MAT & DRYCK
271 dagar sedan

Supergod bananglass – med bara 2 ingredienser!

Härlig glass - med bara 2 ingredienser? Absolut! Här får du recept på en supergod bananglass! Läs mer →
https:
272 dagar sedan

Kaffetåren…

Kaffetåren, säger du det? Det gör inte jag heller särskilt ofta, men mina föräldrar gjorde det ofta och deras föräldrar ännu oftare. ”Kaffetåren den bästa är”, som det brukar heta, och visst är det ett trivsamt gammal uttryck! En god … Läs mer →
https:
273 dagar sedan

Trefika på kontoret…

https:
273 dagar sedan

Läckra laxen – med bara fem ingredienser

Citronlax - med bara fem ingredienser. Lättlagat, gott och dessutom billigt, kan det bli bättre? Läs mer →
https:
275 dagar sedan

Fetaoströra och Gastro Nord

Krämig röra Idag får du en riktigt god röra som passar fint till Spröda frökex med nässla eller till Öländska bönchips. Som du säkert sett härinne tidigare så bakar Huså Bröd mitt recept på frökex. Det började med ett recept på ett frönäcke med mjöl som jag fick...
https:
278 dagar sedan

Föreläsning med Halva Lindha, kokbokssignering och en natt på Villa Anna i Uppsala

Uppsalabesök x 2 Förra veckan tog jag en liten tur med tåget till ett vårvackert Uppsala för att lyssna på min goda vän Lindha Vikström när hon föreläste på restaurang PriMaten . Lindha är för många inom LCHF-kretsar mer känd som Halva Lindha , som också är namn...
https:
283 dagar sedan

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Entrecote Café de Paris Foto Mikael Eriksson Bästa grilltillbehören Idag får du recept på en av mina favoriter bland de kryddiga smören från mina år som restaurangkock. Café de Paris är en riktig kryddsmörsklassiker, laddat med otroligt mycket smaker som harmonierar...
https:
285 dagar sedan

Surkålspesto

Spröda frökex från Huså Bröd med surkålspesto Både gott och nyttigt Idag får du ett riktigt hälsorecept, för du har väl inte missat hur bra det är för oss att äta surkål? Har du svårt för att äta den syrliga kålen som den är så prova den här smakrika peston. Su...
https:
289 dagar sedan

Chili con carne som smakar fågel

Resemat och restmat Idag får du en riktigt god gryta som är perfekt att ha med som resemat på t ex en flygresa. Jag brukar ofta ha med olika grytor, de är lätta att ta med i en burk och förvånansvärt goda att äta kalla. Den här kokade jag ihop på de rester vi hade i ky...
https:
293 dagar sedan

Glutenfritt mandelbröd och vårvinter i Jämtland

Påsklovsmacka Nu är det påsklovstider och många tar med sig matsäck ut i skidbacken och njuter av all snö som kommit här i Jämtland, så idag bjuder jag på ett lättbakat mandelbröd. Jag har aldrig sett så mycket snö här sen jag flyttade hit i mitten på 80-talet, den lä...
https:
296 dagar sedan

Om mig och bönkokboken i Året Runt

God fortsättning Hoppas du haft en riktigt fin påskhelg, vi har verkligen njutit av mycket god mat, fint väder och mycket lugn och ro. Jag passade på att ta lite ledigt från Facebook och Instagram några dagar, något som gav mersmak, det är rätt så otroligt hur...
https:
303 dagar sedan

Birgitta Höglunds bästa buffétips – 130 recept att njuta av till Påsk

Laxbakelse från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson Klicka på bilden så kommer du till receptet 130 påsktips Då var det bara några dagar kvar till en av årets största mathögtider, påsken. Idag får du därför en favorit i repris där jag har samlat mina bästa...
https:
304 dagar sedan

Turkisk kycklinggryta och hotelltips i Alanya

Kycklinggryta med pumpa på picknick i Wonderbag Picknickmat Nu har vi inte många dagar kvar på vår vintersemester i Alanya, vi har slut på de 90 dagar man kan vara här utan visum. Vi delar upp våra långsemestrar på tre resor på en månad vardera, jag har ju en hel del...
https:
305 dagar sedan

Artikel om mig och min hälsoresa i nya ÖP Magasin

Tidningsintervju Nu har första numret av månadstidningen ÖP Magasin kommit ut därhemma i Jämtland. Så roligt att få vara med i en stor intervju om min hälsoresa och kokboksskrivande på hemmaplan, här kan du läsa artikeln i nätupplagan . Jag kommer att delt...
https:
310 dagar sedan

Mot nya mål efter 9 år med LCHF

Resan går vidare Idag tänkte jag dela med mig av lite mer om de senaste årens utveckling när det gäller min personliga hälsoresa. Många är intresserade av att veta lite mer om hur jag lyckats förändra mitt liv med hjälp av maten och träningen under de senaste åren, så...
https:
311 dagar sedan

Lördagsgodis på mitt sätt

Öländska bönchips med kanarisk mojo Foto Amelie von Essen Både nyttigt och gott Idag får du lite goda tips på vad du kan göra för att dra ner på sockret i ditt och dina barns liv. Det går riktigt bra att servera sånt som är både nyttigt och gott, som dessutom gillas...
https:
313 dagar sedan

Saint Patrick’s Day 17 mars – we’re all irish today!

Äntligen är det dags att fira Saint Patrick’s Day igen, denna underbara dag när man verkligen får slå klackarna i taket tillsammans med så gott som halva världen. Irlands nationalhelgon Saint Patrick är ett av kyrkans mest populära helgon och … Läs mer →
https:
313 dagar sedan

Rödbetor på två sätt

Älskad rotfrukt Ända sen jag var barn så har rödbetor varit nummer 1 bland rotfrukterna för mig. Något jag på senare år förstått betydligt mer av, är att de förutom att vara väldigt goda även är väldigt nyttiga knölar. De innehåller precis som många andra mörka fruk...
https:
315 dagar sedan

Äppelfritters från Den läkande maten av Cecilia Nisbet Nilsson

Äppelfritters och grön drink ur Den läkande maten Nyttigt och njutbart Kan något vara riktigt läckert och läkande på samma gång? Ja, det här receptet och ett 70-tal till från Cecilia Nisbet Nilssons nya kokbok Den läkande maten är ett smakfullt bevis på det. Äv...
https:
317 dagar sedan

Söndagens långkok: Chili i CrockPot

Idag blev det långkok i CrockPot igen – en härlig chili på högrev. En bekant sa att en CrockPot eller annan slowcooker lämpar sig bäst för folk som inte kan laga mat eftersom man egentligen inte behöver göra så mycket … Läs mer →
https:
318 dagar sedan

Glutenfri kolbulle till vårvinterns utflykter

Bästa vinterpicknickmaten Det absolut godaste jag vet när det är dags för utflykter är kolbulle, något jag fick låta bli under många år eftersom jag inte äter gluten sen jag började med LCHF för 9 år sen. Men efter ett tips av några läsare som hade använt mitt glutenf...
https:
318 dagar sedan

Recension av bönkokboken på Matkärlek

En recension fylld av Matkärlek Jag fick ett mail från Anne Aobadia som skriver nättidningen Matkärlek . Hon har läst och recenserat min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken . Anne är väldigt för...
https:
320 dagar sedan

Krämig tomatsoppa med kyckling

Lättlagad hälsosoppa Nu under våren har jag lite ledigt mellan mina kokboksengagemang och tänkte dela med mig av den vardagsmat jag lagar här i Alanya, vi har ju tillgång till så fantastiskt fina råvaror på grönsaksmarknaden och hos slaktaren. Istället för att ägna så...
https:
322 dagar sedan

Las Moras LOVE förgyller vårvinterns goda middagar och fester

Jag har haft turen att få prova det nya argentinska rödvinet Las Moras LOVE Cabernet Sauvignon. Jag har inte provat så många argentinska viner förut, men de jag druckit har jag tyckt mycket om och detta vin är inget undantag. … Läs mer →
https:
322 dagar sedan

Vår i Alanya och kikärtsröra med chili och dill

Vår i luften Nu har vi installerat oss för vår tredje och sista månad i Alanya för den här vintern. Mars är en riktigt härlig månad här, vårvärmen har satt igång ordentligt och flyttfågelstrecken drar in från Afrika. I helgen var det precis 15 år sen jag och Lennart...
https:
323 dagar sedan

Mat från MinFarm – som mat ska smaka!

MinFarm, det är grejer det! Jag har nu beställt kött för tredje gången från MinFarm och jag kan bara säga att jag är hur nöjd som helst! MinFarm startade som ett pilotprojekt i Jämtland för att motverka att de småskaliga … Läs mer →
https:
324 dagar sedan

Glutenfritt bröd till söndagsfrukosten

Lättbakade frukostbröd Innan jag började mitt glutenfria liv var jag väldigt förtjust i nybakat bröd till frukosten på helgerna. Jag har alltid tyckt om att baka och hitta på nya recept, så när mjölet försvann ur mitt liv blev det till att lära mig att baka på ett ann...
https:
325 dagar sedan

Bokrea – Gammaldags husmanskost endast 129 kr

Rea på god mat Just nu har mitt förlag Lumio bokrea, min och Annika Dahlqvist s Gammaldags husmanskost på nytt sätt säljs för endast 129 kr. Här nedan ser du några av Mikael Erikssons vackra bilder från boken. Kokboken är en samlingsutgåva med recept från m...
https:
328 dagar sedan

Winter in Sweden…

Denna den sista dagen i februari – och när det strax blir vår i almanackan – har vintern slagit till med full kraft i huvudstaden. Det är vitt, vackert och vintrigt och så mycket snö att man blir lycklig som … Läs mer →
https:
329 dagar sedan

Långkok i CrockPot: Högrev med lök, morötter, örter och vin

Februari är en härlig månad för långkok, särskilt när det är så mycket snö och så kallt som just nu. Igår blev det därför en härlig högrevsgryta, tillagad i min CrockPot (slowcooker). Man behöver naturligtvis inte ha en CrockPot för … Läs mer →
https:
<< Nyare Äldre >>
8 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se
9 dagar sedan

Mina favoriter inom kost och skönhet just nu + tävling!

Mina favoriter just nu är en spridd skur av härliga grejer som jag boostar kropp och hud med. Vissa saker känner du säkert igen sedan innan, medan andra kanske är nya för dig...
lesscarbs.se
26 dagar sedan

Årets nyårsmeny!

Hej på er! Tänkte dela med mig av vår planerade meny för nyårsafton. Ifall ni inte spikat er meny än, kanske ni kan få lite inspiration här :) Ha en fin nyårsafton och gott nytt...
https:
35 dagar sedan

Alla rätterna i min kokbok Matfilosophie!

Halloj! Ifall ni funderat på att köpa min fina kokbok Matfilosophie, men undrar lite mer exakt vad det är för goda rätter i kokboken, så ser ni hela innehållsförteckningen här o...
https:
40 dagar sedan

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har ja...
lesscarbs.se
46 dagar sedan

Andningsteknik, kalla bad & adventsfika

God morgon på er! Här har det varit lite tystare än vanligt under en tid. Alltså på bloggen då, och inte i livet i övrigt. För stunden försöker jag minimera tiden jag spendera...
https:
55 dagar sedan

Salted caramel kladdkaka – raw, vegan, paleo

Salted caramel kladdkaka – en snabb kaka som jag gjorde till min mans födelsedagsfika förra helgen. Jag ville ha något snabbt och enkelt, som alla gillade, stora och sm...
lesscarbs.se
60 dagar sedan

Använda ansiktsborste – Varför och hur du gör

Använda ansiktsborste – nu kan jag inte vara utan längre! Det känns så fräscht, huden känns ren på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror även att mina följare kände d...
lesscarbs.se
60 dagar sedan

Grym brunch i Göteborg!

Halloj! Förra helgen var vi ute och åt brunch inne i stan och testade då ett, för oss, nytt ställe. Jag är ju bra på att smälla i mig mycket mat när det vankas buffé, och det ly...
https:
66 dagar sedan

Mjuk paleokaka – perfekt till mysig höstfika!

Hej! Nu har jag hittat på ett recept på en riktigt god mjuk kaka. Mejerifri och utan nötter. Dock paleo eftersom den innehåller lite banan, fikon och lite havregryn. Tips: krydd...
https:
67 dagar sedan

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära är ett recept som får mig att minnas tillbaka till Indien, som jag besökt fem gånger. Jag har även varit på matlagningskurs där, och...
lesscarbs.se
70 dagar sedan

Älggryta med enbär och rotfrukter – blivande klassiker

Älggryta med enbär och rotfrukter passar utmärkt som festmåltid, till matlåda, vardagskäk och när helst man vill ha nått gott att äta. Enkel att göra och supergod! Rekommendera...
lesscarbs.se
73 dagar sedan

Julklappstips – min kokbok Matfilosophie!

Hej! Idag tänkte jag tipsa om en bra julklapp till alla som gillar mat och som kanske vill börja äta njutbar, färgstark och variationsrik lågkolhydratkost! Att äta på det sättet...
https:
78 dagar sedan

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt (fermenterade såklart)

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa. Vi åt upp nästan hela på en middag (böntacos) extremt smarrigt...
lesscarbs.se
79 dagar sedan

2 x pumpa

Hej på er! Nu när det är pumpatider så kan det ju passa fint att göra något gott med pumpa. Nu när den absoluta pump-hetsen avtagit lite kan du säkert dessutom hitta pumpa til...
https:
85 dagar sedan

Ny träningsform – bra balans & styrka

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar! Halloj! Som ni vet gillar jag att träna hemma och då är det så klart kul att ha lite olika träningsredskap s...
https:
88 dagar sedan

Ingredienser till ansiktsmask – blanda hur du vill!

Ingredienser till ansiktsmask – vilka ska jag välja och varför? Hur ska jag blanda? Och vad är de olika sakerna bra för? Hur ofta, när, för vem? Frågorna är många, och me...
lesscarbs.se
93 dagar sedan

Pumpapizza – vegan, paleo/LCHF/glutenfri

Pumpapizza uppkom när jag försökte komma på vad jag ska göra med all pumpa jag har. Jag odlade nämligen spagettipumpa som tog över halva mina föräldrars trädgård. Haha! Detta b...
lesscarbs.se
95 dagar sedan

5 förslag på fika! (Lågkolhydrat/paleo)

Hej på er! Idag får ni lite tips och inspiration på något gott till helgfikat. Alla kanske inte är strikt LCHF utan snarare paleo, men lågkolhydrat i jämförelse med vanligt fika...
https:
96 dagar sedan

Veganskt bananbröd – paleo, nötfritt och supergott!

Veganskt bananbröd – måste vara ett av mina saftigaste recept. Jag leker ju med chiaägg nu när jag blivit överkänslig mot ägg, och jag tycker att chiaägg fungerar utmärkt...
lesscarbs.se
101 dagar sedan

Sesamsmör – gott & lätt att göra!

God morgon! Titta så vackra höstfärger vi har på klängväxterna i vår trädgård :) Tänkte att denna bild är lite vackrare än en bild på sesamsmör… som bara är ljusbrunt, men...
https:
106 dagar sedan

Jills kärleksmums LCHF-style

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smak...
jillsmat.se
108 dagar sedan

Mina provsvar efter 9 år med LCHF-kost

Jag har länge varit nyfiken på hur kosten påverkat mina blodvärden, inte för att jag varit orolig, utan mest för att bevisa att det inte är farligt att äta fett. Men efters...
jillsmat.se
108 dagar sedan

Munhälsa – nya favoriter, eko & plastfritt!

Inlägget innehåller reklam för Jordklok.se i form av annonslänkar. Läs mer om dessa länkar här! Halloj! Idag vill jag tipsa om ett gäng nya härliga produkter som jag köpt hem fr...
https:
111 dagar sedan

Basilika och persiljesås – enkelt, krämigt och gott!

Basilika och persiljesås är en sås som min mamma lärde mig i somras. Jag har gjort den ofta sedan dess, och den är enkel att variera för att göra om den lite, jag har flera tip...
lesscarbs.se
114 dagar sedan

Olja för huden – vilken ska jag välja?

Olja för huden är ett ämne som efterfrågats av många. Det är ett av alla de önskeinlägg som jag samlade in från er på mitt Instagram-konto . Det är egentligen inte så svårt at...
lesscarbs.se
115 dagar sedan

Middagsmat – tips inför nästa vecka!

Halloj på er! Brukar ni, precis som jag, planera nästa veckas mat på helgerna? I så fall får ni lite tips här på bra mat att göra storkok av som räcker till många matlådor. Hopp...
https:
118 dagar sedan

Kålrotspasta med köttbullar i tomatsås

Kålrotspasta med köttbullar i tomatsås är en riktigt superrätt som hela familjen älskar. Du kan blanda kålrotspastan med den pasta du ger barnen om du vill smyga ner mer grönsa...
lesscarbs.se
122 dagar sedan

Grekland – bra land för lågkolhydratkost?

Halloj! I år blev det sen semester för vår del, men det funkade fint det med! En av våra semesterveckor åkte vi till Grekland och hade det verkligen lugnt och skönt :) Här komme...
https:
126 dagar sedan

Äppelmos utan socker – och tillsatser

Äppelmos utan socker är något jag ätit i hela mitt liv. Både min farfar och mamma har gjort det så länge jag kan minnas. Min mamma gjorde ett slätare mos och frös in i plastpås...
lesscarbs.se
129 dagar sedan

Dags för höstmat?

Idag blir det en massa inspirationsbilder och recept på passande höstmat. Jag gillar ju rustika grytor och långkok året om, men dessa rätter passar kanske extra fint på hösten...
https:
129 dagar sedan

Glutenfritt rödbetsbröd – min barndomsfavorit!

Glutenfritt rödbetsbröd är ett recept som bygger på min glutenfria limpa med teff och durra, men med lite modifikation. Bröden får en något jordigare och sötare smak, precis so...
lesscarbs.se
136 dagar sedan

Röd fräsch sallad

God morgon! En somrig bild får pigga upp dagens inlägg :) Dagens tips är att äta sillsallad trots att det varken är påsk eller jul! Normalt kanske man bara gör sillsallad till j...
https:
143 dagar sedan

Håll kvar sommaren!

God morgon! Idag är det 1:a september och enligt almanackan höst. Men, jag tycker nog att man kan hålla sig kvar lite vid sommarkänslan och inte hoppa direkt i raggsockorna oc...
https:
144 dagar sedan

Hemmagjord Nutella – Farligt gott och enklare än du tror!

Hemmagjord Nutella med lite extra salt tycker jag personligen är bland det godaste som finns! Egentligen är jag ingen stor chokladmänniska, men det är något med nötter + chokla...
lesscarbs.se
150 dagar sedan

Härlig gryta med spenat

Hej på er! Nu har jag sedan några veckor tillbaks ändrat om lite på utseendet här på bloggen. Vad tycker ni? Jag tycker det blev riktigt fint, hoppas ni gillar det också! Är det...
https:
152 dagar sedan

Köttfärsås med kalkon och spetskålspasta

En riktig vardagsklassiker i min smak. Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärsåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av toma...
jillsmat.se
156 dagar sedan

Härliga helg & middagstips :)

God morgon! Visst har det blivit lite svalare både i luften och i havet och kanske anar man lite höst på gång. På helgerna inleder vi dagen med morgondopp i havet och det är s...
https:
157 dagar sedan

Blue cheese chicken salad

Kycklingsallad deluxe med blue cheese-dressing och knaperstekt bacon. En riktigt läcker och matig sallad som du säkert kommer vilja göra om och om igen. Dressingen svänge...
jillsmat.se
160 dagar sedan

Glutenfri limpa – perfekt att rosta och frysa

Glutenfri limpa är något jag brukar göra till barnen och min man. De vill gärna ha bröd då och då, och då känns det bättre att baka ett bröd än att köpa ett som både är dyrar...
lesscarbs.se

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.