MAT & DRYCK
141 dagar sedan

Krämig kycklinggryta i Wonderbag

Energisnålt långkok Idag får du det recept som var med i artikeln om Wonderbag i Hemmets Journal för några veckor sen. Fick ett Facebookminne idag som påminde att det gått två år sen jag träffade Anneli Jern och Hakan Ökmen på Wonderbag Sweden för första g...
https:
143 dagar sedan

Hemgjord färskost på frökex

Gör din egen färskost I måndags hade jag och Therese Renåker vår kombinerade bokrelease och vernissage på Ecocaféet i Östersund . En riktigt trevlig tillställning där vi bjöd på en god regnbågsröra på Spröda frökex från Huså Bröd och till det kombucha, kyld i W...
https:
146 dagar sedan

Söndag på Humlehof 

Favoritrestaurangen igen. Postat i:Fest Tagged: Humlehof, kalvlever, restaurangbesök, söder
https:
147 dagar sedan

Lördagsgodis – Smultronmousse

Njutbara bär Här i Jämtland blev det inte så mycket av sommar i år, värmen kom av sig rejält. Men det gör att vi kan njuta av sommarbär länge, smultronen har börjat mogna nu i slutet på augusti. Plockade lite när jag var ute på en långpromenad häromdagen, då kom jag...
https:
148 dagar sedan

Gårdsfest

Än är det sommar i luften. Det firade vi med en spontan gårdsfest igår kväll! Hemgjorda burgare på grillen, öl och vin samt härligt sällskap. Man ska njuta av livet!Postat i:Fest Tagged: augustikväll, feststämning, gårdsfest, glädje, grill, hamburgare, sensommar, vin
https:
149 dagar sedan

Min benbuljong på Sanna Ehdins blogg

Förberedelser inför fotograferingen av buljongkok till min Långkokbok, numera med titel Gammaldags husmanskost på nytt sätt… Hälsokost Sanna Ehdin har i många år jobbat för att förbättra folkhälsan och har under den tiden hunnit skriva en ansenlig mängd böcker. ...
https:
149 dagar sedan

Sen kväll på Humlehof 

Hur mycket jag älskar att laga mat så är jag stormförtjust i att då och då sätta mig vid dukat bord. Gärna på Humlehof som är en av mina favoritrestauranger i Stockholm. Favoriträtten är deras utsökta kalvlever men denna hade … Läs mer →
https:
150 dagar sedan

Den härliga kräftskivan!

Nu är vi här igen – i kräftans tid. Som jag älskar denna härliga tradition! Jag har skrivit om det på bloggen många gånger, bland annat om när jag själv var med och fångade kräftor i Timsälven som barn på … Läs mer →
https:
151 dagar sedan

Föreläsningsturné och här hittar du Spröda frökex

Bråda dagar Tänk så mycket roligt som händer i mitt liv just nu. Kokboksarbete pågår, om nån trodde att man svänger ihop en receptbok på nolltid, ja då tror den fel. Jag hade min fantastiska fotograf Micke här och tog bilder till min och Lars-Erik Litsfeldts kokbo...
https:
151 dagar sedan

Klassisk saltgurka som på mormors tid

Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor. Saltgurka på mormors vis Det här är fortfarande den godaste saltgurka jag vet! 1 kg inläggningsgurka 50 g pepparrot 24 svartvinbärsblad … Läs...
https:
152 dagar sedan

Tänker på dig på din dag, pappa

Idag skulle min pappa ha fyllt 91. Det går inte en dag utan att jag saknar honom. Läs mer →
https:
152 dagar sedan

Info om beställning av Wonderbag

Wonderbag på picknick vid Ristafallet… Beställningsproblem Wonderbag Sweden har just nu problem med köp av långkokningspåsen Wonderbag i sin webbshop Det går för närvarande inte att genomföra en beställning på hemsidan med betalning via Klarna. Så du so...
https:
153 dagar sedan

Stockholm – ett mecka för libanesisk mat!

Libanesisk mat… Det får det verkligen att vattnas i munnen på mig! Har du testat libanesiskt? Om inte, är det verkligen på tiden! Själv blev jag först bjuden på libanesiskt hos en god vän som har sina rötter i Libanon. … Läs mer →
https:
153 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
154 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
156 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
156 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
167 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
170 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
170 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
170 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
171 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
172 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
173 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
173 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
174 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
177 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
179 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
183 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
183 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
<< Nyare Äldre >>
15 dagar sedan

Intervju & recept – Ica Kuriren/ Bättre Hälsa

Som ni kanske vet har jag under en längre tid bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida. Tidningen är en del av Ica Kuriren och ligger med som en bilaga i deras tidning. Jag ha...
https:
17 dagar sedan

Å så här blev det!

Hej! Så här blev vår nyårsmiddag :) Inte de bästa bilderna kanske eftersom jag fotat med mobilen och det finns ju som ni vet inte så mycket ljus så här års på kvällen ;) Vi blev...
https:
17 dagar sedan

LCHF för nybörjare – ALLT du behöver på ett ställe

LCHF för nybörjare är mitt sammanfattade inlägg med det du som nybörjare behöver och kanske undrar när du är ny. På lesscarbs.se finns ju över 600 recept, och det kan vara svår...
lesscarbs.se
19 dagar sedan

Året som gått – årskrönika 2017

Hej på er! Dags för en liten summering av året som varit, eller vad säger ni? Ekofilosophie har nu funnits i tre år och i år har det verkligen hänt en hel del både på bloggen oc...
https:
20 dagar sedan

Gott nytt år!

Vill bara lite snabbt önska er alla ett gott nytt år! Vi ses nästa år! :)  Postat i:LCHF
https:
21 dagar sedan

Nyårsinspiration – Gott men få timmar i köket

Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå...
lesscarbs.se
21 dagar sedan

Det här blir vår nyårsmiddag!

Hej på er! Nu har vi bestämt vad vi ska laga för trerätters på nyårsafton. Så här blir menyn hemma hos oss! Förrätt: Blomkåls risotto med getost och bakad rödbeta Varmrätt: Hels...
https:
22 dagar sedan

Nytt projekt – ordning & reda

Hej! Nu när jag avslutat årets stora projekt som varit kokboksskrivandet kände jag att jag behövde ha nåt nytt litet projekt att ta tag i. Jag snavade över begreppet KonMari p...
https:
23 dagar sedan

En perfekt start på dagen

God morgon! Det har verkligen varit skönt med några lediga dagar i samband med julen :) Vi har hunnit med att ha min familj på middag, firat jul på landet, haft juldagsfirande m...
https:
24 dagar sedan

Vad göra med julrester + Erbjudande från DN

Vad göra med julrester egentligen? Något enkelt, gott och kanske lite nyttigare och lättare? Och hur kan man fördriva lite tid på jullovet som involverar hjärngympa och samtidi...
lesscarbs.se
24 dagar sedan

Nyårsmiddag – 3-rätters meny

Hej på er! Jag lovade innan jul att jag skulle lägga ut ett förslag på nyårsmiddag så här kommer det! Detta är ingen meny som jag själv ätit på just nyår, men jag tycker att den...
https:
25 dagar sedan

Idag blir det meatzza!

Hej! Igår hade vi lite fest här hemma, julklappsspel, drinkar och en massa skratt :) Så idag är det lite segt och då ska man så klart klämma en pizza. Min pizza är så klart me...
https:
26 dagar sedan

Vinn min kokbok via Bättre Hälsa!

Hej! Har du haft en bra julafton? Fick du inte min kokbok i julklapp så har du här en chans att vinna den istället ;) Jag har bloggat hos tidningen Bättre Hälsa ett par år och k...
https:
27 dagar sedan

Ha en mysig helg – God Jul! :)

Hej på er och godmorgon! Idag känns det inte som att prio ett är att härja runt och läsa en massa olika bloggar ;) Men, skulle ni kika in här så vill jag så klart passa på att ö...
https:
28 dagar sedan

Morotsbollar en ny favorit!

Hej! Bra godis, om man nu ska kalla det så, att göra för oss som äter lågkolhydratkost tycker jag är olika små feta bollar. Jag har gjort en mängd olika tidigare och jag testa...
https:
29 dagar sedan

Salladsbåtar med lax- och färskostrullar

Jag äter ju varken fisk eller mejeriprodukter särskilt ofta. Jag hade dock lite rester hemma som jag tänkte att ”inget får förfaras” så det var lika bra att hitta på...
https:
30 dagar sedan

Hemgjord julskinka & tips på griljering

Hej! I år har jag gjort en egen liten julskinka med hjälp av ett recept från Birgitta Höglunds fina blogg. Jag har testat detta ett år tidigare, men då blev det så där.. mest fö...
https:
31 dagar sedan

Mina goda julköttbullar

Köttbullar är både enkelt och rätt kul att göra själv. Jag gör det inte så himla ofta men till jul då minsann ska det rullas köttbullar för fulla muggar. Så i söndags fixade jag...
https:
32 dagar sedan

Beasallad – grönkålssallad med dragon, himmelskt!

Beasallad låter ju garanterat festligare än grönkålssallad med vinäger och dragon. Men det är ju egentligen sak samma. Det här är så gott att jag helt ärligt åt upp hela tallri...
lesscarbs.se
32 dagar sedan

Köp signerade ex av min kokbok Matfilosophie – perfekt företagspresent!

Hej! Vill du köpa in signerade exemplar av min kokbok Matfilosophie till ditt företag eller din arbetsplats och kanske ge bort som present till de anställda? Hör då gärna av dig...
https:
33 dagar sedan

Tips på värmande & festliga drycker!

Hej! Nu är det dags för att ge er lite tips på goda saker att dricka till julens alla måltider… och även mellan måltiderna så klart ifall du känner för det. Vad sägs om va...
https:
34 dagar sedan

Här hittar du lite av varje till årets julbord!

Halloj! Vill bara tipsa lite snabbt om att det i min stora receptbank här på bloggen finns en hel del recept på mat som passar till jul och nyår. Nästa vecka kommer det ett inlä...
https:
35 dagar sedan

Göra bivaxdukar – snabbt, billigt och enkelt!

Göra bivaxdukar, gör du inte det idag är det bäst att sätta fart! Superlätt, miljövänligt, giftfritt och ett steg att bli mer plastbantad. Dessutom en kul (och trevlig) present...
lesscarbs.se
35 dagar sedan

Matfilosophie i lokaltidningen!

Hej! Nu i veckan har jag varit med i Lokaltidningen här hemma med en liten artikel om min nya kokbok. Kul att få med en artikel och hoppas några av deras läsare blir sugna på at...
https:
36 dagar sedan

Kålbas till sallad – mer mättande och mer näring

Kålbas till sallad är perfekt om man vill göra en mättande sallad till lunch eller som tillbehör till något protein. Det här är verkligen superenkelt. Hoppas att det smakar! ...
lesscarbs.se
36 dagar sedan

Nyttigt julgodis – recept på mina favoriter!

Idag tänkte jag inspirera med lite fina bilder och recept till julbaket. Testa några av mina favoriter: smörkola, bananfudge, rostade nötter och tryfflar! Testa även baka någr...
https:
37 dagar sedan

Guldmjölk – läkande, värmande och mumsigt!

Guldmjölk är något jag brukar dricka på vintern. Varför jag inte dricker den på sommaren kan jag inte riktigt svara på mer än att den smakar extra bra när regnet eller kylan bi...
lesscarbs.se
37 dagar sedan

Middagstips & receptbank!

Hej på er! Hittade denna fina bild som jag inte postat något inlägg om. Jag tog bilden i sensomras/höstas när det fortfarande gick att sitta ute på balkongen i kvällssolen och n...
https:
38 dagar sedan

Skönhet – rent och naturligt + rabattkod

Skönhet – rent och naturligt är ju något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Kanske mest rent och naturligt och mindre när det kommer till skönhet egentligen. Men ja...
lesscarbs.se
38 dagar sedan

Full fart i helgen – trerätters, boksignering & julmarknad

Hej på er! Den här helgen var det verkligen fullt upp! Hade behövt en dag till på helgen för att vila upp mig ;) I lördags hade vi middagsbjudning med trerätters för sju persone...
https:
39 dagar sedan

Gör-det-själv-julklappar

Som jag skrev igår skulle jag återkomma idag med lite tips på gör-det-själv-julklappar. Så här kommer några grejer som du kan göra själv och ge bort i julklapp istället för at...
https:
40 dagar sedan

Inspiration & tips – bra julklappar!

God morgon! Idag delar jag med mig av lite julklappstips på grejer som jag gillar och använder mer eller mindre dagligen och har gjort så länge. Hoppas du hittar lite inspiratio...
https:
41 dagar sedan

Oxsvansgryta – gott & mättande

Hej! Jag gillar ju att testa nya ingredienser och jag har länge velat testa oxsvans. Vad jag kan minnas har jag ätit det en gång och det var på Dominikanska Republiken. Jag minn...
https:
42 dagar sedan

7 lättlagade middagar

God morgon! Tänkte att jag skulle tipsa om sju lättlagade och goda rätter att äta nästa vecka. Jag grävde lite i mitt receptarkiv och hittade dessa rätter. Hoppas du hittar någo...
https:
43 dagar sedan

Event LIDL – En underbart vanlig jul

EVENT LIDL – Här kommer en bildbomb från förra veckan. Det var min kompis Diana (känd som Diadonna) som tillsammans med Frallan och Flora hade tagit fram sitt eget julbor...
lesscarbs.se
43 dagar sedan

Fredagsmys – tilltugg!

Hej på er! Snart dags att ta helg och då är det ju gott att mysa till det lite extra. Mitt tips är att hjälpas åt att göra lite småplock och sedan sitta och mumsa i sig det i so...
https:
44 dagar sedan

Barnkniv och skalare, vilken ska jag välja?

Barnkniv. Självklart har mina barn egna knivar. Det hör lixom till när man är i köket tycker jag. Det skriver jag om i min bok Det stora matäventyret också att barnen gärna ska...
lesscarbs.se
44 dagar sedan

Vardagsgott – gott varje dag!

Hej! Det är många som ger ut kokböcker inför jul. Förutom min egna kokbok Matfilosophie och Birgitta Höglunds Bönbok, som jag tipsat om i tidigare inlägg, så ger även Anne Aobad...
https:
45 dagar sedan

Ljummen sallad med tahinidressing

Ljummen sallad är en stor höst/vinterfavorit hos mig. Enkelt att göra, gott, mättande och har många olika variationsmöjligheter. Den goda tahinidressingen kan jag äta med ske...
lesscarbs.se
45 dagar sedan

2 rester blir 1 fantastisk rätt!

Hej! Har ni det kallt och ruggigt? Tänkt dig en god, smakrik och värmande grönsakssoppa och en rökig köttfärssås, två grymt goda rätter. Slå ihop dem och ät som en rätt så bli...
https:

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.