MAT & DRYCK
305 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
306 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
308 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
308 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
319 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
322 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
322 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
322 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
323 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
324 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
325 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
325 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
326 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
329 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
331 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
335 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
335 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
338 dagar sedan

Mina klimakteriebesvär har blivit bättre med hjälp av bönor

Böneffekten Som du kanske läst i mitt tidigare inlägg om bönor , så har mina klimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden. För snart 3 år sen, när jag hade fyllt 53, började jag få nattliga besvär med väldiga temperaturväxlingar, jag blev alldeles...
https:
341 dagar sedan

Turisttips och föreläsning om stress i Östersund

Stressa av… Sommaren är en tidpunkt när många verkligen kopplar av och stressar mindre än vanligt. Men efter semestern brukar det gå på för fullt igen, då kan det vara bra att lära dig hur du hanterar stressen i ditt liv bättre. Den 31 augusti på Ecocaféet...
https:
342 dagar sedan

Kokoskaka som är som en tårta…

Varför inte baka en god kaka till helgen? Den här kokoskakan är läcker som en tårta och passar både på det stora kaffekalaset och om du sitter och fikar för dig själv. Läs mer →
https:
344 dagar sedan

Bondens år på Kristinehamns hembygdsgård 

Ett besök på Kristinehamns hembygdsgård väckte minnen. Bondens år – tavlor målade av min morbror Sven A Melin. Så fint att få se detta!  Postat i:Blandat Tagged: bondens år, konst, kristinehamn, kristinehamns hembygdsgård, kulturarvet, kulturhistoria, lantbruk, märsta kr...
https:
346 dagar sedan

Angelica Taverna – fine dining i Rom

Min absoluta favorit bland restaurangerna i Rom är en riktigt fin restaurang alldeles i närheten av Vatikanen, Taverna Angelica. Jag vet inte ens var jag ska börja när jag ska försöka beskriva denna fantastiska restaurang - det räcker liksom inte att säga att det är trevligt d...
https:
347 dagar sedan

Om boken ”Låt bönor förändra ditt liv” och recept på bönsallad

Böneffekt och reklam för goda saker Du har väl inte undgått att läsa i allehanda tidningar och sociala medier om nyttan av att äta bönor? Efter att ha varit riktigt skeptiskt inställd till bönorna, så har jag nu krupit till korset och ändrat åsikt. Jag håller som bä...
https:
349 dagar sedan

Glassbulle – glasskrämbulle – desireebulle… Kärt barn har många namn!

Glassbullar... Barndomens godaste bullar, med smak av kardemumma och fyllda med en härligt len glasskräm. Godare blir det inte! Läs mer →
https:
350 dagar sedan

Tonfisksallad och boksläpp på gång

Tonfisksallad, bilden kommer ur den amerikanska utgåvan LCHF for Healthy Aging… Kokboksutgivning Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”. Om en vecka är den färdig hos tryckeriet, så du har fortfarande chan...
https:
350 dagar sedan

Och så middag på Cornelis…

Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, corneöis, Grythyttan, hjortburgare, smultronställe
https:
350 dagar sedan

Granbergsdalsfika

Äntligen är jag i Bergslagen igen! Och hur inleder man bäst en vistelse här? Med fika vid Granbergsdals hytta förstås! Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, fika, Granbergsdals hytta, kulturarvet, smultronställe, traditioner
https:
352 dagar sedan

Happy 4th of July – med amerikanska hamburgare förstås!

Idag firar USA sin nationaldag, och mina vänner "over there" har förberett sig i veckor. Varför inte fira lite du också? Själv ska jag fira med riktigt maffiga hamburgare American style. Godare burgare finns inte! Läs mer →
https:
358 dagar sedan

Kryddsmör Café de Paris, Fetaostsmör och LCHF-camping i Säffle

Kryddsmör Café de Paris Foto Mikael Eriksson Goda grilltillbehör I morgon tar jag tåget västerut, jag åker till LCHF-campingen i Säffle för att bjuda på mina frökex från Huså Bröd . För den som vill kommer jag också att berätta hur en  Wonderbag fungerar o... Väder i Paris i Mars
https:
363 dagar sedan

Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar. Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma. Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuff...
https:
<< Nyare Äldre >>
27 dagar sedan

Bästa fikan i vårsolen :)

Hej! Istället för att göra bananpannkakor i stekpannan så brukar jag göra dem som våfflor istället. Det går himla snabbt och blir perfekt att ta med ut i solen till en kopp kaff...
https:
28 dagar sedan

Fatbombs med vit choklad – Keto/paleo/LCHF

Fatbombs med vit choklad – Äntligen kommer dessa godingar som ni såg i min Instagram-story för några dagar sedan. Jag fick massor av kommentarer och frågor när de kommer,...
lesscarbs.se
35 dagar sedan

Halloumipizza (med vitkål) – halva din, halva min

Halloumipizza (med vitkål) är en supergod skapelse som alla på mitt gym gav tummarna upp till när jag bjöd dem på det. Den är enkel att göra och väldigt god. Du kan såklart top...
lesscarbs.se
36 dagar sedan

Ta med gröten på resan!

Hej! Jag har sedan ett par månader tillbaks ätit en rejäl portion gröt till frukost. Den ser kanske inte så aptitretande ut, men jag tycker den är riktigt god och dessutom väldi...
https:
38 dagar sedan

Pljeskavica i lepinja – på Lesscarbs vis

Pljeskavica i lepinja betyder ungefär “köttfärsbiff och bröd” och det är just vad jag gjort. Detta är en typisk rätt från Balkan, och min svärmor brukar bjuda på det ibland. J...
lesscarbs.se
40 dagar sedan

Rostad fänkålslax med torkade oliver och friterade vaxbönor

Rostad fänkålslax med torkade oliver är en riktig toppenrätt som är buslätt att göra och som dessutom smakar fantastiskt gott. Du kan variera tillbehören såklart och i detta fa...
lesscarbs.se
41 dagar sedan

Dirty dozen, clean 15 – 2018 års guide från EWG

Det var ett tag sedan (2016) som jag delade EWG-s gudie sist, men jag kom ju på att den uppdateras varje år, och att jag borde dela med mig av den till dig. Den bygger ju på te...
lesscarbs.se
42 dagar sedan

Torsk med sötpotatis – snabblagat på nolltid

Torsk med sötpotatis är en väldigt god och enkel rätt som är lätt att utveckla och variera. Jag gillar den här typen av mat efter gymmet, när jag vill ha riktig mat men kansk...
lesscarbs.se
42 dagar sedan

Stort korvtest!

Halloj! Vi äter inte korv särskilt ofta, mest för att det är svårt att hitta korv med få ingredienser, hög kötthalt och dessutom är det svårt att hitta korv som är ekologisk. Ib...
https:
48 dagar sedan

Utflyktsmat – matiga wraps

Halloj! För ett tag sedan var vi iväg och kollade på lite segelbåtar och då behövde vi ha med något lämpligt att äta som lunch på vägen. Jag slängde ihop mina ost- och blomkålsb...
https:
49 dagar sedan

Fiskgratäng LCHF – barnsligt gott och enkelt!

Fiskgratäng LCHF bygger på två av mina redan befintliga recept som jag lagt ihop till en ny rätt. Man behöver inte förändra vinnande koncept mer än nödvändigt tycker jag. Betty...
lesscarbs.se
51 dagar sedan

LCHF-citronmousse

Tröttnat på chokladmousse? Ok, kanske inte. Men ibland kan det ju vara kul att testa något annat. Den här citronmoussen är riktigt god och fräsch. Perfekt som en somrig des...
jillsmat.se
51 dagar sedan

Chipotlegryta – fånigt enkel men fånigt god

Chipotlegryta med högrev var något jag blev väldigt sugen på utan att någonsin ha ätit det. Så är det ofta för mig. Kanske därför det smakar så rackarns gott när det är klart...
lesscarbs.se
52 dagar sedan

Giftfritt solskydd – till dig och barnen

Giftfritt solskydd – ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag värnar såklart om min och barnens hälsa, men också vår miljö. Jag vill lämna så lite avtryck som möjlig...
lesscarbs.se
54 dagar sedan

Veckans storkok – indisk kycklinggryta

Hej! Att jag älskar grytor, allt-i-ett-rätter och slowcooking tror jag du har koll på vid det här laget. Jag älskar också härliga kryddblandningar och rena råvaror. Här får du r...
https:
55 dagar sedan

Ugnsbakade tomater – tillbehör eller krydda

Ugnsbakade tomater är fantastiskt gott! Nu är våren och alla smarriga primörer här och det är dags att hitta lite fräscha, goda tillbehör eller kanske kryddor till de delikates...
lesscarbs.se
60 dagar sedan

Tips på tårta till helgfikat!

Hej på er! Vill ni pigga upp helgen med en tårta? Denna kan du glatt smälla i dig som middag då den mest innehåller ägg, kokosgrädde och hemgjord sylt. Mättande, sockerfritt och...
https:
64 dagar sedan

PLANTERA OM TOMATER – DEL 2 i min tomatföljetång

Plantera om tomater är andra delen i min tomatresa. Min tanke är ju som jag skrev sist att gå från plantering till en tomat i min mun. Jag bävar dock inför semester och vår bal...
lesscarbs.se
64 dagar sedan

Sås med äpple & curry (mejerifri)

Hej på er! Äpple och curry är två goda smaker som var för sig passar till fläsk. Att kombinera dessa två ingredienser i en sås blir dessutom ännu godare. Här får ni recept på en...
https:
68 dagar sedan

Hitta din favoritgröt – basrecept som är lätt att variera!

God morgon på er! Nu har jag ätit min mättande gröt som frukost i ett antal månader…  sedan i höstas faktiskt av bilden att dömma ;) Frukosten funkar fint för mig och de...
https:
69 dagar sedan

Grillsallad – ljummen med grekiska smaker

Grillsallad är nått sådär lyxigt som jag älskar när man kan välja på en buffé eller salladsbord. Jag har velat laga det länge och fota till dig, men det har aldrig blivit av fö...
lesscarbs.se
71 dagar sedan

Nu får ni se mer av min kokbok Matfilosophie!

God morgon! Eftersom min kokbok Matfilosophie inte finns ute i vanliga bokhandlar utan endast att köpa på nätet (tex bokus, adlibris eller direkt via Idus Förlag), så tänkte jag...
https:
73 dagar sedan

Aftonbladet Söndag – tävla om min kokbok Matfilosophie!

I söndags hade Aftonbladets söndagsbilaga en tävling där du kan vinna min fina kokbok Matfilosophie. Lite stort och himla kul så klart! :) Min kokbok Matfilosophie – njutbar, fä...
https:
75 dagar sedan

Äntligen ett nytt recept – viltskavsgryta med zoodles!

Hej! Nu var det ett tag sedan jag la upp ett nytt recept, så idag bjuder jag på detta goda och lättlagade recept med viltskav. Hoppas ni gillar det! Sista tiden har det blivit e...
https:
78 dagar sedan

En massa god mat!

Hej på er! Har ni haft en bra påsk? Här har det varit full fart för att hinna träffa olika delar av familjen på olika ställen, mycket god mat, lite lugn och ro, soligt väder, li...
https:
80 dagar sedan

Carrot cake pancakes

En ljuvlig kombination mellan amerikanska pannkakor och morotskaka. En riktigt lyxig helgfrukost som går hem hos både liten som stor. Inlägget Carrot cake pancake...
jillsmat.se
82 dagar sedan

LCHF-langos

Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade ”fathead-pizzadegen” som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifik...
jillsmat.se
82 dagar sedan

Gul mat – något att testa i påsk kanske?

God morgon! Ja, nu är det ju mitt i påsken så då passar det väl bra med gul mat? ;) Var tvungen att slänga på lite grönkål och en liten rödbeta för att det inte skulle bli fem n...
https:
83 dagar sedan

Bananglass – Perfekt pyssel och enkelt fika till barnen

Bananglass är något min barn verkligen älskar. De tycker att de är roliga att göra och enkla att äta. Ni kan äta dem som de är eller dra över min superenkla choklad som innehål...
lesscarbs.se
85 dagar sedan

Barnens smoothiefavoriter – i alla fall några av dem

Barnens smoothiefavoriter är många! Men här kommer några av dem. Dessutom får du 10 % rabatt på ALLT i min butik fram till den 1/4 där alla av dessa saker finns och massor av a...
lesscarbs.se
85 dagar sedan

Påskmat – recept & inspiration!

Halloj! Nu är det snart dags för påsken och all god mat som det innebär. Vad tror ni, blir det några små vårblommor till påsk eller har det varit för kallt för det? Den här bild...
https:
87 dagar sedan

Plantera tomatskivor – enkelt och roligt – del 1

Plantera tomatskivor med barnen! Det är superkul, enkelt och faktiskt rättså coolt tycker jag. Barnen blir väldigt exalterade när vi lyfter på pappret och ser vad som hänt. Det...
lesscarbs.se
88 dagar sedan

Supergott med bananvåfflor!

Hej! Idag är det visst våffeldagen, så jag tänkte spä på våffelhysterin lite men istället genom ett tips på lite hälsosammare våfflor :) Om ni äter paleo eller lite mer libera...
https:
91 dagar sedan

Veganska glutenfria pannkakor – bästa receptet!

Veganska glutenfria pannkakor är något jag gjort väldig länge här hemma, men aldrig lagt upp här på bloggen. Jag har varit orolig hur det ska mottas med ett recept som inte ä...
lesscarbs.se
93 dagar sedan

Köttfärsröra med svamp, enbär och lingon

Köttfärsröra med svamp, enbär och lingon är som en snabbvariant av renskavsgryta, eller kanske i brist på renskav. Barnen gillade det supermycket. Allt som jag serverar mos til...
lesscarbs.se
93 dagar sedan

Perfekt påskpresent istället för påskgodis!

Hej på er! Funderar du på vad du ska ge bort till dig själv eller någon annan istället för påskägg fyllda med en massa godis? I så fall vill jag tipsa om att förutom att ge bort...
https:
95 dagar sedan

Toscamuffins á la LCHF

Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som v...
jillsmat.se
96 dagar sedan

Födelsedagar & en massa god mat – helg i Stockholm

Hej på er! Förra helgen var vi uppe en sväng i Stockholm för att fira min mamma som fyllt år. Jag åkte upp en dag tidigare och passade även på att fira en av mina bästa vänner s...
https:
99 dagar sedan

Inte så långt kvar!

Hej på er! Tiden rullar iväg och snart närmar sig påsken, det är faktiskt inte så långt kvar tills dess! Kanske känns det inte direkt som att våren är på väg eftersom det vari...
https:
100 dagar sedan

Pak choi sallad – Zarkos favorit (Hans bästa godis)

Pak choi sallad skulle jag nog egentligen kalla ”Zarko-godis”, min man är helt galen i den här salladen. Jag vet egentligen inte vad det är som han älskar så mycket...
lesscarbs.se

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.