MAT & DRYCK
245 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
246 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
248 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
248 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
259 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
262 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
262 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
262 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
263 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
264 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
265 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
265 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
266 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
269 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
271 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
275 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
275 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
278 dagar sedan

Mina klimakteriebesvär har blivit bättre med hjälp av bönor

Böneffekten Som du kanske läst i mitt tidigare inlägg om bönor , så har mina klimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden. För snart 3 år sen, när jag hade fyllt 53, började jag få nattliga besvär med väldiga temperaturväxlingar, jag blev alldeles...
https:
281 dagar sedan

Turisttips och föreläsning om stress i Östersund

Stressa av… Sommaren är en tidpunkt när många verkligen kopplar av och stressar mindre än vanligt. Men efter semestern brukar det gå på för fullt igen, då kan det vara bra att lära dig hur du hanterar stressen i ditt liv bättre. Den 31 augusti på Ecocaféet...
https:
282 dagar sedan

Kokoskaka som är som en tårta…

Varför inte baka en god kaka till helgen? Den här kokoskakan är läcker som en tårta och passar både på det stora kaffekalaset och om du sitter och fikar för dig själv. Läs mer →
https:
284 dagar sedan

Bondens år på Kristinehamns hembygdsgård 

Ett besök på Kristinehamns hembygdsgård väckte minnen. Bondens år – tavlor målade av min morbror Sven A Melin. Så fint att få se detta!  Postat i:Blandat Tagged: bondens år, konst, kristinehamn, kristinehamns hembygdsgård, kulturarvet, kulturhistoria, lantbruk, märsta kr...
https:
286 dagar sedan

Angelica Taverna – fine dining i Rom

Min absoluta favorit bland restaurangerna i Rom är en riktigt fin restaurang alldeles i närheten av Vatikanen, Taverna Angelica. Jag vet inte ens var jag ska börja när jag ska försöka beskriva denna fantastiska restaurang - det räcker liksom inte att säga att det är trevligt d...
https:
287 dagar sedan

Om boken ”Låt bönor förändra ditt liv” och recept på bönsallad

Böneffekt och reklam för goda saker Du har väl inte undgått att läsa i allehanda tidningar och sociala medier om nyttan av att äta bönor? Efter att ha varit riktigt skeptiskt inställd till bönorna, så har jag nu krupit till korset och ändrat åsikt. Jag håller som bä...
https:
289 dagar sedan

Glassbulle – glasskrämbulle – desireebulle… Kärt barn har många namn!

Glassbullar... Barndomens godaste bullar, med smak av kardemumma och fyllda med en härligt len glasskräm. Godare blir det inte! Läs mer →
https:
290 dagar sedan

Tonfisksallad och boksläpp på gång

Tonfisksallad, bilden kommer ur den amerikanska utgåvan LCHF for Healthy Aging… Kokboksutgivning Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”. Om en vecka är den färdig hos tryckeriet, så du har fortfarande chan...
https:
290 dagar sedan

Och så middag på Cornelis…

Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, corneöis, Grythyttan, hjortburgare, smultronställe
https:
290 dagar sedan

Granbergsdalsfika

Äntligen är jag i Bergslagen igen! Och hur inleder man bäst en vistelse här? Med fika vid Granbergsdals hytta förstås! Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, fika, Granbergsdals hytta, kulturarvet, smultronställe, traditioner
https:
292 dagar sedan

Happy 4th of July – med amerikanska hamburgare förstås!

Idag firar USA sin nationaldag, och mina vänner "over there" har förberett sig i veckor. Varför inte fira lite du också? Själv ska jag fira med riktigt maffiga hamburgare American style. Godare burgare finns inte! Läs mer →
https:
298 dagar sedan

Kryddsmör Café de Paris, Fetaostsmör och LCHF-camping i Säffle

Kryddsmör Café de Paris Foto Mikael Eriksson Goda grilltillbehör I morgon tar jag tåget västerut, jag åker till LCHF-campingen i Säffle för att bjuda på mina frökex från Huså Bröd . För den som vill kommer jag också att berätta hur en  Wonderbag fungerar o... Väder i Paris i Mars
https:
303 dagar sedan

Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar. Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma. Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuff...
https:
<< Nyare Äldre >>
53 dagar sedan

Grönsakssvarv – recept & tips på bra produkt (med rabatt just nu!)

Hej! Jag har tidigare i ett antal inlägg pratat mig varm för min lilla smidiga grönsakssvarv som jag köpt hos KitchenTime.se. Jag vill bara passa på att tipsa om att den nu finn...
https:
54 dagar sedan

Vegetarisk LCHF-pizza – snabb och enkel

Vegetarisk LCHF-pizza, låter det lockande? Även om du är en inbiten köttätare tycker jag att just pizza är ett väldigt bra sätt att skippa köttet, det känns ju helt överflödigt...
lesscarbs.se
55 dagar sedan

Matchalatte med kakaosmör och kardemumma

Matchalatte är något flera av er efterfrågat, och jag vill såklart göra er nöjda och glada. Här kommer mitt recept med kakaosmör och kardemumma. Läs gärna mer om matchans egens...
lesscarbs.se
56 dagar sedan

Pytt-i-panna – enkel & mättande helgmiddag

Hej på er! På helgerna är det perfekt med något lättlagat, eftersom man gärna vill göra annat än att stå i köket. Jag känner nog lite extra för tillfället att jag vill ha lättla...
https:
59 dagar sedan

Tvätta giftfritt – mina bästa tips och råd

Tvätta giftfritt är något jag hållit på med i många många år. Många av mina härliga följare har bett mig skriva mer om det, och självklart ska jag göra det. Jag tänkte börja en...
lesscarbs.se
59 dagar sedan

Promenad & fantastisk middag (restaurangtips Göteborg!)

Hej på er! I lördags var vi inne i stan och åt middag på en av, enligt oss, stans bästa restauranger :) Maten är så sjukt god och varje tugga åtföljs av ett ”mmmm” e...
https:
61 dagar sedan

Persiljesås – Martinas favorit som passar till allt!

Persiljesås är något jag gjorde till Martina en gång när hon var här. Av en ren slump, som det brukar vara. Hon blev helt lyrisk, och ville i princip att jag skulle sluta äta s...
lesscarbs.se
63 dagar sedan

Liten överraskning mitt i veckan

Hej! Jag och min sambo brukar inte vara så noga med att fira alla hjärtans dag utan tycker att man ska fira lite mer spontant och i vardagen istället. Däremot har vi som traditi...
https:
65 dagar sedan

Kål- och kycklingsallad – färgexplosion till lunch eller middag

Kål- och kycklingsallad – vilken färgexplosion, eller hur? Jag älskar älskar älskar grönsaker. Kommer alltid att göra och kommer aldrig att ge upp dem för något i världen...
lesscarbs.se
67 dagar sedan

Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd

God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma...
https:
71 dagar sedan

Helgmys – pizza!

Helgmys när det är som bäst! En matig variant på pizza är att göra botten av köttfärs. Rätten kallas meatzza och är grymt god! Denna var extra god eftersom jag slapp laga den oc...
https:
74 dagar sedan

Dags för ett dopp?

Sista gången jag badade i havet blev den 28 oktober förra året. Slog tidigare års rekord med ett par veckor :) Förra året badade jag första gången sista februari. Då hade jag be...
https:
77 dagar sedan

Enkel matlagning som ger många matlådor

När antalet matlådor i frysen börjar ta slut är det perfekt att göra ett lättlagat storkok som ger mycket mat. Vi snackar ”bulk”-mat helt enkelt :) En perfekt såda...
https:
79 dagar sedan

Superpris på min kokbok Matfilosophie hos Adlibris!

Hej på er! Dagens tips: Adlibris har sänkt priset på min kokbok Matfilosophie. Nu kan du köpa den för endast 159 kr! Dessutom fraktfritt! Så passa på! :) Klicka här så kommer du...
https:
80 dagar sedan

Sesamknäcke utan ägg och ost – yes!

Sesamknäcke utan ägg och ost – äntligen är inlägget här som ni väntat på! Supergott, minst lika gott som mitt vanliga knäcke. Passar sig som äter äggfritt och undviker me...
lesscarbs.se
80 dagar sedan

Smarta grejer – superbra hårsnoddar som du lätt gör själv!

Hej! Gillar du smarta tips som dessutom är både klimatsmarta och ekonomiska? Då har jag ett riktigt bra tips här! Jag hittade detta tips på ett instagram-konto som jag följer, e...
https:
82 dagar sedan

Birgitta Höglund x 2

Hej på er! Jag har tidigare skrivit och tipsat om Birgitta Höglunds fina kokbok ”Låt bönor förändra ditt liv – kokboken”. Nu har jag fått hem både den och Birg...
https:
83 dagar sedan

Chiaägg – Ersätta ägg i recept, snabbt och lätt!

Chiaägg – enkelt sätt att ersätta ägg i recept. Du behöver bara två ingredienser varav det ena har du i kranen. Toppenbra va? Jag har testat att använda dessa i min vitkå...
lesscarbs.se
85 dagar sedan

Kycklinggryta från Matfilosophie

God morgon! När vi beställer hem kött från Orust köper vi alltid kycklinglårfiléer. De är stora och fina, inte alls som de man köper i butiken, och de har skinnet kvar. Mer smak...
https:
85 dagar sedan

Chiabas – Perfekt grund att ha i kylskåpet

Chiabas är min senaste grej som jag alltid har i kylen. Superbra att fylla ut smoothie med, snabbt göra en chiapudding eller använda som ersättning för ägg i bröd och liknand...
lesscarbs.se
86 dagar sedan

Giftfri event – Träffa mig och Martina – kommande events!

Giftfri event är vår roligaste etapp i och med boken! Jag och Martina kommer att hålla en rad events för att fira vår bok, kom och träffa oss, prata lite och köp boken till dig...
lesscarbs.se
87 dagar sedan

Minimerad livsstil – badrumsskåpet

Hallå där! Som ni läst om tidigare är jag inne i rensartagen och försöker strukturera mina ägodelar genom KonMari (läs mer i tidigare inlägg här). Resultatet blir att en hel del...
https:
91 dagar sedan

Hemgjord leverpastej – gott, prisvärt & enkelt!

Jag har länge velat testa göra egen leverpastej! Dels för att det är kul att testa göra grejer från grunden och dels för att det verkar omöjligt att hitta leverpastej som inte i...
https:
93 dagar sedan

Lyxa till de rostade grönsakerna – med enkla knep!

Lyxa till de rostade grönsakerna, går det? Undrade en fin följare. Såklart det går svarade jag, och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle svara mer, tills jag kom på det...
lesscarbs.se
94 dagar sedan

48 timmar

Hej på er! Förra veckan bestämde jag mig för att köra en lite längre fasta igen. Tanken var först att köra en 24-timmars… men det kändes så lätt så det slutade med att det...
https:
95 dagar sedan

Sportdryck utan socker – Perfekt extra knuff!

Sportdryck utan socker är såklart en viktig grej för mig. Den ska också vara fri från sötningsmedel och tillsatser. Den här drycken brukar jag blanda ihop när jag kör ett svett...
lesscarbs.se
96 dagar sedan

Värmande soppa & goda köttbullar

I helgen körde vi lite rensning av rester i kyl och frys. Det blev en trerätters! Soppa till förrätt, köttbullar till varmrätt och bärkaka till efterrätt (den fick dock inte var...
https:
99 dagar sedan

Helstekt fläskytterfilé med curryfrästa grönsaker – lättlagad helgmat

Hej! Härligt med helg igen! Tycker vintermörkret är jobbigt just nu och energin är inte på topp på kvällarna. Dags att pigga upp sig med lite god helgmat som dessutom är lättlag...
https:
101 dagar sedan

Min egen shop hos Bodystore.com – yey!

Jag har blivit med liten webbshop inne hos Bodystore.com. Eller ja, jag har snarare samlat mina favoriter på ett och samma ställe. Det vill jag fira med 15 % rabatt på hela kat...
lesscarbs.se
101 dagar sedan

Minska matsvinnet – 5 goda rätter på rester

Hej! Har du lite olika grönsaksrester som ligger i kylen och börjar se lite ledsna ut? Då är det perfekt att använda dem till att göra lite lättlagade och goda luncher eller mid...
https:
103 dagar sedan

Låna på bibliotek

Ifall ni inte känner för att köpa min kokbok Matfilosophie utan vill gratis-läsa den så vill jag bara tipsa om att den finns att låna på ett par bibliotek i landet. Boken går at...
https:
105 dagar sedan

God rätt på resterna av julskinkan

Hej på er! Har ni kanske lite julskinka kvar i kylskåpet som ni funderar på vad ni ska göra med? Då är mitt tips att göra en god gratäng av skinkan! :) Har du ingen julskinka ka...
https:
107 dagar sedan

Intervju & recept – Ica Kuriren/ Bättre Hälsa

Som ni kanske vet har jag under en längre tid bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida. Tidningen är en del av Ica Kuriren och ligger med som en bilaga i deras tidning. Jag ha...
https:
109 dagar sedan

Å så här blev det!

Hej! Så här blev vår nyårsmiddag :) Inte de bästa bilderna kanske eftersom jag fotat med mobilen och det finns ju som ni vet inte så mycket ljus så här års på kvällen ;) Vi blev...
https:
109 dagar sedan

LCHF för nybörjare – ALLT du behöver på ett ställe

LCHF för nybörjare är mitt sammanfattade inlägg med det du som nybörjare behöver och kanske undrar när du är ny. På lesscarbs.se finns ju över 600 recept, och det kan vara svår...
lesscarbs.se
111 dagar sedan

Året som gått – årskrönika 2017

Hej på er! Dags för en liten summering av året som varit, eller vad säger ni? Ekofilosophie har nu funnits i tre år och i år har det verkligen hänt en hel del både på bloggen oc...
https:
112 dagar sedan

Gott nytt år!

Vill bara lite snabbt önska er alla ett gott nytt år! Vi ses nästa år! :)  Postat i:LCHF
https:
113 dagar sedan

Nyårsinspiration – Gott men få timmar i köket

Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå...
lesscarbs.se
113 dagar sedan

Det här blir vår nyårsmiddag!

Hej på er! Nu har vi bestämt vad vi ska laga för trerätters på nyårsafton. Så här blir menyn hemma hos oss! Förrätt: Blomkåls risotto med getost och bakad rödbeta Varmrätt: Hels...
https:
114 dagar sedan

Nytt projekt – ordning & reda

Hej! Nu när jag avslutat årets stora projekt som varit kokboksskrivandet kände jag att jag behövde ha nåt nytt litet projekt att ta tag i. Jag snavade över begreppet KonMari p...
https:

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.