MAT & DRYCK
153 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
154 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
156 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
156 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
167 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
170 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
170 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
170 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
171 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
172 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
173 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
173 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
174 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
177 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
179 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
183 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
183 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
186 dagar sedan

Mina klimakteriebesvär har blivit bättre med hjälp av bönor

Böneffekten Som du kanske läst i mitt tidigare inlägg om bönor , så har mina klimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden. För snart 3 år sen, när jag hade fyllt 53, började jag få nattliga besvär med väldiga temperaturväxlingar, jag blev alldeles...
https:
189 dagar sedan

Turisttips och föreläsning om stress i Östersund

Stressa av… Sommaren är en tidpunkt när många verkligen kopplar av och stressar mindre än vanligt. Men efter semestern brukar det gå på för fullt igen, då kan det vara bra att lära dig hur du hanterar stressen i ditt liv bättre. Den 31 augusti på Ecocaféet...
https:
190 dagar sedan

Kokoskaka som är som en tårta…

Varför inte baka en god kaka till helgen? Den här kokoskakan är läcker som en tårta och passar både på det stora kaffekalaset och om du sitter och fikar för dig själv. Läs mer →
https:
192 dagar sedan

Bondens år på Kristinehamns hembygdsgård 

Ett besök på Kristinehamns hembygdsgård väckte minnen. Bondens år – tavlor målade av min morbror Sven A Melin. Så fint att få se detta!  Postat i:Blandat Tagged: bondens år, konst, kristinehamn, kristinehamns hembygdsgård, kulturarvet, kulturhistoria, lantbruk, märsta kr...
https:
194 dagar sedan

Angelica Taverna – fine dining i Rom

Min absoluta favorit bland restaurangerna i Rom är en riktigt fin restaurang alldeles i närheten av Vatikanen, Taverna Angelica. Jag vet inte ens var jag ska börja när jag ska försöka beskriva denna fantastiska restaurang - det räcker liksom inte att säga att det är trevligt d...
https:
195 dagar sedan

Om boken ”Låt bönor förändra ditt liv” och recept på bönsallad

Böneffekt och reklam för goda saker Du har väl inte undgått att läsa i allehanda tidningar och sociala medier om nyttan av att äta bönor? Efter att ha varit riktigt skeptiskt inställd till bönorna, så har jag nu krupit till korset och ändrat åsikt. Jag håller som bä...
https:
197 dagar sedan

Glassbulle – glasskrämbulle – desireebulle… Kärt barn har många namn!

Glassbullar... Barndomens godaste bullar, med smak av kardemumma och fyllda med en härligt len glasskräm. Godare blir det inte! Läs mer →
https:
198 dagar sedan

Tonfisksallad och boksläpp på gång

Tonfisksallad, bilden kommer ur den amerikanska utgåvan LCHF for Healthy Aging… Kokboksutgivning Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”. Om en vecka är den färdig hos tryckeriet, så du har fortfarande chan...
https:
198 dagar sedan

Och så middag på Cornelis…

Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, corneöis, Grythyttan, hjortburgare, smultronställe
https:
198 dagar sedan

Granbergsdalsfika

Äntligen är jag i Bergslagen igen! Och hur inleder man bäst en vistelse här? Med fika vid Granbergsdals hytta förstås! Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, fika, Granbergsdals hytta, kulturarvet, smultronställe, traditioner
https:
200 dagar sedan

Happy 4th of July – med amerikanska hamburgare förstås!

Idag firar USA sin nationaldag, och mina vänner "over there" har förberett sig i veckor. Varför inte fira lite du också? Själv ska jag fira med riktigt maffiga hamburgare American style. Godare burgare finns inte! Läs mer →
https:
206 dagar sedan

Kryddsmör Café de Paris, Fetaostsmör och LCHF-camping i Säffle

Kryddsmör Café de Paris Foto Mikael Eriksson Goda grilltillbehör I morgon tar jag tåget västerut, jag åker till LCHF-campingen i Säffle för att bjuda på mina frökex från Huså Bröd . För den som vill kommer jag också att berätta hur en  Wonderbag fungerar o... Väder i Paris i Mars
https:
211 dagar sedan

Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar. Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma. Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuff...
https:
<< Nyare Äldre >>
15 dagar sedan

Intervju & recept – Ica Kuriren/ Bättre Hälsa

Som ni kanske vet har jag under en längre tid bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida. Tidningen är en del av Ica Kuriren och ligger med som en bilaga i deras tidning. Jag ha...
https:
17 dagar sedan

Å så här blev det!

Hej! Så här blev vår nyårsmiddag :) Inte de bästa bilderna kanske eftersom jag fotat med mobilen och det finns ju som ni vet inte så mycket ljus så här års på kvällen ;) Vi blev...
https:
17 dagar sedan

LCHF för nybörjare – ALLT du behöver på ett ställe

LCHF för nybörjare är mitt sammanfattade inlägg med det du som nybörjare behöver och kanske undrar när du är ny. På lesscarbs.se finns ju över 600 recept, och det kan vara svår...
lesscarbs.se
19 dagar sedan

Året som gått – årskrönika 2017

Hej på er! Dags för en liten summering av året som varit, eller vad säger ni? Ekofilosophie har nu funnits i tre år och i år har det verkligen hänt en hel del både på bloggen oc...
https:
20 dagar sedan

Gott nytt år!

Vill bara lite snabbt önska er alla ett gott nytt år! Vi ses nästa år! :)  Postat i:LCHF
https:
21 dagar sedan

Nyårsinspiration – Gott men få timmar i köket

Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå...
lesscarbs.se
21 dagar sedan

Det här blir vår nyårsmiddag!

Hej på er! Nu har vi bestämt vad vi ska laga för trerätters på nyårsafton. Så här blir menyn hemma hos oss! Förrätt: Blomkåls risotto med getost och bakad rödbeta Varmrätt: Hels...
https:
22 dagar sedan

Nytt projekt – ordning & reda

Hej! Nu när jag avslutat årets stora projekt som varit kokboksskrivandet kände jag att jag behövde ha nåt nytt litet projekt att ta tag i. Jag snavade över begreppet KonMari p...
https:
23 dagar sedan

En perfekt start på dagen

God morgon! Det har verkligen varit skönt med några lediga dagar i samband med julen :) Vi har hunnit med att ha min familj på middag, firat jul på landet, haft juldagsfirande m...
https:
24 dagar sedan

Vad göra med julrester + Erbjudande från DN

Vad göra med julrester egentligen? Något enkelt, gott och kanske lite nyttigare och lättare? Och hur kan man fördriva lite tid på jullovet som involverar hjärngympa och samtidi...
lesscarbs.se
24 dagar sedan

Nyårsmiddag – 3-rätters meny

Hej på er! Jag lovade innan jul att jag skulle lägga ut ett förslag på nyårsmiddag så här kommer det! Detta är ingen meny som jag själv ätit på just nyår, men jag tycker att den...
https:
25 dagar sedan

Idag blir det meatzza!

Hej! Igår hade vi lite fest här hemma, julklappsspel, drinkar och en massa skratt :) Så idag är det lite segt och då ska man så klart klämma en pizza. Min pizza är så klart me...
https:
26 dagar sedan

Vinn min kokbok via Bättre Hälsa!

Hej! Har du haft en bra julafton? Fick du inte min kokbok i julklapp så har du här en chans att vinna den istället ;) Jag har bloggat hos tidningen Bättre Hälsa ett par år och k...
https:
27 dagar sedan

Ha en mysig helg – God Jul! :)

Hej på er och godmorgon! Idag känns det inte som att prio ett är att härja runt och läsa en massa olika bloggar ;) Men, skulle ni kika in här så vill jag så klart passa på att ö...
https:
28 dagar sedan

Morotsbollar en ny favorit!

Hej! Bra godis, om man nu ska kalla det så, att göra för oss som äter lågkolhydratkost tycker jag är olika små feta bollar. Jag har gjort en mängd olika tidigare och jag testa...
https:
29 dagar sedan

Salladsbåtar med lax- och färskostrullar

Jag äter ju varken fisk eller mejeriprodukter särskilt ofta. Jag hade dock lite rester hemma som jag tänkte att ”inget får förfaras” så det var lika bra att hitta på...
https:
30 dagar sedan

Hemgjord julskinka & tips på griljering

Hej! I år har jag gjort en egen liten julskinka med hjälp av ett recept från Birgitta Höglunds fina blogg. Jag har testat detta ett år tidigare, men då blev det så där.. mest fö...
https:
31 dagar sedan

Mina goda julköttbullar

Köttbullar är både enkelt och rätt kul att göra själv. Jag gör det inte så himla ofta men till jul då minsann ska det rullas köttbullar för fulla muggar. Så i söndags fixade jag...
https:
32 dagar sedan

Beasallad – grönkålssallad med dragon, himmelskt!

Beasallad låter ju garanterat festligare än grönkålssallad med vinäger och dragon. Men det är ju egentligen sak samma. Det här är så gott att jag helt ärligt åt upp hela tallri...
lesscarbs.se
32 dagar sedan

Köp signerade ex av min kokbok Matfilosophie – perfekt företagspresent!

Hej! Vill du köpa in signerade exemplar av min kokbok Matfilosophie till ditt företag eller din arbetsplats och kanske ge bort som present till de anställda? Hör då gärna av dig...
https:
33 dagar sedan

Tips på värmande & festliga drycker!

Hej! Nu är det dags för att ge er lite tips på goda saker att dricka till julens alla måltider… och även mellan måltiderna så klart ifall du känner för det. Vad sägs om va...
https:
34 dagar sedan

Här hittar du lite av varje till årets julbord!

Halloj! Vill bara tipsa lite snabbt om att det i min stora receptbank här på bloggen finns en hel del recept på mat som passar till jul och nyår. Nästa vecka kommer det ett inlä...
https:
35 dagar sedan

Göra bivaxdukar – snabbt, billigt och enkelt!

Göra bivaxdukar, gör du inte det idag är det bäst att sätta fart! Superlätt, miljövänligt, giftfritt och ett steg att bli mer plastbantad. Dessutom en kul (och trevlig) present...
lesscarbs.se
35 dagar sedan

Matfilosophie i lokaltidningen!

Hej! Nu i veckan har jag varit med i Lokaltidningen här hemma med en liten artikel om min nya kokbok. Kul att få med en artikel och hoppas några av deras läsare blir sugna på at...
https:
36 dagar sedan

Kålbas till sallad – mer mättande och mer näring

Kålbas till sallad är perfekt om man vill göra en mättande sallad till lunch eller som tillbehör till något protein. Det här är verkligen superenkelt. Hoppas att det smakar! ...
lesscarbs.se
36 dagar sedan

Nyttigt julgodis – recept på mina favoriter!

Idag tänkte jag inspirera med lite fina bilder och recept till julbaket. Testa några av mina favoriter: smörkola, bananfudge, rostade nötter och tryfflar! Testa även baka någr...
https:
37 dagar sedan

Guldmjölk – läkande, värmande och mumsigt!

Guldmjölk är något jag brukar dricka på vintern. Varför jag inte dricker den på sommaren kan jag inte riktigt svara på mer än att den smakar extra bra när regnet eller kylan bi...
lesscarbs.se
37 dagar sedan

Middagstips & receptbank!

Hej på er! Hittade denna fina bild som jag inte postat något inlägg om. Jag tog bilden i sensomras/höstas när det fortfarande gick att sitta ute på balkongen i kvällssolen och n...
https:
38 dagar sedan

Skönhet – rent och naturligt + rabattkod

Skönhet – rent och naturligt är ju något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Kanske mest rent och naturligt och mindre när det kommer till skönhet egentligen. Men ja...
lesscarbs.se
38 dagar sedan

Full fart i helgen – trerätters, boksignering & julmarknad

Hej på er! Den här helgen var det verkligen fullt upp! Hade behövt en dag till på helgen för att vila upp mig ;) I lördags hade vi middagsbjudning med trerätters för sju persone...
https:
39 dagar sedan

Gör-det-själv-julklappar

Som jag skrev igår skulle jag återkomma idag med lite tips på gör-det-själv-julklappar. Så här kommer några grejer som du kan göra själv och ge bort i julklapp istället för at...
https:
40 dagar sedan

Inspiration & tips – bra julklappar!

God morgon! Idag delar jag med mig av lite julklappstips på grejer som jag gillar och använder mer eller mindre dagligen och har gjort så länge. Hoppas du hittar lite inspiratio...
https:
41 dagar sedan

Oxsvansgryta – gott & mättande

Hej! Jag gillar ju att testa nya ingredienser och jag har länge velat testa oxsvans. Vad jag kan minnas har jag ätit det en gång och det var på Dominikanska Republiken. Jag minn...
https:
42 dagar sedan

7 lättlagade middagar

God morgon! Tänkte att jag skulle tipsa om sju lättlagade och goda rätter att äta nästa vecka. Jag grävde lite i mitt receptarkiv och hittade dessa rätter. Hoppas du hittar någo...
https:
43 dagar sedan

Event LIDL – En underbart vanlig jul

EVENT LIDL – Här kommer en bildbomb från förra veckan. Det var min kompis Diana (känd som Diadonna) som tillsammans med Frallan och Flora hade tagit fram sitt eget julbor...
lesscarbs.se
43 dagar sedan

Fredagsmys – tilltugg!

Hej på er! Snart dags att ta helg och då är det ju gott att mysa till det lite extra. Mitt tips är att hjälpas åt att göra lite småplock och sedan sitta och mumsa i sig det i so...
https:
44 dagar sedan

Barnkniv och skalare, vilken ska jag välja?

Barnkniv. Självklart har mina barn egna knivar. Det hör lixom till när man är i köket tycker jag. Det skriver jag om i min bok Det stora matäventyret också att barnen gärna ska...
lesscarbs.se
44 dagar sedan

Vardagsgott – gott varje dag!

Hej! Det är många som ger ut kokböcker inför jul. Förutom min egna kokbok Matfilosophie och Birgitta Höglunds Bönbok, som jag tipsat om i tidigare inlägg, så ger även Anne Aobad...
https:
45 dagar sedan

Ljummen sallad med tahinidressing

Ljummen sallad är en stor höst/vinterfavorit hos mig. Enkelt att göra, gott, mättande och har många olika variationsmöjligheter. Den goda tahinidressingen kan jag äta med ske...
lesscarbs.se
45 dagar sedan

2 rester blir 1 fantastisk rätt!

Hej! Har ni det kallt och ruggigt? Tänkt dig en god, smakrik och värmande grönsakssoppa och en rökig köttfärssås, två grymt goda rätter. Slå ihop dem och ät som en rätt så bli...
https:

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.