MAT & DRYCK
64 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
65 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
67 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
67 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
78 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
81 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
81 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
81 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
82 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
83 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
84 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
84 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
85 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
88 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
90 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
94 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
94 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
97 dagar sedan

Mina klimakteriebesvär har blivit bättre med hjälp av bönor

Böneffekten Som du kanske läst i mitt tidigare inlägg om bönor , så har mina klimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden. För snart 3 år sen, när jag hade fyllt 53, började jag få nattliga besvär med väldiga temperaturväxlingar, jag blev alldeles...
https:
100 dagar sedan

Turisttips och föreläsning om stress i Östersund

Stressa av… Sommaren är en tidpunkt när många verkligen kopplar av och stressar mindre än vanligt. Men efter semestern brukar det gå på för fullt igen, då kan det vara bra att lära dig hur du hanterar stressen i ditt liv bättre. Den 31 augusti på Ecocaféet...
https:
101 dagar sedan

Kokoskaka som är som en tårta…

Varför inte baka en god kaka till helgen? Den här kokoskakan är läcker som en tårta och passar både på det stora kaffekalaset och om du sitter och fikar för dig själv. Läs mer →
https:
103 dagar sedan

Bondens år på Kristinehamns hembygdsgård 

Ett besök på Kristinehamns hembygdsgård väckte minnen. Bondens år – tavlor målade av min morbror Sven A Melin. Så fint att få se detta!  Postat i:Blandat Tagged: bondens år, konst, kristinehamn, kristinehamns hembygdsgård, kulturarvet, kulturhistoria, lantbruk, märsta kr...
https:
105 dagar sedan

Angelica Taverna – fine dining i Rom

Min absoluta favorit bland restaurangerna i Rom är en riktigt fin restaurang alldeles i närheten av Vatikanen, Taverna Angelica. Jag vet inte ens var jag ska börja när jag ska försöka beskriva denna fantastiska restaurang - det räcker liksom inte att säga att det är trevligt d...
https:
106 dagar sedan

Om boken ”Låt bönor förändra ditt liv” och recept på bönsallad

Böneffekt och reklam för goda saker Du har väl inte undgått att läsa i allehanda tidningar och sociala medier om nyttan av att äta bönor? Efter att ha varit riktigt skeptiskt inställd till bönorna, så har jag nu krupit till korset och ändrat åsikt. Jag håller som bä...
https:
108 dagar sedan

Glassbulle – glasskrämbulle – desireebulle… Kärt barn har många namn!

Glassbullar... Barndomens godaste bullar, med smak av kardemumma och fyllda med en härligt len glasskräm. Godare blir det inte! Läs mer →
https:
109 dagar sedan

Tonfisksallad och boksläpp på gång

Tonfisksallad, bilden kommer ur den amerikanska utgåvan LCHF for Healthy Aging… Kokboksutgivning Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”. Om en vecka är den färdig hos tryckeriet, så du har fortfarande chan...
https:
109 dagar sedan

Och så middag på Cornelis…

Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, corneöis, Grythyttan, hjortburgare, smultronställe
https:
109 dagar sedan

Granbergsdalsfika

Äntligen är jag i Bergslagen igen! Och hur inleder man bäst en vistelse här? Med fika vid Granbergsdals hytta förstås! Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, fika, Granbergsdals hytta, kulturarvet, smultronställe, traditioner
https:
111 dagar sedan

Happy 4th of July – med amerikanska hamburgare förstås!

Idag firar USA sin nationaldag, och mina vänner "over there" har förberett sig i veckor. Varför inte fira lite du också? Själv ska jag fira med riktigt maffiga hamburgare American style. Godare burgare finns inte! Läs mer →
https:
117 dagar sedan

Kryddsmör Café de Paris, Fetaostsmör och LCHF-camping i Säffle

Kryddsmör Café de Paris Foto Mikael Eriksson Goda grilltillbehör I morgon tar jag tåget västerut, jag åker till LCHF-campingen i Säffle för att bjuda på mina frökex från Huså Bröd . För den som vill kommer jag också att berätta hur en  Wonderbag fungerar o... Väder i Paris i Mars
https:
122 dagar sedan

Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar. Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma. Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuff...
https:
<< Nyare Äldre >>
8 dagar sedan

Veckoplanering – förslag på middagsmat

För er som brukar planera kommande veckas middagsmat så här på söndagarna, och kanske dessutom sticker iväg och handla under dagen tänkte jag passa på att tipsa om min stora rec...
https:
9 dagar sedan

Halloumipommes med avokadodipp

Var beredd på att det här kommer bli din nya craving. Så gott, snabbfixat och dessutom low carb! Perfekt som snacks eller lat middag framför tv:n. Supergod tillsammans me...
jillsmat.se
9 dagar sedan

15% rabatt på fina flaskor!

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar. Halloj! Idag vill jag bara lite snabbt tipsa om att det är rabatt på fina flaskor hos bodystore.com. Flaskor...
https:
10 dagar sedan

Varm choklad

God morgon på er! Varm choklad kanske spontant inte känns som varken LCHF eller paleo, men det går så klart att göra en lågkolhydratvariant av det hela :) Igår var det ösregn oc...
https:
11 dagar sedan

Festliga, enkla och snabba tapasrätter på 30 minuter

Festliga, enkla och snabba tapasrätter. Finns det? Javisst! Tapas behöver inte vara krångligt, tidskrävande och svårt. Dessa sju tapasrätter tar mig max 30 minuter att göra, ka...
lesscarbs.se
11 dagar sedan

Höst & träning – lite segt eller?

Det känns lite som att så fort det blev oktober så kom hösten pang på, eller vad säger ni? Redan första oktober var det regnrusk, mulet och blåsigt och så har det varit en sto...
https:
12 dagar sedan

Pulled pork med ingefära och chipotle

Pulled pork kan man aldrig få för mycket av. Och inte ingefära eller chipotle heller för den delen. Därför tänkte jag att det var en bra idé att baka ihop alla till en och samm...
lesscarbs.se
12 dagar sedan

Nu kan du köpa min kokbok hos förlaget!

Helt otroligt, nu är den här! Min kokbok Matfilosophie, som jag jobbat med under större delen av året! Känns fantastiskt kul att vara klar och att den nu finns att köpa. Stort t...
https:
13 dagar sedan

Lättlagad lunch med stekt vitkål

Ibland känns det som att man inte har någon mat hemma, men har du bara lite olika grönsaker, kryddor och ägg så kan du lätt slänga ihop en både snabb, god och mättande lunch. Hä...
https:
14 dagar sedan

10 grader & sol – läge för bad!

God morgon! Senaste dagarna har det minst sagt varit lite kyligt, i alla fall på morgonen. För några dagar sedan var det bara ett par grader när jag stack iväg till jobbet. Men,...
https:
15 dagar sedan

Mina basvaror

En del råvaror slinker alltid ner i kundvagnen när vi är och handlar. En del av dem ser du på bilden ovan. Vi äter så klart en hel del ägg, så vi köper alltid plattor med ägg dä...
https:
16 dagar sedan

Afrikansk lammgryta i Wonderbag

Hej! Idag får ni recept på en lättlagad gryta med lammkött. Har du inte lammkött så kan du byta ut det mot tex högrev som också lämpar sig väl för långkok. Rätten kan så klart g...
https:
17 dagar sedan

Tre tårtor!

Hej och god morgon! Det behöver ju inte vara fest, födelsedag eller något särskilt att fira för att man ska äta tårta. I alla fall inte när det går att äta nyttiga tårtor ;) Var...
https:
18 dagar sedan

Smaksätt ditt kaffe

Jag försöker att inte dricka så himla mycket kaffe. På arbetsdagarna blir det en kopp kaffe på morgonen på jobbet och på kvällen brukar jag oftast dricka en kopp koffeinfritt ka...
https:
19 dagar sedan

Helt mejerifritt?

Med undantag för under de tre veckor jag var i väg och seglade har jag senaste tiden försökt köra helt mejerifritt. Jag har skippat smöret och bytt det mot hemgjort ghee. Övriga...
https:
20 dagar sedan

Vinnaren av min bok!

I mitt senaste inspirationsbrev annonserade jag en tävling där du kunde vinna ett signerat ex av min bok. Nu har vinnaren korats. Stort grattis Camilla!  Jag ville gärna tä...
lesscarbs.se
20 dagar sedan

Bästa nödmaten

Helgen efter att vi kom hem från vår seglingsresa gick i stort sett helt åt till att tvätta, packa upp, fixa i ordning alla grejer man haft med sig, handla mat och sova. Som tur...
https:
21 dagar sedan

Nu är bästa tiden

Höstbarn som jag är gillar jag så klart hösten lite extra mycket. Efter att ha varit bortrest i ett par veckor trodde jag att jag kanske skulle missa en del av den fina hösten (...
https:
22 dagar sedan

Underbar söndagsstek

Halloj! Söndag och första dagen i oktober! Jag gillar oktober lite extra mycket eftersom det är min födelsemånad. Naturen får fina färger och man kan njuta av lite sensommarso...
https:
23 dagar sedan

Tre favoriter i badrumsskåpet

Inlägget innehåller reklam för Bodystore i form av annonslänkar. Hej! Idag vill jag tipsa om mina tre absoluta favoriter som finns i badrumsskåpet. De har hängt med ett bra ta...
https:
24 dagar sedan

5 sorters mjuka kakor

Att baka kakor är ju onekligen rätt kul och så klart extra kul när de bara innehåller bra, rena och nyttiga ingredienser. Här kommer fem favoriter när det gäller mjuka kakor :...
https:
25 dagar sedan

Ett stort äventyr del 2 – maten!

Som jag skrev om igår har jag varit ute på en långsegling och idag tänkte jag lägga upp lite matbilder. De flesta bilderna är från när vi var i land och åt, men  några är från m...
https:
26 dagar sedan

Hemmagjord choklad – raw, vegan, keto, sockerfri

Hemmagjord choklad har jag velat testa länge, men varje gång jag fått hem kakaosmöret har några mindre personer i familjen, 6 och 3 år ätit upp allt. Haha. Ja de är för gulliga...
lesscarbs.se
26 dagar sedan

Krämig mejerifri sås

Hej på er! Ifall du inte vill ha majonnäs på allt men ändå slippa en massa mejeriprodukter så kan denna sås kanske vara något för dig :) För att slippa mejerier och få bra fette...
https:
27 dagar sedan

Ett stort äventyr – del 1

Hallå där! Om jag varit lite seg med att svara på kommentarer på bloggen senaste veckorna så beror det helt enkelt på att jag inte varit hemma på nästan tre veckor. Det blev e...
https:
28 dagar sedan

Välj svensk fågel! Och vinnarna i tävlingen är …

Välj svensk fågel! Det är dagens uppmaning. Är inte all kyckling i Sverige svensk? Nej tyvärr inte. Vet du vad kinerserna alltid frågar mig när jag är i Kina? Tror du man använ...
lesscarbs.se
28 dagar sedan

5 favoritgrytor – perfekt höstmat

God morgon! Att jag gillar långkok och grytor har ni nog inte missat. Jag äter gärna långkok året om eftersom jag tycker det är praktiskt, nyttigt och så himla gott! Långkok och...
https:
29 dagar sedan

Köttbullar med mos – barnens favorit

Köttbullar med mos gillar nog de flesta barn. Jag gör ju mos på antingen blomkål eller vitkål, och mina barn tycker att det är supergott. Perfekt att göra massor av och ha unde...
lesscarbs.se
29 dagar sedan

Kaffesumpen är tillbaks!

Hej på er! Nu var det ett bra tag sedan sist jag tipsade om att man kan använda kaffesump till ansiktspeeling! Jag gör det någon gång då och då och huden blir riktigt mjuk och f...
https:
30 dagar sedan

Bästa buljongen

Hej på er! Nu har jag samlat på mig en hel del ben från olika köttstycken så det är dags att koka lite ny benbuljong. Det var ett bra tag sedan sist, men det är ju inte alla köt...
https:
31 dagar sedan

5 grymma rätter med äggbrödsrulle som bas

Hej på er! Idag har jag samlat ihop mina fem favoriter när det kommer till påhittiga och goda grejer att göra med äggbrödsrullar som bas. De funkar fint både till fika, förrätte...
https:
32 dagar sedan

God röra att ha på ägg

God morgon! Som jag berättat om tidigare så har även jag lagt till lite bönor till min kost. Jag har hittat en bra variant på tetra som innehåller ekologiska bönor av lite olika...
https:
33 dagar sedan

Bästa lågkolhydratspagettin!

Det finns en hel del olika varianter på ersättning till pasta. Det finns olika nudlar och liknande som ser ut som pasta i både form och konsistens. Jag har testat några av dessa...
https:
34 dagar sedan

En sorts bantning som jag gillar

Hej på er! Jag har som ni vet ingen bantningshistoria bakom mig som anledning till att äta lågkolhydratkost. Det är jag så klart väldigt tacksam för. En annan slags bantning som...
https:
35 dagar sedan

Lesscarbs kök – före och efter renoveringen

Lesscarbs kök är en resa i mitt liv som jag hittills genomfört två gånger. Jag älskar att köpa renoveringsobjekt och renovera. Jag nöjer mig inte med ”okej standard”...
lesscarbs.se
35 dagar sedan

Godaste currygryta

Hej på er! Nu är det mycket grytor som gäller. Jag gillar ju det året runt, men kanske är det mer höstmat än högsommarmat. Mitt tips för att tycka att det är sommarmat också ä...
https:
36 dagar sedan

Bästa formen – orka mer i höst & vinter

Hej på er! Inför sommaren och semestern snackas det alltid om att komma-igång och hitta formen för att kunna glassa runt på stranden. Samma sak är det efter nyår, då är det löft...
https:
37 dagar sedan

Zucchinipaj LCHF, Paleo och clean mat!

Zucchinipaj är ett måste på hösten tycker jag när all zucchini (och squash) börjar dyka upp. Jag gillar paj för att det funkar både varmt och kallt, och för att det är så lät...
lesscarbs.se
37 dagar sedan

Glutenfria frörutor med ost

Supergoda och lättbakade frörutor som är lite som en mix mellan ett mjukt bröd och kex. Snåla inte med dina favoritpålägg och du har en mättande och supergod frukost. Bli...
jillsmat.se
37 dagar sedan

Snabblagad sidfläskgryta

Hej på er! Vill ni ha tips på lättlagad middagsmat? Vilken tur ni har i så fall, för idag får ni recept på en lättlagad rätt med sidfläsk. Jag serverar denna med en massa goda g...
https: