MAT & DRYCK
49 dagar sedan

Sangria i vinterkylan – med Aussie Kangarouge Shiraz

Sangria kommer från spanskans ord för blod – sangre – och syftar till vindryckens röda färg. I Sverige har Sangria de senaste åren blivit allt Fortsätt läs
https:
50 dagar sedan

Halloumibröd

Lättbakad helgnjutning Idag får du ett av mina godaste tips på frukostbröd till helgens bruncher. Många glutenfria lågkolhydratbröd smakar mest bara ägg, men här ger halloumin både god smak och tuggmotstånd. Just nu är jag uppe i Östersund och tänker njuta av lång...
https:
51 dagar sedan

Det där med ekonomin…

Genom åren har jag haft anledning att fundera över ekonomin då och då. När man frilansar, som jag gjort i många år, kan inkomsterna komma Fortsätt läs
https:
53 dagar sedan

Fiskgratäng med spenat och brynt smör

Lättlagad gratäng Idag får du tips på en riktigt enkel fiskgratäng jag brukar ta till när jag har fiskrester. Den är inspirerad av Halva Lindhas mycket goda laxpaj, här hittar du den . Jag äter inte så ofta ost och grädde numer, men smör ingår i min dagliga mat...
https:
54 dagar sedan

Köttfärslimpa är en favorit i repris

Ni som följer min blogg vet att jag gärna lagar svensk husmanskost. Och en av favoriterna i husmansköket är köttfärslimpa. Serverad med potatis och gräddsås och Fortsätt läs
https:
54 dagar sedan

Värmande gulasch för vintriga dagar

Gulasch är en rätt jag alltid återkommer till, framför allt på vintern. Det är något så rustikt och underbart med den heta, smakrika gulaschen, den Fortsätt läs
https:
54 dagar sedan

Fiskgratäng som smakar mer…

Fiskgratäng är en favorit i mitt kök, jag tycker det är jättegott och man kan ju också variera gratänger på så många sätt. Fiskgratäng med Fortsätt läs
https:
54 dagar sedan

Kalasgod skaldjurssoppa

Soppa är väl härligt! Jag tycker ofta att en soppmiddag känns mer värmande och välkomnande än andra middagar, varför vet jag inte riktigt men kanske Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Frukostgröt på flera sätt

Nu blir dagarna längre igen, och jag tycker alltid man få en sån energikick när solen tittar fram alltmer och när ljuset dröjer sig kvar Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Vinterutflykt med quesadillas i korgen

Just nu är det härligt vinterväder i stora delar av landet, så varför inte packa en utflyktskorg och gå ut i skog och mark – Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Citrus i maten: Tofu och klementin passar bättre ihop än man kan tro!

Tofu är ett bra vegetariskt alternativ till det mesta. I sig har tofu inte direkt någon smak men den går ju att krydda och marinera Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Citrus i maten: Citruslax med honung

Det här är en favorit i vårt hem – världens mest lättlagade middag och lika god att servera på fest som till vardags! Lax med Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Citrus i maten: Kyckling med lime

Lime och kyckling passar fint ihop. Det här är en härlig rätt som passar bäst att serveras med en god pasta. Limekyckling Receptet kommer från Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Citrus i maten: Fläskfilé med apelsinsås

Fläskkött och citrus gifter sig bra med varandra – prova den här utsökta och lättlagade rätten som passar lika bra till vardags som till fest! Fortsätt läs
https:
55 dagar sedan

Citrus i maten: kyckling med citron och rosmarin

Så här års är citrusfrukterna som bäst och butikernas hyllor svämmar över av härliga blodapelsiner, blonda apelsiner, citroner, lime och grape. Varför inte använda citrus Fortsätt läs
https:
56 dagar sedan

Varm smörgås med pizzasallad

Lördagsnjutning Förr så var varma mackor på skivad formfranska en vanligt förekommande middag hemma hos mig på lördagarna. Istället för att köpa dyr pizza så brukade jag göra en plåt med varma smörgåsar, det slank ner både 4 och 5 såna på kvällarna. Inte bra för var...
https:
60 dagar sedan

Coleslaw

Snabb vitkålsfavorit Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang. Den här kålsalladen passar till många rätter, så gör gärna en dubbel sats så har d...
https:
64 dagar sedan

Köttfärssås med vitkålspasta

Foto Mikael Eriksson Kokboksrecept Det här receptet kommer från en av mina 5 kokböcker och den fina bilden härovan är tagen av min eminente Fotograf Mikael Eriksson. Köttfärssåsen var med i Långkok för LCHF och Paleo som varit slutsåld på svenska men som nu finns i...
https:
67 dagar sedan

Stekt lax med stuvad rödkål

Fisktillbehör Idag har januaris budgetvänliga kålrecept kommit till en varm stuvning. Rödkål är inte bara vacker, den är både väldigt god och nyttig också. Som alla mörkröda grönsaker, frukter och bär innehåller rödkålen mycket antioxidanter och fibrer. För dig so...
https:
68 dagar sedan

Bruna bönor med fläsk är klassisk husman

Bruna bönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. I mitt föräldrahem fanns det alltid med bland varmrätterna på Fortsätt läs
https:
70 dagar sedan

Kålsallad med ingefära mot vinterns förkylningar

Förkylningssallad Jag fortsätter på mitt tema med billiga och enkla kålrecept, som passar den magra januaribudgeten. Nu så här efter alla helger är det många som blir förkylda när vardagen kommer igång och man träffar många som snörvlar och hostar. Immunförsvaret ka...
https:
72 dagar sedan

Styla drömbilen? Ja absolut!

När jag var ung (OK, yngre…) så brukade man lite skämtsamt säga att Volvo, vovve och villa var de tre typiska exemplen på att man Fortsätt läs
https:
73 dagar sedan

Snabblagad vitkålsgratäng

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfix...
https:
76 dagar sedan

Näringsrik och god vintermat för en tunn plånbok

Köksekonomi Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Då passar det fint med lite budgetmat här på bloggen, men ändå gjord på fina råvaror. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänk...
https:
77 dagar sedan

Fettuccine Alfredo – försvinnande gott…

Det finns en anledning till att Feetuccine Alfredo blivit en av det italienska kökets mest omtyckta rätter. Den är helt enkelt försvinnande god och otroligt Fortsätt läs
https:
78 dagar sedan

Föredrag med mig i Ånge den 5 februari

Foto Amelie von Essen på Öländska bönchips Föredragskväll Välkommen på föredrag med mig tisdag den 5 februari på saluhallen Skogens Sköna Gröna i Ånge, Medelpad. Anmäl dig genom att kontakta butiken här , här finns deras Facebookevent kring kvällen . Ha...
https:
80 dagar sedan

Snart trettonhelg…

Snart stundar trettonhelgen. Men först några dagars jobb medan jag minns den trivsamma julen. Fortsätt läs
https:
80 dagar sedan

Topp 10 på bloggen 2018 och tankar om nystart

Solnedgång över Kleopatrastranden på nyårsaftonen Nytt år, nya möjligheter Gott Nytt År till alla mina trogna följare och alla som hittat hit nu på nyåret. Idag får du länkar till de 10 inlägg som lockat flest läsare under det gångna året. Det känns verkligen rolig...
https:
80 dagar sedan

Ugnsstekt citronkyckling

Kyckling är en återkommande middagsrätt i mitt hus, helt enkelt för att det är både gott och billigt och dessutom går att variera i det Fortsätt läs
https:
80 dagar sedan

Allt gott med potatis: Potatispaj med grönsaker

Jag älskar pajer av alla de slag och gör gärna paj när det ska vara lite festligt. Det här är en favorit! Potatispaj med grönsaker Fortsätt läs
https:
<< Nyare Äldre >>
15 dagar sedan

Fiskgratäng med dillpesto – familjefavorit!

Fiskgratäng med dillpesto är ännu en fiskgratäng från mig som gick hem hos båda barnen och min man. Kändes som en fräsch och god rätt som var snabb att laga. Du kan använda vil...
lesscarbs.se
15 dagar sedan

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvi...
lesscarbs.se
23 dagar sedan

Matfilosophie på bokrean (pris från 69kr!)

Hej på er! Har ni inte redan köpt ett ex eller två av min fina kokbok Matfilosophie är det helt klart läge att passa på nu! Matfilosophie finns nämligen att köpa till kraftigt r...
https:
29 dagar sedan

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag h...
lesscarbs.se
53 dagar sedan

Smashed sötpotatis med vitlökssmör

Smashed sötpotatis med vitlökssmör – kanske det godaste jag gjort på länge! Gott i sallader, som tillbehör eller äta som det är med en stor sallad. Imponerande att bjud...
lesscarbs.se
63 dagar sedan

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks e...
lesscarbs.se
68 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se
69 dagar sedan

Mina favoriter inom kost och skönhet just nu + tävling!

Mina favoriter just nu är en spridd skur av härliga grejer som jag boostar kropp och hud med. Vissa saker känner du säkert igen sedan innan, medan andra kanske är nya för dig...
lesscarbs.se
86 dagar sedan

Årets nyårsmeny!

Hej på er! Tänkte dela med mig av vår planerade meny för nyårsafton. Ifall ni inte spikat er meny än, kanske ni kan få lite inspiration här :) Ha en fin nyårsafton och gott nytt...
https:
95 dagar sedan

Alla rätterna i min kokbok Matfilosophie!

Halloj! Ifall ni funderat på att köpa min fina kokbok Matfilosophie, men undrar lite mer exakt vad det är för goda rätter i kokboken, så ser ni hela innehållsförteckningen här o...
https:
100 dagar sedan

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har ja...
lesscarbs.se
106 dagar sedan

Andningsteknik, kalla bad & adventsfika

God morgon på er! Här har det varit lite tystare än vanligt under en tid. Alltså på bloggen då, och inte i livet i övrigt. För stunden försöker jag minimera tiden jag spendera...
https:
115 dagar sedan

Salted caramel kladdkaka – raw, vegan, paleo

Salted caramel kladdkaka – en snabb kaka som jag gjorde till min mans födelsedagsfika förra helgen. Jag ville ha något snabbt och enkelt, som alla gillade, stora och sm...
lesscarbs.se
120 dagar sedan

Använda ansiktsborste – Varför och hur du gör

Använda ansiktsborste – nu kan jag inte vara utan längre! Det känns så fräscht, huden känns ren på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror även att mina följare kände d...
lesscarbs.se
120 dagar sedan

Grym brunch i Göteborg!

Halloj! Förra helgen var vi ute och åt brunch inne i stan och testade då ett, för oss, nytt ställe. Jag är ju bra på att smälla i mig mycket mat när det vankas buffé, och det ly...
https:
126 dagar sedan

Mjuk paleokaka – perfekt till mysig höstfika!

Hej! Nu har jag hittat på ett recept på en riktigt god mjuk kaka. Mejerifri och utan nötter. Dock paleo eftersom den innehåller lite banan, fikon och lite havregryn. Tips: krydd...
https:
127 dagar sedan

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära är ett recept som får mig att minnas tillbaka till Indien, som jag besökt fem gånger. Jag har även varit på matlagningskurs där, och...
lesscarbs.se
130 dagar sedan

Älggryta med enbär och rotfrukter – blivande klassiker

Älggryta med enbär och rotfrukter passar utmärkt som festmåltid, till matlåda, vardagskäk och när helst man vill ha nått gott att äta. Enkel att göra och supergod! Rekommendera...
lesscarbs.se
133 dagar sedan

Julklappstips – min kokbok Matfilosophie!

Hej! Idag tänkte jag tipsa om en bra julklapp till alla som gillar mat och som kanske vill börja äta njutbar, färgstark och variationsrik lågkolhydratkost! Att äta på det sättet...
https:
138 dagar sedan

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt (fermenterade såklart)

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa. Vi åt upp nästan hela på en middag (böntacos) extremt smarrigt...
lesscarbs.se
139 dagar sedan

2 x pumpa

Hej på er! Nu när det är pumpatider så kan det ju passa fint att göra något gott med pumpa. Nu när den absoluta pump-hetsen avtagit lite kan du säkert dessutom hitta pumpa til...
https:
145 dagar sedan

Ny träningsform – bra balans & styrka

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar! Halloj! Som ni vet gillar jag att träna hemma och då är det så klart kul att ha lite olika träningsredskap s...
https:
148 dagar sedan

Ingredienser till ansiktsmask – blanda hur du vill!

Ingredienser till ansiktsmask – vilka ska jag välja och varför? Hur ska jag blanda? Och vad är de olika sakerna bra för? Hur ofta, när, för vem? Frågorna är många, och me...
lesscarbs.se
153 dagar sedan

Pumpapizza – vegan, paleo/LCHF/glutenfri

Pumpapizza uppkom när jag försökte komma på vad jag ska göra med all pumpa jag har. Jag odlade nämligen spagettipumpa som tog över halva mina föräldrars trädgård. Haha! Detta b...
lesscarbs.se
155 dagar sedan

5 förslag på fika! (Lågkolhydrat/paleo)

Hej på er! Idag får ni lite tips och inspiration på något gott till helgfikat. Alla kanske inte är strikt LCHF utan snarare paleo, men lågkolhydrat i jämförelse med vanligt fika...
https:
156 dagar sedan

Veganskt bananbröd – paleo, nötfritt och supergott!

Veganskt bananbröd – måste vara ett av mina saftigaste recept. Jag leker ju med chiaägg nu när jag blivit överkänslig mot ägg, och jag tycker att chiaägg fungerar utmärkt...
lesscarbs.se
161 dagar sedan

Sesamsmör – gott & lätt att göra!

God morgon! Titta så vackra höstfärger vi har på klängväxterna i vår trädgård :) Tänkte att denna bild är lite vackrare än en bild på sesamsmör… som bara är ljusbrunt, men...
https:
166 dagar sedan

Jills kärleksmums LCHF-style

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smak...
jillsmat.se
168 dagar sedan

Mina provsvar efter 9 år med LCHF-kost

Jag har länge varit nyfiken på hur kosten påverkat mina blodvärden, inte för att jag varit orolig, utan mest för att bevisa att det inte är farligt att äta fett. Men efters...
jillsmat.se
168 dagar sedan

Munhälsa – nya favoriter, eko & plastfritt!

Inlägget innehåller reklam för Jordklok.se i form av annonslänkar. Läs mer om dessa länkar här! Halloj! Idag vill jag tipsa om ett gäng nya härliga produkter som jag köpt hem fr...
https:
171 dagar sedan

Basilika och persiljesås – enkelt, krämigt och gott!

Basilika och persiljesås är en sås som min mamma lärde mig i somras. Jag har gjort den ofta sedan dess, och den är enkel att variera för att göra om den lite, jag har flera tip...
lesscarbs.se
174 dagar sedan

Olja för huden – vilken ska jag välja?

Olja för huden är ett ämne som efterfrågats av många. Det är ett av alla de önskeinlägg som jag samlade in från er på mitt Instagram-konto . Det är egentligen inte så svårt at...
lesscarbs.se
175 dagar sedan

Middagsmat – tips inför nästa vecka!

Halloj på er! Brukar ni, precis som jag, planera nästa veckas mat på helgerna? I så fall får ni lite tips här på bra mat att göra storkok av som räcker till många matlådor. Hopp...
https:
178 dagar sedan

Kålrotspasta med köttbullar i tomatsås

Kålrotspasta med köttbullar i tomatsås är en riktigt superrätt som hela familjen älskar. Du kan blanda kålrotspastan med den pasta du ger barnen om du vill smyga ner mer grönsa...
lesscarbs.se
182 dagar sedan

Grekland – bra land för lågkolhydratkost?

Halloj! I år blev det sen semester för vår del, men det funkade fint det med! En av våra semesterveckor åkte vi till Grekland och hade det verkligen lugnt och skönt :) Här komme...
https:
186 dagar sedan

Äppelmos utan socker – och tillsatser

Äppelmos utan socker är något jag ätit i hela mitt liv. Både min farfar och mamma har gjort det så länge jag kan minnas. Min mamma gjorde ett slätare mos och frös in i plastpås...
lesscarbs.se
189 dagar sedan

Dags för höstmat?

Idag blir det en massa inspirationsbilder och recept på passande höstmat. Jag gillar ju rustika grytor och långkok året om, men dessa rätter passar kanske extra fint på hösten...
https:
189 dagar sedan

Glutenfritt rödbetsbröd – min barndomsfavorit!

Glutenfritt rödbetsbröd är ett recept som bygger på min glutenfria limpa med teff och durra, men med lite modifikation. Bröden får en något jordigare och sötare smak, precis so...
lesscarbs.se
196 dagar sedan

Röd fräsch sallad

God morgon! En somrig bild får pigga upp dagens inlägg :) Dagens tips är att äta sillsallad trots att det varken är påsk eller jul! Normalt kanske man bara gör sillsallad till j...
https:
203 dagar sedan

Håll kvar sommaren!

God morgon! Idag är det 1:a september och enligt almanackan höst. Men, jag tycker nog att man kan hålla sig kvar lite vid sommarkänslan och inte hoppa direkt i raggsockorna oc...
https: