MAT & DRYCK
80 dagar sedan

Krämig kycklinggryta i Wonderbag

Energisnålt långkok Idag får du det recept som var med i artikeln om Wonderbag i Hemmets Journal för några veckor sen. Fick ett Facebookminne idag som påminde att det gått två år sen jag träffade Anneli Jern och Hakan Ökmen på Wonderbag Sweden för första g...
https:
82 dagar sedan

Hemgjord färskost på frökex

Gör din egen färskost I måndags hade jag och Therese Renåker vår kombinerade bokrelease och vernissage på Ecocaféet i Östersund . En riktigt trevlig tillställning där vi bjöd på en god regnbågsröra på Spröda frökex från Huså Bröd och till det kombucha, kyld i W...
https:
85 dagar sedan

Söndag på Humlehof 

Favoritrestaurangen igen. Postat i:Fest Tagged: Humlehof, kalvlever, restaurangbesök, söder
https:
86 dagar sedan

Lördagsgodis – Smultronmousse

Njutbara bär Här i Jämtland blev det inte så mycket av sommar i år, värmen kom av sig rejält. Men det gör att vi kan njuta av sommarbär länge, smultronen har börjat mogna nu i slutet på augusti. Plockade lite när jag var ute på en långpromenad häromdagen, då kom jag...
https:
87 dagar sedan

Gårdsfest

Än är det sommar i luften. Det firade vi med en spontan gårdsfest igår kväll! Hemgjorda burgare på grillen, öl och vin samt härligt sällskap. Man ska njuta av livet!Postat i:Fest Tagged: augustikväll, feststämning, gårdsfest, glädje, grill, hamburgare, sensommar, vin
https:
88 dagar sedan

Min benbuljong på Sanna Ehdins blogg

Förberedelser inför fotograferingen av buljongkok till min Långkokbok, numera med titel Gammaldags husmanskost på nytt sätt… Hälsokost Sanna Ehdin har i många år jobbat för att förbättra folkhälsan och har under den tiden hunnit skriva en ansenlig mängd böcker. ...
https:
88 dagar sedan

Sen kväll på Humlehof 

Hur mycket jag älskar att laga mat så är jag stormförtjust i att då och då sätta mig vid dukat bord. Gärna på Humlehof som är en av mina favoritrestauranger i Stockholm. Favoriträtten är deras utsökta kalvlever men denna hade … Läs mer →
https:
89 dagar sedan

Den härliga kräftskivan!

Nu är vi här igen – i kräftans tid. Som jag älskar denna härliga tradition! Jag har skrivit om det på bloggen många gånger, bland annat om när jag själv var med och fångade kräftor i Timsälven som barn på … Läs mer →
https:
90 dagar sedan

Föreläsningsturné och här hittar du Spröda frökex

Bråda dagar Tänk så mycket roligt som händer i mitt liv just nu. Kokboksarbete pågår, om nån trodde att man svänger ihop en receptbok på nolltid, ja då tror den fel. Jag hade min fantastiska fotograf Micke här och tog bilder till min och Lars-Erik Litsfeldts kokbo...
https:
90 dagar sedan

Klassisk saltgurka som på mormors tid

Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor. Saltgurka på mormors vis Det här är fortfarande den godaste saltgurka jag vet! 1 kg inläggningsgurka 50 g pepparrot 24 svartvinbärsblad … Läs...
https:
91 dagar sedan

Tänker på dig på din dag, pappa

Idag skulle min pappa ha fyllt 91. Det går inte en dag utan att jag saknar honom. Läs mer →
https:
91 dagar sedan

Info om beställning av Wonderbag

Wonderbag på picknick vid Ristafallet… Beställningsproblem Wonderbag Sweden har just nu problem med köp av långkokningspåsen Wonderbag i sin webbshop Det går för närvarande inte att genomföra en beställning på hemsidan med betalning via Klarna. Så du so...
https:
92 dagar sedan

Stockholm – ett mecka för libanesisk mat!

Libanesisk mat… Det får det verkligen att vattnas i munnen på mig! Har du testat libanesiskt? Om inte, är det verkligen på tiden! Själv blev jag först bjuden på libanesiskt hos en god vän som har sina rötter i Libanon. … Läs mer →
https:
92 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
93 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
95 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
95 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
106 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
109 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
109 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
109 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
110 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
111 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
112 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
112 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
113 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
116 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
118 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
122 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
122 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
<< Nyare Äldre >>
7 dagar sedan

Pumpa och grönkålssallad – min favorit just nu

Pumpa och grönkålssallad är väldigt näringsrikt och gott. Perfekt tillbehör eller som mättande bas i en sallad. Jag gillar att ha något bra att bulka upp salladen med och med d...
lesscarbs.se
7 dagar sedan

Nytt hårexperiment

Hej på er! För ett år sedan körde jag ju ett hårexperiment i form av optimerade och väl utvalda kosttillskott. Jag passade även på att klippa av en del av håret och ha det kor...
https:
8 dagar sedan

Gul höstsoppa

God morgon! Ifall ni inte bestämt vad ni ska äta idag men vill ha något gott, värmande och färgglatt så rekommenderar jag ett storkok av denna soppa! Perfekt att ha nästa veck...
https:
9 dagar sedan

Nu testar jag skin food

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar. Jag har läst om denna kräm på ett antal bloggar och webbsidor och krämen verkar hyllad av halva världen känn...
https:
10 dagar sedan

Perfekt fredagsmys

Ett enkelt sätt att fixa fredagsmys är ju plockmat av olika slag. Det kan vara lite olika ostar, charkuterier av god kvalitet, lite grönsaksstavar och någon god röra till att do...
https:
11 dagar sedan

Naturlig tandvård – välmående tänder och tandkött

Naturlig tandvård är något som ligger mig varmt om hjärtat. Egentligen allt som handlar om att leva rent och naturligt. Jag tror att det är rätt vanligt att se bortom maten o...
lesscarbs.se
11 dagar sedan

Söt & ekologisk

Jag gillar rävar och denna lilla söta sminkväska har jag spanat in länge. Jag önskade mig den i födelsedagspresent och fick den av min sambo :) Perfekt att ha som necessär. De...
https:
12 dagar sedan

Lättlagad kyckling med ny kryddblandning

Sist jag var och handlade köpte jag en ny rolig kryddblandning. Den heter kashmiri yakhni och är en ekologisk kryddblandning från Spicemaster. Blandningen består av koriander, s...
https:
13 dagar sedan

Kladdkaka med svarta bönor

Hej på er! Idag är det tydligen kladdkakans dag. Vill ni testa göra en variant som är både nöt-, mjöl-, socker- och mejerifri kan ni testa denna variant. Basen är svarta bönor o...
https:
14 dagar sedan

Man kan ju ändra sig, eller?

Det här med helt mejerifritt är inte helt lätt tycker jag. Jag har ju sedan länge skippat grädde, yoghurtar och liknande produkter och under en lång tid även ost (förutom getost...
https:
15 dagar sedan

Ny LCHF-kokbok: Sluta banta, gå ner i vikt

Äntligen är den här! Anna Hallén Buitenhuis nya bok som är fullproppad med både fakta och härliga, lättlagade recept. Ni som följer mig i sociala medier har väl knappas...
jillsmat.se
15 dagar sedan

Frukostförslag – bönbröd, nötsmör & varm choklad

God morgon! Söndag och vad passar då bättre än en extra god frukost! Här kommer tips på bröd, pålägg och värmande dryck :) Ha en härlig söndag! :) Som bröd föreslår jag att du t...
https:
16 dagar sedan

Höst & vinter – mys, pyssel & egentid

Hej! När det är höst, ruggigt och mörkt är det lätt att bli lite seg, slö och trött över lag. Allt är ju skönast inne i soffan insluten i en stor filt. Hösten och vintern är j...
https:
17 dagar sedan

Smulpaj med vaniljsås – perfekt efterrätt i ruggigt väder!

Smulpaj tycker jag är en perfekt höstfika när den görs med äpplen. Jag hittade på denna variant och använde mig av infrysta klyftade hemodlade äpplen. I receptet har jag valt at...
https:
18 dagar sedan

Korvrulle LCHF och Paleovänlig – YAY!

Korvrulle LCHF och Paleo. Kom igen. Kan inte stämma sa min kompis. Hur f*n skulle det gå till? Jo men det ska jag visa dig, sa jag och här är resultatet. Jag kan. Jag vill. Jag...
lesscarbs.se
18 dagar sedan

Sjuka mängder kaffe!

För några veckor sedan var jag med i en Instagram-tävling och tävlade om en årsförbrukning ekologiskt kaffe från Arvid Nordquist. Riktigt bra tävling tyckte jag eftersom deras k...
https:
19 dagar sedan

Lounge-häng & tågmat

Halloj! Tänkte snacka lite tågmat idag och eftersom jag inte har någon snygg bild på ett SJ-tåg så blir det istället en bild på ett tåg som jag åkte när jag var i Peru, nämligen...
https:
20 dagar sedan

Fylld pumpa – snabbt, enkelt och gott!

Fylld pumpa är verkligen en smarrig hösträtt. Du kan fylla med vad du vill egentligen, och servera med en god sallad. Perfekt om du har lite olika rester i frysen, då är det ba...
lesscarbs.se
20 dagar sedan

Omelettstubbar med bönröra

Nu käkar jag bönor på längden och tvären och då gäller det ju att hitta på olika bra sätt att äta dem på, det går ju inte för sig att bara sleva direkt ur burken… i alla f...
https:
21 dagar sedan

Tips på snyggt, prisvärt porslin + fototips!

Jag älskar när ni ställer frågor till mig. Det tycker jag är ett bra betyg på mitt arbete. Att ni tror att jag kan ha svaret. Att ni litar på mitt omdöme och vill höra vad ja...
lesscarbs.se
21 dagar sedan

Jobb & nöjen i Stockholm

Hej på er! Förra veckan blev det en tur upp till Stockholm för en del jobbmöten men också för att passa på att träffa familj och vänner. Jag hann med en fika med en tjejkompis...
https:
22 dagar sedan

Lyxig höstmat – lammlägg med spenatstekta grönsaker

God morgon! Jippi, nu är frysen laddad med lammkött :) Kokta lammlägg ser ju inte supersnygga ut. De blir liksom rätt gråa och inte alls så färgglada som man skulle vilja. Jag t...
https:
23 dagar sedan

Bra mat under enkla förhållanden

Älskar denna bild! Visst är den härlig? :) Ingredienserna ovan är verkligen mina basvaror som jag äter dagligen. Har man bara dessa hemma, tillsammans med en massa kryddor och k...
https:
24 dagar sedan

Banankola – paleogodis

Jag såg ett litet filmklipp på facebook för en tid sedan där någon visade en massa smarta och ibland otippade grejer som man kan laga med bananer. En av grejerna som jag blev su...
https:
25 dagar sedan

Snabb fråga och svar om D-vitamin

Här kommer en väldigt vanlig fråga angående D-vitamin. Jag har ju ett fullmaxat inlägg sedan innan om D-vitamin (med doser, förslag på sort och varför) men en vanlig följdfråga...
lesscarbs.se
25 dagar sedan

Magiskt!

Havet är så himla vackert och varierande. Allt från spegelblankt till upproriskt stormande. Lika magiskt att titta på från en klippa som att se ut över det från en segelbåt. Äve...
https:
26 dagar sedan

Mejerifritt men fett

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar. Som jag skrivit om tidigare testar jag att äta helt mejerifritt. Jag löser det genom att göra hemgjort ghe...
https:
27 dagar sedan

Mitt första inslag i Tv, hehe!

Här kommer klipp från SVT som handlar om fördomar. Vad tycker du om inslaget? Hade de klippt bra? Såklart sa jag massor av annat som inte kom med. Det var alltså påståenden som...
lesscarbs.se
27 dagar sedan

Carbonara – paleo & LCHF

Hej på er! Härom dagen testade jag att göra en ny variant på carbonar på lite olika rester jag hade i kylen. Jag hade lite vitkål, en slurk kokosgrädde, lite getost och lite ste...
https:
28 dagar sedan

Tillaga spagettipumpa – bästa sättet

Tillaga spagettipumpa är verkligen enkelt. Gott är det också. Du kan använda den som tillbehör till kött, fisk eller fågel eller fylla den med exempelvis köttfärssås. Jag har l...
lesscarbs.se
28 dagar sedan

Korv, kaffe & konsertfilm

Halloj! I onsdags var jag på bio för första gången på sjukt länge (vi snackar ÅR!), dessutom biopremiär för mig i Göteborg… kan ju vara dags efter att ha bott här i fem år...
https:
29 dagar sedan

Sötpotatis i ugn med saftiga köttfärsbiffar

Sötpotatis i ugn är verkligen en favorit hos oss. Jag gillar den extra mycket när man skivar den (med skalet) och gör krispig lök till. Hösten betyder rotfrukter och det äter v...
lesscarbs.se
29 dagar sedan

Pyssla i köket när det är tråkigt väder – tips på lätta gör-det-själv-grejer

Nu när det är höst så är det ju inte alltför sällan helt kasst väder. Visst går det att klä på sig enligt devisen ”det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläderR...
https:
30 dagar sedan

Snabb lunch med ägg på två sätt

God morgon! Ägg är verkligen ett fantastiskt livsmedel! Hur skulle jag klara mig utan ägg?! Jag äter i snitt 4 ägg om dagen, men ibland blir det nog fler. Hur många ägg äter d...
https:
31 dagar sedan

Lättfixad fika

Det enklaste blir oftast det godaste (lite Ernst-varning på det uttalandet kanske ;)). Extra gott är det så klart att äta något hemodlat. Vi har frysen full av hemgjort äppelmos...
https:
32 dagar sedan

Överraskningsfika med Mikaela

Som du säkert vet älskar jag överraskningar, att fira framgångar och att göra mina vänner glada. Jag ordnade en fika för min kompis Mikaela som nyligen lanserat en karriä...
lesscarbs.se
32 dagar sedan

Fylld zucchini med köttfärs och ost, mums!

Fylld zucchini är den perfekta restfixaren. Enkel att laga, och perfekt till enkel middag eller mättande matlådor. Jag har alltid älskat detta eftersom jag brukade äta det me...
lesscarbs.se
32 dagar sedan

Perfekt frukost

Den här lilla nätta frukosten fick jag i helgen när jag fyllde år :) Helt underbart, eller hur? :) Efter en sovmorgon inledde vi min födelsedag med ett morgondopp i havet, 12 gr...
https:
33 dagar sedan

Vilt kött – bästa köttet!

I helgen får vi hem en ny leverans av lammkött. Vi brukar ju köpa ett lamm till påsk och sedan ett till hösten. Normalt brukar vi köpa höstlammet i september, så vi var lite oro...
https:
34 dagar sedan

Tre mejerifria såser jag gillar just nu – tips!

Tre mejerifria såser jag inte får nog av. Mejerifritt är dessutom alltid poppis att lyfta. Här kommer tre favoriter just nu som passar som sås, dressing eller tillbehör till en...
lesscarbs.se

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.