MAT & DRYCK
321 dagar sedan

Krämig kycklinggryta i Wonderbag

Energisnålt långkok Idag får du det recept som var med i artikeln om Wonderbag i Hemmets Journal för några veckor sen. Fick ett Facebookminne idag som påminde att det gått två år sen jag träffade Anneli Jern och Hakan Ökmen på Wonderbag Sweden för första g...
https:
323 dagar sedan

Hemgjord färskost på frökex

Gör din egen färskost I måndags hade jag och Therese Renåker vår kombinerade bokrelease och vernissage på Ecocaféet i Östersund . En riktigt trevlig tillställning där vi bjöd på en god regnbågsröra på Spröda frökex från Huså Bröd och till det kombucha, kyld i W...
https:
326 dagar sedan

Söndag på Humlehof 

Favoritrestaurangen igen. Postat i:Fest Tagged: Humlehof, kalvlever, restaurangbesök, söder
https:
327 dagar sedan

Lördagsgodis – Smultronmousse

Njutbara bär Här i Jämtland blev det inte så mycket av sommar i år, värmen kom av sig rejält. Men det gör att vi kan njuta av sommarbär länge, smultronen har börjat mogna nu i slutet på augusti. Plockade lite när jag var ute på en långpromenad häromdagen, då kom jag...
https:
328 dagar sedan

Gårdsfest

Än är det sommar i luften. Det firade vi med en spontan gårdsfest igår kväll! Hemgjorda burgare på grillen, öl och vin samt härligt sällskap. Man ska njuta av livet!Postat i:Fest Tagged: augustikväll, feststämning, gårdsfest, glädje, grill, hamburgare, sensommar, vin
https:
329 dagar sedan

Min benbuljong på Sanna Ehdins blogg

Förberedelser inför fotograferingen av buljongkok till min Långkokbok, numera med titel Gammaldags husmanskost på nytt sätt… Hälsokost Sanna Ehdin har i många år jobbat för att förbättra folkhälsan och har under den tiden hunnit skriva en ansenlig mängd böcker. ...
https:
329 dagar sedan

Sen kväll på Humlehof 

Hur mycket jag älskar att laga mat så är jag stormförtjust i att då och då sätta mig vid dukat bord. Gärna på Humlehof som är en av mina favoritrestauranger i Stockholm. Favoriträtten är deras utsökta kalvlever men denna hade … Läs mer →
https:
330 dagar sedan

Den härliga kräftskivan!

Nu är vi här igen – i kräftans tid. Som jag älskar denna härliga tradition! Jag har skrivit om det på bloggen många gånger, bland annat om när jag själv var med och fångade kräftor i Timsälven som barn på … Läs mer →
https:
331 dagar sedan

Föreläsningsturné och här hittar du Spröda frökex

Bråda dagar Tänk så mycket roligt som händer i mitt liv just nu. Kokboksarbete pågår, om nån trodde att man svänger ihop en receptbok på nolltid, ja då tror den fel. Jag hade min fantastiska fotograf Micke här och tog bilder till min och Lars-Erik Litsfeldts kokbo...
https:
331 dagar sedan

Klassisk saltgurka som på mormors tid

Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor. Saltgurka på mormors vis Det här är fortfarande den godaste saltgurka jag vet! 1 kg inläggningsgurka 50 g pepparrot 24 svartvinbärsblad … Läs...
https:
332 dagar sedan

Tänker på dig på din dag, pappa

Idag skulle min pappa ha fyllt 91. Det går inte en dag utan att jag saknar honom. Läs mer →
https:
332 dagar sedan

Info om beställning av Wonderbag

Wonderbag på picknick vid Ristafallet… Beställningsproblem Wonderbag Sweden har just nu problem med köp av långkokningspåsen Wonderbag i sin webbshop Det går för närvarande inte att genomföra en beställning på hemsidan med betalning via Klarna. Så du so...
https:
333 dagar sedan

Stockholm – ett mecka för libanesisk mat!

Libanesisk mat… Det får det verkligen att vattnas i munnen på mig! Har du testat libanesiskt? Om inte, är det verkligen på tiden! Själv blev jag först bjuden på libanesiskt hos en god vän som har sina rötter i Libanon. … Läs mer →
https:
333 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
334 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
336 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
336 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
347 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
350 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
350 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
350 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
351 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
352 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
353 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
353 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
354 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
357 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
359 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
363 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
363 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
<< Nyare Äldre >>
55 dagar sedan

Bästa fikan i vårsolen :)

Hej! Istället för att göra bananpannkakor i stekpannan så brukar jag göra dem som våfflor istället. Det går himla snabbt och blir perfekt att ta med ut i solen till en kopp kaff...
https:
56 dagar sedan

Fatbombs med vit choklad – Keto/paleo/LCHF

Fatbombs med vit choklad – Äntligen kommer dessa godingar som ni såg i min Instagram-story för några dagar sedan. Jag fick massor av kommentarer och frågor när de kommer,...
lesscarbs.se
63 dagar sedan

Halloumipizza (med vitkål) – halva din, halva min

Halloumipizza (med vitkål) är en supergod skapelse som alla på mitt gym gav tummarna upp till när jag bjöd dem på det. Den är enkel att göra och väldigt god. Du kan såklart top...
lesscarbs.se
64 dagar sedan

Ta med gröten på resan!

Hej! Jag har sedan ett par månader tillbaks ätit en rejäl portion gröt till frukost. Den ser kanske inte så aptitretande ut, men jag tycker den är riktigt god och dessutom väldi...
https:
66 dagar sedan

Pljeskavica i lepinja – på Lesscarbs vis

Pljeskavica i lepinja betyder ungefär “köttfärsbiff och bröd” och det är just vad jag gjort. Detta är en typisk rätt från Balkan, och min svärmor brukar bjuda på det ibland. J...
lesscarbs.se
68 dagar sedan

Rostad fänkålslax med torkade oliver och friterade vaxbönor

Rostad fänkålslax med torkade oliver är en riktig toppenrätt som är buslätt att göra och som dessutom smakar fantastiskt gott. Du kan variera tillbehören såklart och i detta fa...
lesscarbs.se
69 dagar sedan

Dirty dozen, clean 15 – 2018 års guide från EWG

Det var ett tag sedan (2016) som jag delade EWG-s gudie sist, men jag kom ju på att den uppdateras varje år, och att jag borde dela med mig av den till dig. Den bygger ju på te...
lesscarbs.se
70 dagar sedan

Torsk med sötpotatis – snabblagat på nolltid

Torsk med sötpotatis är en väldigt god och enkel rätt som är lätt att utveckla och variera. Jag gillar den här typen av mat efter gymmet, när jag vill ha riktig mat men kansk...
lesscarbs.se
70 dagar sedan

Stort korvtest!

Halloj! Vi äter inte korv särskilt ofta, mest för att det är svårt att hitta korv med få ingredienser, hög kötthalt och dessutom är det svårt att hitta korv som är ekologisk. Ib...
https:
76 dagar sedan

Utflyktsmat – matiga wraps

Halloj! För ett tag sedan var vi iväg och kollade på lite segelbåtar och då behövde vi ha med något lämpligt att äta som lunch på vägen. Jag slängde ihop mina ost- och blomkålsb...
https:
77 dagar sedan

Fiskgratäng LCHF – barnsligt gott och enkelt!

Fiskgratäng LCHF bygger på två av mina redan befintliga recept som jag lagt ihop till en ny rätt. Man behöver inte förändra vinnande koncept mer än nödvändigt tycker jag. Betty...
lesscarbs.se
79 dagar sedan

LCHF-citronmousse

Tröttnat på chokladmousse? Ok, kanske inte. Men ibland kan det ju vara kul att testa något annat. Den här citronmoussen är riktigt god och fräsch. Perfekt som en somrig des...
jillsmat.se
79 dagar sedan

Chipotlegryta – fånigt enkel men fånigt god

Chipotlegryta med högrev var något jag blev väldigt sugen på utan att någonsin ha ätit det. Så är det ofta för mig. Kanske därför det smakar så rackarns gott när det är klart...
lesscarbs.se
80 dagar sedan

Giftfritt solskydd – till dig och barnen

Giftfritt solskydd – ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag värnar såklart om min och barnens hälsa, men också vår miljö. Jag vill lämna så lite avtryck som möjlig...
lesscarbs.se
82 dagar sedan

Veckans storkok – indisk kycklinggryta

Hej! Att jag älskar grytor, allt-i-ett-rätter och slowcooking tror jag du har koll på vid det här laget. Jag älskar också härliga kryddblandningar och rena råvaror. Här får du r...
https:
83 dagar sedan

Ugnsbakade tomater – tillbehör eller krydda

Ugnsbakade tomater är fantastiskt gott! Nu är våren och alla smarriga primörer här och det är dags att hitta lite fräscha, goda tillbehör eller kanske kryddor till de delikates...
lesscarbs.se
88 dagar sedan

Tips på tårta till helgfikat!

Hej på er! Vill ni pigga upp helgen med en tårta? Denna kan du glatt smälla i dig som middag då den mest innehåller ägg, kokosgrädde och hemgjord sylt. Mättande, sockerfritt och...
https:
92 dagar sedan

PLANTERA OM TOMATER – DEL 2 i min tomatföljetång

Plantera om tomater är andra delen i min tomatresa. Min tanke är ju som jag skrev sist att gå från plantering till en tomat i min mun. Jag bävar dock inför semester och vår bal...
lesscarbs.se
92 dagar sedan

Sås med äpple & curry (mejerifri)

Hej på er! Äpple och curry är två goda smaker som var för sig passar till fläsk. Att kombinera dessa två ingredienser i en sås blir dessutom ännu godare. Här får ni recept på en...
https:
96 dagar sedan

Hitta din favoritgröt – basrecept som är lätt att variera!

God morgon på er! Nu har jag ätit min mättande gröt som frukost i ett antal månader…  sedan i höstas faktiskt av bilden att dömma ;) Frukosten funkar fint för mig och de...
https:
97 dagar sedan

Grillsallad – ljummen med grekiska smaker

Grillsallad är nått sådär lyxigt som jag älskar när man kan välja på en buffé eller salladsbord. Jag har velat laga det länge och fota till dig, men det har aldrig blivit av fö...
lesscarbs.se
99 dagar sedan

Nu får ni se mer av min kokbok Matfilosophie!

God morgon! Eftersom min kokbok Matfilosophie inte finns ute i vanliga bokhandlar utan endast att köpa på nätet (tex bokus, adlibris eller direkt via Idus Förlag), så tänkte jag...
https:
101 dagar sedan

Aftonbladet Söndag – tävla om min kokbok Matfilosophie!

I söndags hade Aftonbladets söndagsbilaga en tävling där du kan vinna min fina kokbok Matfilosophie. Lite stort och himla kul så klart! :) Min kokbok Matfilosophie – njutbar, fä...
https:
103 dagar sedan

Äntligen ett nytt recept – viltskavsgryta med zoodles!

Hej! Nu var det ett tag sedan jag la upp ett nytt recept, så idag bjuder jag på detta goda och lättlagade recept med viltskav. Hoppas ni gillar det! Sista tiden har det blivit e...
https:
106 dagar sedan

En massa god mat!

Hej på er! Har ni haft en bra påsk? Här har det varit full fart för att hinna träffa olika delar av familjen på olika ställen, mycket god mat, lite lugn och ro, soligt väder, li...
https:
108 dagar sedan

Carrot cake pancakes

En ljuvlig kombination mellan amerikanska pannkakor och morotskaka. En riktigt lyxig helgfrukost som går hem hos både liten som stor. Inlägget Carrot cake pancake...
jillsmat.se
110 dagar sedan

LCHF-langos

Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade ”fathead-pizzadegen” som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifik...
jillsmat.se
110 dagar sedan

Gul mat – något att testa i påsk kanske?

God morgon! Ja, nu är det ju mitt i påsken så då passar det väl bra med gul mat? ;) Var tvungen att slänga på lite grönkål och en liten rödbeta för att det inte skulle bli fem n...
https:
111 dagar sedan

Bananglass – Perfekt pyssel och enkelt fika till barnen

Bananglass är något min barn verkligen älskar. De tycker att de är roliga att göra och enkla att äta. Ni kan äta dem som de är eller dra över min superenkla choklad som innehål...
lesscarbs.se
113 dagar sedan

Barnens smoothiefavoriter – i alla fall några av dem

Barnens smoothiefavoriter är många! Men här kommer några av dem. Dessutom får du 10 % rabatt på ALLT i min butik fram till den 1/4 där alla av dessa saker finns och massor av a...
lesscarbs.se
113 dagar sedan

Påskmat – recept & inspiration!

Halloj! Nu är det snart dags för påsken och all god mat som det innebär. Vad tror ni, blir det några små vårblommor till påsk eller har det varit för kallt för det? Den här bild...
https:
115 dagar sedan

Plantera tomatskivor – enkelt och roligt – del 1

Plantera tomatskivor med barnen! Det är superkul, enkelt och faktiskt rättså coolt tycker jag. Barnen blir väldigt exalterade när vi lyfter på pappret och ser vad som hänt. Det...
lesscarbs.se
116 dagar sedan

Supergott med bananvåfflor!

Hej! Idag är det visst våffeldagen, så jag tänkte spä på våffelhysterin lite men istället genom ett tips på lite hälsosammare våfflor :) Om ni äter paleo eller lite mer libera...
https:
119 dagar sedan

Veganska glutenfria pannkakor – bästa receptet!

Veganska glutenfria pannkakor är något jag gjort väldig länge här hemma, men aldrig lagt upp här på bloggen. Jag har varit orolig hur det ska mottas med ett recept som inte ä...
lesscarbs.se
121 dagar sedan

Köttfärsröra med svamp, enbär och lingon

Köttfärsröra med svamp, enbär och lingon är som en snabbvariant av renskavsgryta, eller kanske i brist på renskav. Barnen gillade det supermycket. Allt som jag serverar mos til...
lesscarbs.se
121 dagar sedan

Perfekt påskpresent istället för påskgodis!

Hej på er! Funderar du på vad du ska ge bort till dig själv eller någon annan istället för påskägg fyllda med en massa godis? I så fall vill jag tipsa om att förutom att ge bort...
https:
123 dagar sedan

Toscamuffins á la LCHF

Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som v...
jillsmat.se
124 dagar sedan

Födelsedagar & en massa god mat – helg i Stockholm

Hej på er! Förra helgen var vi uppe en sväng i Stockholm för att fira min mamma som fyllt år. Jag åkte upp en dag tidigare och passade även på att fira en av mina bästa vänner s...
https:
127 dagar sedan

Inte så långt kvar!

Hej på er! Tiden rullar iväg och snart närmar sig påsken, det är faktiskt inte så långt kvar tills dess! Kanske känns det inte direkt som att våren är på väg eftersom det vari...
https:
128 dagar sedan

Pak choi sallad – Zarkos favorit (Hans bästa godis)

Pak choi sallad skulle jag nog egentligen kalla ”Zarko-godis”, min man är helt galen i den här salladen. Jag vet egentligen inte vad det är som han älskar så mycket...
lesscarbs.se

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.