MAT & DRYCK
114 dagar sedan

Glutenfria fiskpinnar DeLuxe

Lyxiga fiskpinnar Fiskpinnar, kan det vara bra mat? Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt. Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i...
https:
115 dagar sedan

Kräftor med tillbehör och picknicktips från Stockholm

Grillade kräftor från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Sensommarsemester Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm. Vi har njutit av ledighet, fint väder och en hel del god mat. Som du säkert märkt härinne tidiga...
https:
117 dagar sedan

Sköna skördetid…

Nu är det skördetid. Det är en underbar tid, tycker jag, när frukt och bär mognar och när man kan sylta, safta och lägga in. Själv bor jag i lägenhet och har ingen egen trädgård, men jag har snälla vänner … Läs mer →
https:
117 dagar sedan

Ses vi på nåt av höstens event?

Höstföreläsningar Nu börjar sensommaren krypa över oss med lite mörkare kvällar och kanske även en del tankar på att börja ta lite nya tag med hälsan efter semestern. Under hösten kan du ta chansen att träffa mig och Therese Renåker då vi ger oss ut till några pla...
https:
128 dagar sedan

Kokboksjobb pågår och recept på proteinrik smoothie

Proteintillskott på naturlig väg Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kosttillskott, vare sig det gäller proteiner, vitaminer eller mineraler. Köper bara två kosttillskott från hälsokostbutiken, magnesium för mitt nervskadade ben och Omega-3 för dess antiinfl...
https:
131 dagar sedan

Födelsedagsfest

Födelsedagen firades med minicupcakes från My Little Cupcake samt en härlig tårta helt utan socker... Läs mer →
https:
131 dagar sedan

Varm sommarsallad med grillat kött och fetaost

Restsallad Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad. Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare. Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm,...
https:
131 dagar sedan

Kantareller på två sätt

Svamptider Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rä...
https:
132 dagar sedan

Sockerfritt iste och grönkålschips

  Iste med citron och mynta Foto Mikael Eriksson Läskande te med tilltugg Idag får du ett recept från min slutsålda grillbok, på en riktigt god sommardryck. Ett mycket bättre alternativ än de färdiga på burk, de innehåller stora mängder socker. Mitt iste får ist...
https:
133 dagar sedan

Glutenfria ostmuffins

Utflyktsbröd Just nu är jag i slutfasen av förberedelserna inför min nya kokbok, fotograf Micke kommer hit till Östersund på söndag. Det ska bli så kul att jobba med honom igen, det är fyra år sen vi gjorde Långkok för LCHF och Paleo tillsammans. Idag får du ett a...
https:
134 dagar sedan

Vila i frid Sam Shepard

En stor skådespelare har gått ur tiden. Sam Shepard hade en oerhörd närvaro i allt han gjorde och var också en framstående dramatiker och manusförfattare. Ikväll ser jag om Rätta virket och Purgatory och njuter stort skådespeleri, Postat i:Uncategorized
https:
134 dagar sedan

Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål 4 port 1 liter rödkål i bitar ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft Salt och peppar 50 g smör till stekning Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Häll på vinäger eller citron och låt kåle...
https:
135 dagar sedan

Söndagsbrunch med annorlunda pytt och mer om hur bönor förändrat mitt liv

Söndagsläsning och brunch Som du kanske sett så har jag skrivit och delat en del om bönor på min Facebooksida den senaste tiden. Anledningen är att jag efter att först ha blivit tipsad om dess effekter på blodsockret, hälsan och vikten av min författarkolleg...
https:
138 dagar sedan

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd… Yra dagar Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken. Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slute...
https:
140 dagar sedan

Saknar dig, mamma…

Fem år sedan idag. Saknar dig, mamma. Postat i:Blandat
https:
144 dagar sedan

Kokboken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” är klar!

Nyutgåvan färdig Nu är ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” äntligen klar, jag fick bilden ovan från förlaget då första exemplaren kom från tryckeriet. Boken är en nyutgåva av min och Annika Dahlqvist s LCHF för seniorer, kompletterad med recep...
https:
144 dagar sedan

Gräddfilsscones till sommarfrukosten

Scones är alltid rätt! Den här varianten, med gräddfil istället för mjölk, är jättegod med ost, marmelad eller kanske färska bär och vispad grädde... Läs mer →
https:
147 dagar sedan

Mina klimakteriebesvär har blivit bättre med hjälp av bönor

Böneffekten Som du kanske läst i mitt tidigare inlägg om bönor , så har mina klimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden. För snart 3 år sen, när jag hade fyllt 53, började jag få nattliga besvär med väldiga temperaturväxlingar, jag blev alldeles...
https:
150 dagar sedan

Turisttips och föreläsning om stress i Östersund

Stressa av… Sommaren är en tidpunkt när många verkligen kopplar av och stressar mindre än vanligt. Men efter semestern brukar det gå på för fullt igen, då kan det vara bra att lära dig hur du hanterar stressen i ditt liv bättre. Den 31 augusti på Ecocaféet...
https:
151 dagar sedan

Kokoskaka som är som en tårta…

Varför inte baka en god kaka till helgen? Den här kokoskakan är läcker som en tårta och passar både på det stora kaffekalaset och om du sitter och fikar för dig själv. Läs mer →
https:
153 dagar sedan

Bondens år på Kristinehamns hembygdsgård 

Ett besök på Kristinehamns hembygdsgård väckte minnen. Bondens år – tavlor målade av min morbror Sven A Melin. Så fint att få se detta!  Postat i:Blandat Tagged: bondens år, konst, kristinehamn, kristinehamns hembygdsgård, kulturarvet, kulturhistoria, lantbruk, märsta kr...
https:
155 dagar sedan

Angelica Taverna – fine dining i Rom

Min absoluta favorit bland restaurangerna i Rom är en riktigt fin restaurang alldeles i närheten av Vatikanen, Taverna Angelica. Jag vet inte ens var jag ska börja när jag ska försöka beskriva denna fantastiska restaurang - det räcker liksom inte att säga att det är trevligt d...
https:
156 dagar sedan

Om boken ”Låt bönor förändra ditt liv” och recept på bönsallad

Böneffekt och reklam för goda saker Du har väl inte undgått att läsa i allehanda tidningar och sociala medier om nyttan av att äta bönor? Efter att ha varit riktigt skeptiskt inställd till bönorna, så har jag nu krupit till korset och ändrat åsikt. Jag håller som bä...
https:
158 dagar sedan

Glassbulle – glasskrämbulle – desireebulle… Kärt barn har många namn!

Glassbullar... Barndomens godaste bullar, med smak av kardemumma och fyllda med en härligt len glasskräm. Godare blir det inte! Läs mer →
https:
159 dagar sedan

Tonfisksallad och boksläpp på gång

Tonfisksallad, bilden kommer ur den amerikanska utgåvan LCHF for Healthy Aging… Kokboksutgivning Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”. Om en vecka är den färdig hos tryckeriet, så du har fortfarande chan...
https:
159 dagar sedan

Och så middag på Cornelis…

Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, corneöis, Grythyttan, hjortburgare, smultronställe
https:
159 dagar sedan

Granbergsdalsfika

Äntligen är jag i Bergslagen igen! Och hur inleder man bäst en vistelse här? Med fika vid Granbergsdals hytta förstås! Postat i:Blandat Tagged: Bergslagen, fika, Granbergsdals hytta, kulturarvet, smultronställe, traditioner
https:
161 dagar sedan

Happy 4th of July – med amerikanska hamburgare förstås!

Idag firar USA sin nationaldag, och mina vänner "over there" har förberett sig i veckor. Varför inte fira lite du också? Själv ska jag fira med riktigt maffiga hamburgare American style. Godare burgare finns inte! Läs mer →
https:
167 dagar sedan

Kryddsmör Café de Paris, Fetaostsmör och LCHF-camping i Säffle

Kryddsmör Café de Paris Foto Mikael Eriksson Goda grilltillbehör I morgon tar jag tåget västerut, jag åker till LCHF-campingen i Säffle för att bjuda på mina frökex från Huså Bröd . För den som vill kommer jag också att berätta hur en  Wonderbag fungerar o... Väder i Paris i Mars
https:
172 dagar sedan

Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar. Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma. Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuff...
https:
<< Nyare Äldre >>
2 dagar sedan

Oxsvansgryta – gott & mättande

Hej! Jag gillar ju att testa nya ingredienser och jag har länge velat testa oxsvans. Vad jag kan minnas har jag ätit det en gång och det var på Dominikanska Republiken. Jag minn...
https:
3 dagar sedan

7 lättlagade middagar

God morgon! Tänkte att jag skulle tipsa om sju lättlagade och goda rätter att äta nästa vecka. Jag grävde lite i mitt receptarkiv och hittade dessa rätter. Hoppas du hittar någo...
https:
4 dagar sedan

Event LIDL – En underbart vanlig jul

EVENT LIDL – Här kommer en bildbomb från förra veckan. Det var min kompis Diana (känd som Diadonna) som tillsammans med Frallan och Flora hade tagit fram sitt eget julbor...
lesscarbs.se
4 dagar sedan

Fredagsmys – tilltugg!

Hej på er! Snart dags att ta helg och då är det ju gott att mysa till det lite extra. Mitt tips är att hjälpas åt att göra lite småplock och sedan sitta och mumsa i sig det i so...
https:
5 dagar sedan

Barnkniv och skalare, vilken ska jag välja?

Barnkniv. Självklart har mina barn egna knivar. Det hör lixom till när man är i köket tycker jag. Det skriver jag om i min bok Det stora matäventyret också att barnen gärna ska...
lesscarbs.se
5 dagar sedan

Vardagsgott – gott varje dag!

Hej! Det är många som ger ut kokböcker inför jul. Förutom min egna kokbok Matfilosophie och Birgitta Höglunds Bönbok, som jag tipsat om i tidigare inlägg, så ger även Anne Aobad...
https:
6 dagar sedan

Ljummen sallad med tahinidressing

Ljummen sallad är en stor höst/vinterfavorit hos mig. Enkelt att göra, gott, mättande och har många olika variationsmöjligheter. Den goda tahinidressingen kan jag äta med ske...
lesscarbs.se
6 dagar sedan

2 rester blir 1 fantastisk rätt!

Hej! Har ni det kallt och ruggigt? Tänkt dig en god, smakrik och värmande grönsakssoppa och en rökig köttfärssås, två grymt goda rätter. Slå ihop dem och ät som en rätt så bli...
https:
7 dagar sedan

Signering av min kokbok Matfilosophie – Akademibokhandeln Göteborg

Hej! Till helgen är det dags för mig att testa på något helt nytt, nämligen boksignering i butik! Lite nervöst men ska bli kul och spännande! :) På söndag den 10 december mellan...
https:
8 dagar sedan

Jaipurs kycklinggryta med kålrotspasta

Jaipurs kycklinggryta är en smart gryta eftersom du kan göra den till en klassisk kycklinggryta med mer av en fondsås, eller så späder du den med grädde/kokosgrädde eller gör d...
lesscarbs.se
8 dagar sedan

Utvärdering

En snabb liten utvärdering av hudkrämen Skin Food från Weleda kommer här! :) Jag har nu använt Skin food morgon och kväll i ansiktet i lite drygt en månad. Jag brukar blanda den...
https:
9 dagar sedan

Adventsmys – gott & nyttigt!

Helt otroligt, idag är det första advent! Har ni fått i ordning på adventsljusstakarna? Jag lyfte fram våra igår kväll… till skillnad från grannarna som haft dem uppe i li...
https:
10 dagar sedan

Se filmsnutt när jag bläddrar igenom min kokbok Matfilosophie!

God morgon! Helg igen, men lika skönt varje gång :) Jag startar lördagen med torrborstning och en härlig dusch som avslutas med att duscha kallt. Sedan är det mysfrukost med ägg...
https:
11 dagar sedan

Gröt x 2: liberal & strikt

När vi var ute och långseglade åt jag havregrynsgröt med en rejäl smörklick till frukost. Det var både gott, mättande och värmande. När vi kom hem köpte jag faktiskt ett paket e...
https:
12 dagar sedan

Fanny Lindkvist aka jag i podd!

För någon vecka sedan spelade jag in en podd tillsammans med Paleotekets Anna-Maria Norman. Det handlar om min bok Det stora Matäventyret, men också om barn och nyttig mat oc...
lesscarbs.se
12 dagar sedan

Birgittas fina bönbok!

Hej på er! Birgitta frågade häromdagen mig om jag ville ha en förhandstitt på hennes nya kokbok ”Låt bönor förändra ditt liv – kokboken”. Självklart ville ja...
https:
13 dagar sedan

Köttfärsröra med ingefära, gurkmeja och vitlök

Köttfärsröra är något som jag börjat med den senaste tiden. Kanske för att det är så enkelt. Men också för att det är så väldigt gott och hela familjen tycker om det. Det är in...
lesscarbs.se
13 dagar sedan

Spagettipumpa med rökig köttfärssås

Hej och godmorgon, idag blir det ett nytt recept! :) Det bloggas och pratas en hel del om spagettipumpan. Jag har velat testa länge, men aldrig sett röken av denna pumpa i någon...
https:
14 dagar sedan

Funderar på att sluta

Halloj! Jag håller ju på med en del hårexperiment, nu är det borstning och tvätt utan schampo som gäller. Jag har under de senaste åren tonat håret på ett naturligt och skonsamt...
https:
15 dagar sedan

Ny inspiration!

Hej på er! Efter att ha jobbat intensivt med min kokbok Matfilosophie större delen av året och skapat en massa nya recept till den, känner jag mig nu nästan lite dränerad på kre...
https:
16 dagar sedan

Lättlagad gryta med högrev & spenat

Hej på er! Idag ska ni få recept på en grymt lättlagad gryta! Lätt att göra och god är den också så klart :) Passa på att laga extra mycket så har du en perfekt matlåderätt fö...
https:
17 dagar sedan

Min kokbok Matfilosophie finns nu att köpa på nätet!

Godmorgon lördag! Idag vill jag pusha lite extra för min kokbok Matfilosophie – njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost, som nu äntligen är klar och finn...
https:
18 dagar sedan

Grym Black Friday rabatt på min kokbok Matfilosophie via Idus Förlag!

Idag kan ni köpa min kokbok Matfilosophie via Idus Förlags hemsida till rabatterat pris. Priset är nedsatt med 25%! Ange koden ”fredag”.  Efter rabatt och inklusiv...
https:
18 dagar sedan

Kött & grönt – snabb helgmiddag!

God morgon! För några helger sedan var vi nere i Halmstad och hämtade hem lite drygt 17 kilo lammkött. Känns gött att ha frysen laddad med fantastiskt fint och gott kött :) En r...
https:
19 dagar sedan

Grönsakssvarv – vilken ska jag välja?

Grönsakssvarv. Det är ju något vi pratat om ett par gånger.Men ämnet är ständigt aktuellt. Alla vill såklart göra grönsakspasta istället för vanlig pasta. Det är gott, kul oc...
lesscarbs.se
19 dagar sedan

En helg utan matlagning men med grymt god mat

Mmm, jag blir hungrig bara av att titta på bilden ovan! Eller vad säger du? :) Större delen av året har jag varit den som har lagat största delen av all mat här hemma hos oss. T...
https:
20 dagar sedan

Onsdagsgott

Hej på er! Så här ser väl en rätt vanlig frukost ut när man är ute och reser och äter frukost på hotell. Vi åt denna på ett mysigt ställe i Dublin innan vi drog iväg till segelb...
https:
21 dagar sedan

Ugnsstekt broccoli med getost och pumpakärnor

Ugnsstekt broccoli med getost (eller fetaost) och nått knaprigt till är verkligen supergott! Och enkelt att göra. Detta är Bettys favorit, hon älskar alla komponenter, och ho...
lesscarbs.se
21 dagar sedan

Gårdagens frysfynd

Ibland kan man ju undra hur mycket mat vi har i frysen. Den är för tillfället knökfull dels med lammkött, dels med kyckling och fläsk från Orust och en massa äpplen och vinbär f...
https:
22 dagar sedan

Måndagsmiddag – kycklingfärssås & zoodles

Måndag igen! Dessutom, kallt, mörkt och ruggigt här. Då passar det väl bra med något gott, värmande och snabblagat till middag? Vi äter ju en hel del köttfärs och då främst nötf...
https:
23 dagar sedan

Ekologiska kryddor

Inlägget innehåller reklam för matsmart.se i form av annonslänkar. Hej på er! För någon vecka sedan delade jag med mig av detta recept på en kryddig kycklingrätt med blomkålscou...
https:
24 dagar sedan

Skin Food – bra resultat & 20% rabatt!

Inlägget innehåller reklam för bodystore.com i form av annonslänkar. Hej! Jag skrev om Weledas kräm Skin Food för några dagar sedan. Jag har nu använt den morgon och kväll i ett...
https:
25 dagar sedan

Hur gör man en blöjtårta – steg för steg

Hur gör man en blöjtårta? Ja det känns som en vanlig fråga när alla nyblivna mammor får en babyshower. Jag älskar ju att skapa och pyssla och detta är ett lite annat recept mot...
lesscarbs.se
25 dagar sedan

Bästa helgfrukosten – ägg, kött & morotsbollar

Hej på er! Idag blir det lite frukostinspiration inför helgen! Den här helgfrukosten gjorde vi förra helgen. Oftast brukar vi ju äta mina äggbrödsrullar till frukost, mina fylld...
https:
26 dagar sedan

VECKOMENY Höst PÅ LESSCARBS.SE (MENY 11)

Veckomeny höst blir meny 11 i ordningen. Enkel mat. Snabba och goda recept för hela familjen. Dela och tipsa gärna om mina veckomenyer och min receptskatt, jag blir så glad o...
lesscarbs.se
26 dagar sedan

Smarta växter

Jag är ju inte den som har gröna fingrar, men vissa växter verkar trivas bra även med den lilla omvårdnad som jag ger (det vill säga vatten en gång i veckan). Dessa växter är de...
https:
27 dagar sedan

4 sätt att äta bönor på

Jag äter bönor lite av och till, men inte till alla mina mål. Oftast blir det bara att jag slänger i lite blandade bönor i mitt salladslass, men ibland blir det lite mer avancer...
https:
28 dagar sedan

Chiasmoothie – förvandla smoothierester till nått nytt

Chiasmoothie är precis vad det låter, en smoothie med chia. Men egentligen är det nog mest ett mammaknep. jag gillar ju som bekant inte att slänga mat så detta är det perfekt...
lesscarbs.se
28 dagar sedan

Sambon lagar grym söndagsmiddag

I söndags var det kanonfint höstväder här hos oss. Soligt, vindstilla och runt 8 grader. Jag blev nästan sugen på bad ;) Men efter en långpromenad på cirka 7 kilometer hamnade j...
https:
29 dagar sedan

Pumpa och grönkålssallad – min favorit just nu

Pumpa och grönkålssallad är väldigt näringsrikt och gott. Perfekt tillbehör eller som mättande bas i en sallad. Jag gillar att ha något bra att bulka upp salladen med och med d...
lesscarbs.se