233 dagar sedan
Energisnålt långkok
Idag får du det recept som var med i artikeln om Wonderbag i Hemmets Journal för några veckor sen.
Fick ett Facebookminne idag som påminde att det gått två år sen jag träffade Anneli Jern och Hakan Ökmen på Wonderbag Sweden för första g...
https:
235 dagar sedan
Gör din egen färskost
I måndags hade jag och Therese Renåker vår kombinerade bokrelease och vernissage på Ecocaféet i Östersund .
En riktigt trevlig tillställning där vi bjöd på en god regnbågsröra på Spröda frökex från Huså Bröd och till det kombucha, kyld i W...
https:
238 dagar sedan
Favoritrestaurangen igen. Postat i:Fest Tagged: Humlehof, kalvlever, restaurangbesök, söder
https:
239 dagar sedan
Njutbara bär
Här i Jämtland blev det inte så mycket av sommar i år, värmen kom av sig rejält.
Men det gör att vi kan njuta av sommarbär länge, smultronen har börjat mogna nu i slutet på augusti.
Plockade lite när jag var ute på en långpromenad häromdagen, då kom jag...
https:
240 dagar sedan
Än är det sommar i luften. Det firade vi med en spontan gårdsfest igår kväll! Hemgjorda burgare på grillen, öl och vin samt härligt sällskap. Man ska njuta av livet!Postat i:Fest Tagged: augustikväll, feststämning, gårdsfest, glädje, grill, hamburgare, sensommar, vin
https:
241 dagar sedan
Förberedelser inför fotograferingen av buljongkok till min Långkokbok, numera med titel Gammaldags husmanskost på nytt sätt…
Hälsokost
Sanna Ehdin har i många år jobbat för att förbättra folkhälsan och har under den tiden hunnit skriva en ansenlig mängd böcker.
...
https:
241 dagar sedan
Hur mycket jag älskar att laga mat så är jag stormförtjust i att då och då sätta mig vid dukat bord. Gärna på Humlehof som är en av mina favoritrestauranger i Stockholm. Favoriträtten är deras utsökta kalvlever men denna hade … Läs mer →
https:
242 dagar sedan
Nu är vi här igen – i kräftans tid. Som jag älskar denna härliga tradition! Jag har skrivit om det på bloggen många gånger, bland annat om när jag själv var med och fångade kräftor i Timsälven som barn på … Läs mer →
https:
243 dagar sedan
Bråda dagar
Tänk så mycket roligt som händer i mitt liv just nu.
Kokboksarbete pågår, om nån trodde att man svänger ihop en receptbok på nolltid, ja då tror den fel.
Jag hade min fantastiska fotograf Micke här och tog bilder till min och Lars-Erik Litsfeldts kokbo...
https:
243 dagar sedan
Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor. Saltgurka på mormors vis Det här är fortfarande den godaste saltgurka jag vet! 1 kg inläggningsgurka 50 g pepparrot 24 svartvinbärsblad … Läs...
https:
244 dagar sedan
Idag skulle min pappa ha fyllt 91. Det går inte en dag utan att jag saknar honom. Läs mer →
https:
244 dagar sedan
Wonderbag på picknick vid Ristafallet…
Beställningsproblem
Wonderbag Sweden har just nu problem med köp av långkokningspåsen Wonderbag i sin webbshop
Det går för närvarande inte att genomföra en beställning på hemsidan med betalning via Klarna.
Så du so...
https:
245 dagar sedan
Libanesisk mat… Det får det verkligen att vattnas i munnen på mig! Har du testat libanesiskt? Om inte, är det verkligen på tiden! Själv blev jag först bjuden på libanesiskt hos en god vän som har sina rötter i Libanon. … Läs mer →
https:
245 dagar sedan
Lyxiga fiskpinnar
Fiskpinnar, kan det vara bra mat?
Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt.
Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
246 dagar sedan
Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson
Sensommarsemester
Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm.
Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat.
Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
248 dagar sedan
Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
248 dagar sedan
Höstföreläsningar
Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern.
Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
259 dagar sedan
Proteintillskott på naturlig väg
Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler.
Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
262 dagar sedan
Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
262 dagar sedan
Restsallad
Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad.
Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare.
Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
262 dagar sedan
Svamptider
Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen.
På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott.
Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
263 dagar sedan
Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson
Läskande te med tilltugg
Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck.
Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker.
Mitt iste får ist...
https:
264 dagar sedan
Utflyktsbröd
Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag.
Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans.
Idag får du ett a...
https:
265 dagar sedan
En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
265 dagar sedan
Syrlig rödkål 4 port
1 liter rödkål i bitar
ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft
Salt och peppar
50 g smör till stekning
Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar.
Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
266 dagar sedan
Söndagsläsning och brunch
Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden.
Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
269 dagar sedan
Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd…
Yra dagar
Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken.
Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
271 dagar sedan
Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
275 dagar sedan
Nyutgåvan färdig
Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet.
Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
275 dagar sedan
Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
<< Nyare
Äldre >>
53 dagar sedan
Hej! Jag har tidigare i ett antal inlägg pratat mig varm för min lilla smidiga grönsakssvarv som jag köpt hos KitchenTime.se. Jag vill bara passa på att tipsa om att den nu finn...
https:
54 dagar sedan
Vegetarisk LCHF-pizza, låter det lockande? Även om du är en inbiten köttätare tycker jag att just pizza är ett väldigt bra sätt att skippa köttet, det känns ju helt överflödigt...
lesscarbs.se
55 dagar sedan
Matchalatte är något flera av er efterfrågat, och jag vill såklart göra er nöjda och glada. Här kommer mitt recept med kakaosmör och kardemumma. Läs gärna mer om matchans egens...
lesscarbs.se
56 dagar sedan
Hej på er! På helgerna är det perfekt med något lättlagat, eftersom man gärna vill göra annat än att stå i köket. Jag känner nog lite extra för tillfället att jag vill ha lättla...
https:
59 dagar sedan
Tvätta giftfritt är något jag hållit på med i många många år. Många av mina härliga följare har bett mig skriva mer om det, och självklart ska jag göra det. Jag tänkte börja en...
lesscarbs.se
59 dagar sedan
Hej på er! I lördags var vi inne i stan och åt middag på en av, enligt oss, stans bästa restauranger :) Maten är så sjukt god och varje tugga åtföljs av ett ”mmmm” e...
https:
61 dagar sedan
Persiljesås är något jag gjorde till Martina en gång när hon var här. Av en ren slump, som det brukar vara. Hon blev helt lyrisk, och ville i princip att jag skulle sluta äta s...
lesscarbs.se
63 dagar sedan
Hej! Jag och min sambo brukar inte vara så noga med att fira alla hjärtans dag utan tycker att man ska fira lite mer spontant och i vardagen istället. Däremot har vi som traditi...
https:
65 dagar sedan
Kål- och kycklingsallad – vilken färgexplosion, eller hur? Jag älskar älskar älskar grönsaker. Kommer alltid att göra och kommer aldrig att ge upp dem för något i världen...
lesscarbs.se
67 dagar sedan
God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma...
https:
71 dagar sedan
Helgmys när det är som bäst! En matig variant på pizza är att göra botten av köttfärs. Rätten kallas meatzza och är grymt god! Denna var extra god eftersom jag slapp laga den oc...
https:
74 dagar sedan
Sista gången jag badade i havet blev den 28 oktober förra året. Slog tidigare års rekord med ett par veckor :) Förra året badade jag första gången sista februari. Då hade jag be...
https:
77 dagar sedan
När antalet matlådor i frysen börjar ta slut är det perfekt att göra ett lättlagat storkok som ger mycket mat. Vi snackar ”bulk”-mat helt enkelt :) En perfekt såda...
https:
79 dagar sedan
Hej på er! Dagens tips: Adlibris har sänkt priset på min kokbok Matfilosophie. Nu kan du köpa den för endast 159 kr! Dessutom fraktfritt! Så passa på! :) Klicka här så kommer du...
https:
80 dagar sedan
Sesamknäcke utan ägg och ost – äntligen är inlägget här som ni väntat på! Supergott, minst lika gott som mitt vanliga knäcke. Passar sig som äter äggfritt och undviker me...
lesscarbs.se
80 dagar sedan
Hej! Gillar du smarta tips som dessutom är både klimatsmarta och ekonomiska? Då har jag ett riktigt bra tips här! Jag hittade detta tips på ett instagram-konto som jag följer, e...
https:
82 dagar sedan
Hej på er! Jag har tidigare skrivit och tipsat om Birgitta Höglunds fina kokbok ”Låt bönor förändra ditt liv – kokboken”. Nu har jag fått hem både den och Birg...
https:
83 dagar sedan
Chiaägg – enkelt sätt att ersätta ägg i recept. Du behöver bara två ingredienser varav det ena har du i kranen. Toppenbra va? Jag har testat att använda dessa i min vitkå...
lesscarbs.se
85 dagar sedan
God morgon! När vi beställer hem kött från Orust köper vi alltid kycklinglårfiléer. De är stora och fina, inte alls som de man köper i butiken, och de har skinnet kvar. Mer smak...
https:
85 dagar sedan
Chiabas är min senaste grej som jag alltid har i kylen. Superbra att fylla ut smoothie med, snabbt göra en chiapudding eller använda som ersättning för ägg i bröd och liknand...
lesscarbs.se
86 dagar sedan
Giftfri event är vår roligaste etapp i och med boken! Jag och Martina kommer att hålla en rad events för att fira vår bok, kom och träffa oss, prata lite och köp boken till dig...
lesscarbs.se
87 dagar sedan
Hallå där! Som ni läst om tidigare är jag inne i rensartagen och försöker strukturera mina ägodelar genom KonMari (läs mer i tidigare inlägg här). Resultatet blir att en hel del...
https:
91 dagar sedan
Jag har länge velat testa göra egen leverpastej! Dels för att det är kul att testa göra grejer från grunden och dels för att det verkar omöjligt att hitta leverpastej som inte i...
https:
93 dagar sedan
Lyxa till de rostade grönsakerna, går det? Undrade en fin följare. Såklart det går svarade jag, och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle svara mer, tills jag kom på det...
lesscarbs.se
94 dagar sedan
Hej på er! Förra veckan bestämde jag mig för att köra en lite längre fasta igen. Tanken var först att köra en 24-timmars… men det kändes så lätt så det slutade med att det...
https:
95 dagar sedan
Sportdryck utan socker är såklart en viktig grej för mig. Den ska också vara fri från sötningsmedel och tillsatser. Den här drycken brukar jag blanda ihop när jag kör ett svett...
lesscarbs.se
96 dagar sedan
I helgen körde vi lite rensning av rester i kyl och frys. Det blev en trerätters! Soppa till förrätt, köttbullar till varmrätt och bärkaka till efterrätt (den fick dock inte var...
https:
99 dagar sedan
Hej! Härligt med helg igen! Tycker vintermörkret är jobbigt just nu och energin är inte på topp på kvällarna. Dags att pigga upp sig med lite god helgmat som dessutom är lättlag...
https:
101 dagar sedan
Jag har blivit med liten webbshop inne hos Bodystore.com. Eller ja, jag har snarare samlat mina favoriter på ett och samma ställe. Det vill jag fira med 15 % rabatt på hela kat...
lesscarbs.se
101 dagar sedan
Hej! Har du lite olika grönsaksrester som ligger i kylen och börjar se lite ledsna ut? Då är det perfekt att använda dem till att göra lite lättlagade och goda luncher eller mid...
https:
103 dagar sedan
Ifall ni inte känner för att köpa min kokbok Matfilosophie utan vill gratis-läsa den så vill jag bara tipsa om att den finns att låna på ett par bibliotek i landet. Boken går at...
https:
105 dagar sedan
Hej på er! Har ni kanske lite julskinka kvar i kylskåpet som ni funderar på vad ni ska göra med? Då är mitt tips att göra en god gratäng av skinkan! :) Har du ingen julskinka ka...
https:
107 dagar sedan
Som ni kanske vet har jag under en längre tid bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida. Tidningen är en del av Ica Kuriren och ligger med som en bilaga i deras tidning. Jag ha...
https:
109 dagar sedan
Hej! Så här blev vår nyårsmiddag :) Inte de bästa bilderna kanske eftersom jag fotat med mobilen och det finns ju som ni vet inte så mycket ljus så här års på kvällen ;) Vi blev...
https:
109 dagar sedan
LCHF för nybörjare är mitt sammanfattade inlägg med det du som nybörjare behöver och kanske undrar när du är ny. På lesscarbs.se finns ju över 600 recept, och det kan vara svår...
lesscarbs.se
111 dagar sedan
Hej på er! Dags för en liten summering av året som varit, eller vad säger ni? Ekofilosophie har nu funnits i tre år och i år har det verkligen hänt en hel del både på bloggen oc...
https:
112 dagar sedan
Vill bara lite snabbt önska er alla ett gott nytt år! Vi ses nästa år! :) Postat i:LCHF
https:
113 dagar sedan
Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå...
lesscarbs.se
113 dagar sedan
Hej på er! Nu har vi bestämt vad vi ska laga för trerätters på nyårsafton. Så här blir menyn hemma hos oss! Förrätt: Blomkåls risotto med getost och bakad rödbeta Varmrätt: Hels...
https:
114 dagar sedan
Hej! Nu när jag avslutat årets stora projekt som varit kokboksskrivandet kände jag att jag behövde ha nåt nytt litet projekt att ta tag i. Jag snavade över begreppet KonMari p...
https: