor i Turkiet stor del av vintern så är det väldigt gott med svensk korv när jag kommer hem, eftersom den de har därnere har en helt annan kryddning än vå...
https:
208 dagar sedan

Snabba skinkpastan

Den här rätten kom till när jag hittade en påse blandgrönsaker och en förpackning med skivad skinkstek, som legat lite Fortsätt läsa
https:
208 dagar sedan

Chilla som i Italien med CHILL OUT Wine Spritzer Aperitivo

Aperitivo – det vill säga att ta en drink med lite snacks på en bar före middagen – är en Fortsätt läsa
https:
210 dagar sedan

Ett glas lördagsgodis

Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker från barndomen Min variant är lite mindre söt än den dåtida, som ofta  bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsås till. Den här desserten innehåller betydligt färre...
https:
211 dagar sedan

Gästbok till studentfesten?

Jag läste just tipset att ha en gästbok på studentfesten. Jättebra idé tycker jag – jag önskar att jag hade tänkt på det när min son tog studenten. Dessutom är det ett tips som inte kostar särskilt mycket pengar. Det finns fina skrivböcker, med hårda pärmar, för en billi...
https:
211 dagar sedan

Mejerifri tacogratäng

Dags för fredagsmys Idag serveras det helt säkert tacos hos väldigt många, det har blivit fredagsmysets favoriträtt. Här har jag gjort en variant där alla goda tacosmaker samlats i en gratäng, som i det här fallet även är mejerifri. Att göra ett gratängtäcke utan os...
https:
212 dagar sedan

Studentmottagning: Baka focaccia – med eller utan oliver

Focaccia är fantastiskt gott, och särskilt med oliver i. Men det är förstås en smaksak. Baka ditt eget och servera till studentmottagningen – eller till vilken fest som helst för den delen. Focaccia Lättbakat festbröd! Oliverna utesluter du bara, om du inte gillar dem. T...
https:
213 dagar sedan

Snabb fiskgratäng

Lättlagad vardagslyx Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess. Vill du inte köpa burkmat, så finns här mitt eget recept på makrill i tomatsås , gjord på färsk makrill. Vi behöver få i oss f...
https:
215 dagar sedan

Biff Greta med maskrossallad

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, nu finns det gott o...
https:
217 dagar sedan

Ugnsstekt kyckling med gräddsås

Populär vårmat Ugnsstekt kyckling är ett av mina mest populära inlägg här på bloggen, ser i sökstatistiken att den ligger högt året runt. Inte så konstigt, det är ju ett både enkelt och gott sätt att laga till kyckling, ett riktigt bra exempel på gammaldags husmansk...
https:
221 dagar sedan

Gott och festligt till Valborg

Söker du efter en lättlagad, bllig men också festlig meny till Valborg? Det hittar du här, på min matblogg i Skånska Dagbladet. Trevlig Valborg!
https:
221 dagar sedan

Glad Valborg!

En  riktigt glad Valborg önskar jag alla  bloggläsare. Med eller utan majbrasa och eldningsförbud, så är denna dagen en speciellt traditionsrik dag som alltid får mig att känna lite högtidlig till sinnes. Det är också den dag då jag tänker lite extra på mina föräldrar. De gift...
https:
<< Nyare Äldre >>
5 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
11 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
11 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
37 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
37 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
43 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https:
58 dagar sedan

Hjälp mig vinna matbloggspriset

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp. Som tack för hjälpen kommer jag att lotta ut fina priser till de som är med o...
https:
64 dagar sedan

Göra hemmagjord juice – nyttiga recept, tips och inspiration

Göra hemmagjord juice – hur gör man, vad ska man ha i? Vad gör man med resterna efter juicningen? Hur mycket ska man dricka, vilken är min favorit? Och vad har jag att sä...
https:
72 dagar sedan

Filtrera kranvatten – allt du behöver veta

Filtrera kranvatten, är det ett måste i Sverige? Jag önskar att jag på rak arm skulle kunna svara NEJ, det behövs inte, men jag är inte så säker på det? Hur ser din och din fam...
https:
92 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
101 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
106 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
107 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
123 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
127 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
128 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
130 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
132 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
144 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
178 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https:
183 dagar sedan

Aktivt kol – allt du behöver veta + recept

Aktivt kol – allt du behöver veta. Ett inlägg jag har längtat efter att göra närmare 1,5 år. Det jag väntat på är egentligen de ultimata produkterna, och äntligen, ÄNTLIG...
lesscarbs.se
194 dagar sedan

Pannacottapaj – LCHF/paleo och glutenfri

Pannacottapaj är en kombination mellan två desserter jag gillar, kanske inte så svårt att gissa, pannacotta och paj såklart. Detta är den perfekta desserten eller fikat att bju...
lesscarbs.se
232 dagar sedan

Nötkakor med choklad -paleo, vegan glutenfritt

Nötkakor med choklad – ett supergott och superenkelt bakverk som min dotter brukar göra själv när jag är i köket och hjälper till lite med måtten. Det måste ju ändå klass...
lesscarbs.se
234 dagar sedan

Nytt recept – blodpudding!

  Hej! Nu har jag äntligen testat göra egen blodpudding. Inte alls svårt att göra och det blev riktigt gott! Blodet hittade jag på Ica Maxi, jag frågade i deras manuella disk oc...
https:
236 dagar sedan

Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma

Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i ky...
lesscarbs.se
238 dagar sedan

LCHF-granola

Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve f...
jillsmat.se
242 dagar sedan

Supererbjudanden under vecka 15 med grymma rabatter!

Då och då kommer jag över rabattkoder som jag får dela med mina läsare. Det är en salig blandning där jag själv handlar. Jag uppmanar aldrig till överdriven konsumtion, men o...
lesscarbs.se
250 dagar sedan

Glutenfritt nyponbröd – barnens favorit

Glutenfritt nyponbröd är ett syrligt, gott och mättande bröd som hela familjen älskar. Det är lätt att göra och går bra att frysa in. Det blir väldigt saftigt också och jag hop...
lesscarbs.se
253 dagar sedan

Äta kollagen – Varför, mängd, sort och mycket mer

Äta kollagen – Är det något du testat? Hört om? Jag har ätit det i över 1,5 år, och jag älskar det! I det här inlägget berättar jag i stort sett allt du behöver veta. Des...
lesscarbs.se
274 dagar sedan

Fiskgratäng med dillpesto – familjefavorit!

Fiskgratäng med dillpesto är ännu en fiskgratäng från mig som gick hem hos båda barnen och min man. Kändes som en fräsch och god rätt som var snabb att laga. Du kan använda vil...
lesscarbs.se
274 dagar sedan

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvi...
lesscarbs.se
282 dagar sedan

Matfilosophie på bokrean (pris från 69kr!)

Hej på er! Har ni inte redan köpt ett ex eller två av min fina kokbok Matfilosophie är det helt klart läge att passa på nu! Matfilosophie finns nämligen att köpa till kraftigt r...
https:
288 dagar sedan

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag h...
lesscarbs.se
312 dagar sedan

Smashed sötpotatis med vitlökssmör

Smashed sötpotatis med vitlökssmör – kanske det godaste jag gjort på länge! Gott i sallader, som tillbehör eller äta som det är med en stor sallad. Imponerande att bjud...
lesscarbs.se
322 dagar sedan

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks e...
lesscarbs.se
327 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se
328 dagar sedan

Mina favoriter inom kost och skönhet just nu + tävling!

Mina favoriter just nu är en spridd skur av härliga grejer som jag boostar kropp och hud med. Vissa saker känner du säkert igen sedan innan, medan andra kanske är nya för dig...
lesscarbs.se
345 dagar sedan

Årets nyårsmeny!

Hej på er! Tänkte dela med mig av vår planerade meny för nyårsafton. Ifall ni inte spikat er meny än, kanske ni kan få lite inspiration här :) Ha en fin nyårsafton och gott nytt...
https:
354 dagar sedan

Alla rätterna i min kokbok Matfilosophie!

Halloj! Ifall ni funderat på att köpa min fina kokbok Matfilosophie, men undrar lite mer exakt vad det är för goda rätter i kokboken, så ser ni hela innehållsförteckningen här o...
https:
359 dagar sedan

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har ja...
lesscarbs.se