HÄLSA
24 dagar sedan

FESTGRYTA

Annonslänk till Bokus Good morning! Frost ute men det känns verkligen på ljuset att vi går mot ljusare tider! Ljuset flödar in… The post FESTGRYTA appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
25 dagar sedan

Laxgratäng med majs och bacon

God eftermiddag! OK, Dessa bilder vinner inget pris direkt men jag hoppas att ni litar på att det var riktigt gott! =)… The post Laxgratäng med majs och bacon appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
25 dagar sedan

Krämig pasta med örtgratinerade havskräftor

LILLÖRDA’! Jag har tagit fram kyckling #frystömning så det får bli middagen idag! Jag och Daniel firade 16 år som gifta i… The post Krämig pasta med örtgratinerade havskräftor appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
26 dagar sedan

Spaghetti Bolognese i Crockpot

Innehåller annonslänkar till Campadre, Bagaren & Kocken och Svenskt Kosttillskott Hej hej på er! Jag sitter inne på Campadre och fyndar lite!… The post Spaghetti Bolognese i Crockpot appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
27 dagar sedan

Pizzaomelett – perfekta frukosten!

Innehåller annonslänkar till Bodystore Hej hej! Måndag igen och vi har haft en intensiv men härlig helg! Hoppas ni vaknat upp med… The post Pizzaomelett – perfekta frukosten! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
29 dagar sedan

SMASHBURGARE till en italienare

I annonssamarbete med Dryckestipset.se Hej hej på er! I förrgår vaknade vi till värsta SNÖKAOSET här i Hbg! Alltså ni hör ju,… The post SMASHBURGARE till en italienare appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
29 dagar sedan

ÄGG BENEDICT

HAPPY LÖRDA’! Och Mellolörda’! Vi ska ha våra utflugna barn här för att fira Noel, äta gott och så klart kika på… The post ÄGG BENEDICT appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
31 dagar sedan

Coolsculpting ® – fungerar det?

Betalt samarbete med N.VY Sååååå var det dags att recensera en av mina behandlingar jag gjort i mitt samarbete med Clinic N.VY… The post Coolsculpting ® – fungerar det? appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
32 dagar sedan

Kycklingssallad med avokado och honeymustardvinägrett

God kväll! Var tog denna dagen vägen?? Jag sitter på kontoret och plöjer Ginny & Georgia på Netflix medans jag jobbar –… The post Kycklingssallad med avokado och honeymustardvinägrett appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
33 dagar sedan

Kostdoktorns högproteinkost

Jag ser i Diet Doctors forum att Andreas skrivit på Twitter om att han med gott resultat i 8 veckor ätit PE-kost (Protein:Energi). Det innebär tydligen mera protein, fortfarande lågkh, mera fibrer, men inte så mycket fett. Det stämmer något med vad jag skrev om min mat här...
https:
33 dagar sedan

Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello

Hej hej på er alla! Ännu en vacker dag här i Helsingborg! Dock minusgrader idag men det gör inget så länge sooooolen… The post Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
34 dagar sedan

”När jag började med ketogen kost blev jag plötsligt full av energi”

När Helen fick reda på att hon hade typ 2-diabetes blev hon förkrossad och hade svårt att acceptera sin diagnos. Under lång tid vägrade hon att lyssna på sin läkares råd. En tid senare började hon med lågkolhydratkost och insåg fördelarna med att dra ner på k...
https:
34 dagar sedan

VÅRFEEEELING!

Innehåller annonslänkar till Ellos & Miinto HEJ MÅNDAG! Jag har sovit som en STOCK i natt! jag brukar sova som bäst söndag… The post VÅRFEEEELING! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
34 dagar sedan

Vårrulle-wok med chilimajo

Denna härliga LCHF-rätt har alla fantastiska smaker som en vårrulle vanligtvis innehåller – men utan alla kolhydrater. Inlägget Vårrulle-wok med chilimajo dök först upp på Diet Doctor .
//dietdoctor.com/se/recept/varrulle-wok-med-chilimajo
34 dagar sedan

Guide: Så reverserar du typ 2-diabetes

Har du diabetes eller är du i riskzonen? Oroar du dig för ditt blodsocker? Läs då denna guide om diabetes. Inlägget Guide: Så reverserar du typ 2-diabetes dök först upp på Diet Doctor .
//dietdoctor.com/se/diabetes
35 dagar sedan

Vårdag på Vallåsen Skidort

Gokväll på er! Vi sitter och tittar på TALANG på Play! Åhhhhh redan första numret fick mig att ”musikalhulka” som min favvo… The post Vårdag på Vallåsen Skidort appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
35 dagar sedan

Mättat fett är INTE farligt att äta

Artikel i JACC (Journal of American College of Cardiology): Mättade fetter och hälsa… .., av Astrup m fl. “ Rekommendationen att begränsa intaget av mättad fettsyra (SFA) har kvarstått trots ökande bevis för motsatsen. De senaste metaanalyserna av randomiserade...
https:
35 dagar sedan

FISHTACO och GULD i glaset!

I annonssamarbete med Dryckestipset.se Hej hej! I fredags kom min kompis Rebecca hem till oss och vi körde fishtacokväll! Det är ju… The post FISHTACO och GULD i glaset! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
35 dagar sedan

De 10 bästa sätten att äta mer fett

Här är de tio bästa tipsen på hur du kan äta mer fett – plus råd om HUR mycket fett du ska sikta på. Inlägget De 10 bästa sätten att äta mer fett dök först upp på Diet Doctor .
//dietdoctor.com/se/lchf/mer-fett
36 dagar sedan

Lax i parmesan- och gräslökssås

God middag vänner! Hoppas ni hade en fin fredag, det hade verkligen jag! Rebecca min kompis kom över med sin Alba (Junis… The post Lax i parmesan- och gräslökssås appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
36 dagar sedan

Evangelium till osten

Idag kör vi på ren glädje, tycker jag. Och i min värld stavas glädje inte sällan O S T. Ost alltså. Dessa feta, salta, ofta rätt bleka klumpar, ibland ljuvligt stinkande av ammoniak och förruttnelse. Eller med författargiganten James Joyces vanvördiga ord: ”A c...
https:
37 dagar sedan

Problem med fetma ökar – pandemin kan förvärra situationen ytterligare

Dåliga matvanor är en av de största riskfaktorerna för ohälsa och för tidig död i Sverige. Nu framhåller forskare att pandemiåret ytterligare kan förvärra situationen. Uppluckrade rutiner i vardagen har gjort att riskfaktorer för övervikt och fetma har ökat, s...
https:
37 dagar sedan

FREDAGSDRINKEN: Vanilla Sky Vodka

Annons / Reklam för Bagaren & Kocken, Cervera Såååååååå var det fredag igen! Och vilken fredag då! Det är kallt men krispigt… The post FREDAGSDRINKEN: Vanilla Sky Vodka appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda .
https:
37 dagar sedan

Persiska kycklingspett med blomkålsris och vitlökssås

Dessa grillspett med kyckling är fullproppade med härliga smaker – marinaden består av saffran, citron, vitlök och majonnäs. Inlägget Persiska kycklingspett med blomkålsris och vitlökssås dök först upp på Diet Doctor .
//dietdoctor.com/se/recept/persiska-kycklingspett-med-blomkalsris-och-vitlokssas
38 dagar sedan

”Tossda'”, Coolsculpting och obarmhärtigt vårljus!

Annonslänkar för Ellos – Reklam för N.VY Hej mina raringar! Kolla in detta, solen strilar in genom smutsiga fönster (bara på insidan… The post ”Tossda'”, Coolsculpting och obarmhärtigt vårljus! appeared first on 56kilo.se - Recept, inspiratio...
https:
38 dagar sedan

LCHF-bröd med karamelliserad lök och cheddarost

Börja dagen med en riktigt god smörgås. Det här är en variant av det populära oopsiebrödet med karamelliserad lök och cheddarost. Inlägget LCHF-bröd med karamelliserad lök och cheddarost dök först upp på Diet Doctor .
//dietdoctor.com/se/recept/lchf-brod-med-karamelliserad-lok-och-ost
38 dagar sedan

Svag forskning placerar återigen rött kött i heta stolen

Två nya studier hävdar att konsumtion av kött ökar risken för en mängd sjukdomar, inklusive förtida död. Men dessa studier är baserade på bevis av låg kvalitet och är därför inte tillräckligt pålitliga för att på ett betydelsefullt sätt kunna informera oss hu...
https:
38 dagar sedan

Ketogen diet behandling mot lipödem

Jag såg en artikel om att ketogen diet är en lindrande behandling mot  sjukdomen lipödem, som drabbar många kvinnor.  Lipödem bilder . Det är vad jag förstår en lymfsystemstörning, med ödem, oftast i nedre kroppshalvan, där vätskan eftersom ersätts med fett och fibros, pg...
https:
38 dagar sedan

Kan snabba kolhydrater leda till sjukdom och för tidig död?

En ny observationsstudie pekar på ett samband mellan snabba kolhydrater och ökad risk för hjärtinfarkt, stroke och för tidig död. I en ny studie, publicerad i The New England Journal of Medicine , pekar resultatet på en koppling mellan kost med högt innehål...
https:
39 dagar sedan

Kurs om sockerberoende med Bitten Jonsson

Kämpar du med sug efter sötsaker eller viss mat? Äter du hela tiden saker du bestämt dig för att låta bli? Inlägget Kurs om sockerberoende med Bitten Jonsson dök först upp på Diet Doctor .
//dietdoctor.com/se/forsta-delen-av-var-kurs-i-sockerberoende-gratis-for-alla
<< Nyare Äldre >>
7 dagar sedan

Räktårta – laxtårta = Påskmat, Midsommar…

Riktigt god räktårta, laxtårta, silltårta, – kärt barn har många namn. Min version blev en silltårta och en räk- och laxtårta. Till botten till en tårta ...
https:
7 dagar sedan

Fetma – riskfaktor vid covid-19

Nästan 11 kg. Så mycket mer väger en patient som får intensivvård på grund av covid-19, jämfört med andra intensivvårdspatienter. Nu ska vården försöka kartlägga problemet....
https:
22 dagar sedan

”Kan man ta en Alvedon så kan man ta vaccin”

För mig så kan folk tjata sig blåa om att man måste ta folks oro på allvar, men sluta dalta, skriver Henrik Widegren. https://www.dagensmedicin.se/opinion/gast...
https:
32 dagar sedan

Pocherade ägg på hälsobröd!

Jag verkligen älskar pocherade ägg! Något jag alltid beställer när jag är utomlands, jag tycker inte det finns så ofta på restauranger i Sverige. Pocherade ägg är typ kokta...
https:
62 dagar sedan

Hur kan vacciner fungera?

Det finns tre huvudspår med varianter. Den länkade artikeln innehåller pedagogisk information. Källa: https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-rac...
https:
65 dagar sedan

Carbonara – ett hälsosamt alternatv

Jag ÄLSKAR carbonara och nu äntligen ett sätt som funkar både smakmässigt och innehållsmässigt! Så sjukt gott. Det är min man som är experten på denna rätt! Vi anv...
https:
68 dagar sedan

Enkla ”asiatiska” vårrullar/wraps – sååå gott

  Dessa är supergoda! Rispapper är rätt så rikt på kolhydrater per 100g men ett ark väger knapt grammet, jag äter 2-3 så det får gå. Och det funkar för mig, skapar ing...
https:
69 dagar sedan

Raw-food bollar – nötfri, fröfri, mejerifria, utan choklad! AIP

Hittills de bästa raw-food eller godisbollar jag gjort. Nötfria, mejerifria, fröfria, chokladfria… Mycket fria! Funkar för känslig tarm och mage och är ett bra altern...
https:
71 dagar sedan

AIP morgongröt som är supergod, jordmandelgröt!

Jag äter enligt AiP som många vet, det bästa för min tarm – läkande antiinflammatorisk kost helt enkelt. Ibland så gillar jag gröt till frukost, framförallt på helgen...
https:
73 dagar sedan

Stekt portabellosvamp m vitlök och persilja

Min son är vegetarian så jag försöker vara lite extra påhittig när han kommer hem på mat. Jag är inte så glad i färdiga veg alternativ utan vill göra saker från grunden. Vi...
https:
74 dagar sedan

Skagenröra LCHF med egen citronäs

Vi tittade på Sveriges Mästerchef förra veckan, är helt såld på programmet. Kollar du på den? Så himlans roligt och spännande. Förra veckan skulle alla göra en skagenröra &...
https:
75 dagar sedan

Citronnäs, mumma!

ÄLSK på denna! Jag har snöat mig helt in på olika majonnäser och såser som liknar! Här gjorde jag en citronmajonäs med lite dill i, supergott! Citronnäs Till ca 2,5...
https:
90 dagar sedan

De olika nivåerna av ketoadaptering

Känner du igen den här grafen? Den har cirkulerat online sedan 2012. Jag publicerade och hänvisade till den här grafen många gånger när den kom (den är från The Art and...
https:
90 dagar sedan

Vaccin mot corona

Corona och dess bekämpning har gått in i en ny fas. Västerbottens-Kuriren (210111) har en intressant artikel [1] som förklarar likheter och skillnader mellan några vanliga va...
https:
93 dagar sedan

Granatäppleoannacotta med kokossmör (AIP)

Jag tycker att pannacotta är en enkel, god och bra alternativ till efterrätt. Jag brukar experimentera lite med olika smaksättningar. Igår fyllde min fina mamma 82 år och v...
https:
96 dagar sedan

Biohacking │ Depressionsguiden

Som ni märker är inläggen ganska sporadiska på bloggen och det beror på att jag är ganska deprimerad och inte har riktigt samma iver som jag brukar ha. Just depression är något...
https:
96 dagar sedan

Även lätt motion är till fördel för hälsan

Källor: Västerbottenskuriren 210105, Umeå Universitet och Sports Medicine Läs studien i fulltext. https://doi.org/10.1007/s40279-020-01356-y
https:
99 dagar sedan

Mejerifri vaniljlatte utan kaffe

Jag har slutat med mejerier då min tarm inte klarar av det längre. Och även kaffe (kanske återinför det ”one day”). Det jag saknar är varm dryck på morgonen o jag b...
https:
103 dagar sedan

Avstånd o ses ute

Vilket märkligt år 2020 varit, vad mycket nytt vi har fått erfara! Vi träffar kompisar på lite avstånd, även barnen är hemma och vi umgås utomhus. Långa hundpromenader, gri...
https:
104 dagar sedan

Raw-food bollar (AIP/Paleo)

De här är mycket goda rawfood-bollar! Inom LCHF så skulle jag säga att de är för söta, dadlar är söta. Men som ett alternativ till efterrätt eller godis så är dessa utmärkt...
https:
105 dagar sedan

Mejerifri o god koriandernaisse

Jag försöker göra alternativa såser som är fria från mejerier och nötter. Jag undviker även ägg just nu, men någon äggula verkar funka ändå för min tarm. Här har jag gjor...
https:
109 dagar sedan

Julgodis – AIP och Paleo

I år hittar jag på nya alternativ, för min egen del och en med nötsmör till familjen (i AIP äter jag inte nötter). Hazzelnötssmörkulor – sååå goda! 3...
https:
109 dagar sedan

LCHF/Paleo Lammköttbullar m kapris och dijon

I år har min man Anders gjort julköttbullarna. På ekologiskt lammkött (alltså på riktigt så otroligt goda!). Vi provsmakade några som vi flamberade ytan på bara, mumma delu...
https:
109 dagar sedan

Picklade betor

Picklade polkabetor (eller gulbetor/rödbetor) blir ett nytt tillägg på årets julbord hemma hos oss. Det är så gott! Gott till skinka och gott till köttbullar och revbensspj...
https:
109 dagar sedan

Leverpaté med cognacsbär

Vi gör alltid egen leverpastej eller paté, det är ju så gott. Och väldigt bra för tarmhälsa (inälvsmat). I år gör vi den även utan mejerier Inspiration kommer från köket.se...
https:
109 dagar sedan

Koka julskinka i ugn, saftigt och fantastiskt

Vi köpte vår julskinka på Karlstads Rekoring, en Linderödsskinka som vi kokar i ugn.  Ugnen på 70°C. Vi sköljde skinkan i vatten, nätet är kvar.  Lägg skinkan i e...
https:
109 dagar sedan

Sill till julbordet – årets nya, mejerifritt och supergoda

Dags för sillen till julaftonens julbord. Ett speciellt år i år och inte samma firande som annars. Men mina barn kommer hem till oss för att fira julen, vi ses ändå regelbu...
https:
110 dagar sedan

Jullatte – utan mjölk, kaffe och nötter! TARMCHARM

Jullatte utan mjölk och utan kaffe och utan nötter (nötmjölk)… Perfekt för alla men speciellt för den som behöver snäll kost mot sin tarm, AIP alltså. Skönt oxå a...
https:
117 dagar sedan

Festmiddag med råbiff och tillbehör

Här kommer tips på en riktig festmiddag som vi testade i helgen. Supergott och festlig på alla sätt. Enkelt att göra dessutom med härliga och lyxiga smådetaljer som p...
https:
120 dagar sedan

Mejerifri pepparkakspanacotta m bärkristaller

En julig och hälsosam efterrätt som passar i dessa tider. Jag kör mejerifritt samt socker och kemisksötningsfritt. Jag använder mig av opastöriserad honung om jag ska sö...
https:
125 dagar sedan

Fikonglögg a’la LCHF/paleo

Så otroligt gott!!! Ett måste i år… (enligt mig) Fikon glögg (LCHF) och så klart sockerfritt! Till ca 1.5 liter 1,5 liter vatten (eller vitt vin) 10 färska...
https:
126 dagar sedan

Ellos | Sov & Mysplagg

I annonssamarbete med Ellos Nu har Ellos uppdaterat sortimentet med en hel del sov- och mysplagg som passar den lite kallare säsongen. Här nedan har jag valt ut mina favori...
https:
131 dagar sedan

Föryngringsresan

Svar från Glykanage Förra inlägget om biologisk ålder Samtalet med Glycanage bekräftade min misstanke om att stress är den största faktorn bakom för tidigt åldran...
https:
132 dagar sedan

Från frukt till fermenterad på flaska (kvass)

Kvass är en enkel fermenterad dryck, något jag tar ett glas av varje morgon! Den är inte söt (som många Kombucha är) utan det finns lite opastöriserad honung i den som fermente...
https:
133 dagar sedan

Sockerfri saffransglögg LCHF/Paleo

Hej fina ni denna första advent! Hoppas ni har det fint och mysigt trots allt som Covid bär med sig gällande avstånd och handsprit! Det var iaf lite snö ida...
https:
133 dagar sedan

Optimerad hälsa med inälvor & organ

I samarbete med Nordic Kings Det här inlägget är i samarbete med Nordic Kings som frystorkar inälvor och organ för er som inte tycker om smaken. Jag är stor förespråkare av i...
https:
134 dagar sedan

AIP för hälsan, motar inflammationer

AIP står för autoimmuna protokollet En extra strikt kosthållning kan läka kroppen och hjälpa oss med autoimmuna sjukdomar, kronisk inflammation mag- &/eller tarmbes...
https:
136 dagar sedan

#13 – Närsynt om kolesterolmolekylen

Molekylen kolesterol formas i våra kroppar i en lång räcka processer. Om vi lämnar dessa ifred sker regleringen i huvudsak som svar på behov och tillgång i enskilda organ och...
https:
138 dagar sedan

#12 – Kolesterolmolekylen i bilder

Cholesterol, When to Worry – Ken Sikaris – https://youtu.be/OyzPEii-wo0 Molekylen kolesterol i gallan gör det möjligt att finfördela fett till s...
https:

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.